Success
Economy

Diversitatea semintelor în pericol! NU vrem o lege europeanã în beneficiul industriei de seminte!

Petitioner not public
Petition is directed to
Mitglieder der Kommission, des Parlamentes und des Rates der EU
52,899 supporters

The petition is accepted.

52,899 supporters

The petition is accepted.

  1. Launched 2013
  2. Collection finished
  3. Submitted
  4. Dialogue
  5. Success

The petition was successful!

10/10/2013, 21:09

"Deputatii europeni critica propunerea de nou regulament semințe UE"

Documentul în limba română: www.seed-sovereignty.org/PDF/2013-10-10_RO_Deputatii_europeni_critica_propunerea_de_nou_regulament_seminte_UE.pdf

Campania de suveranitate a semințelor recunoaște critica regulamentului UE propus pentru seminţe (www.seed-sovereignty.org/PDF/EU_COM_proposal_PRM_RO.pdf ) după declarațiile unor deputați din comisie AGRI a Parlamentului UE.

În cadrul reuniunii de luni, 30 septembrie Martin Häusling (Grupul Verzilor / ALE, Germania), Ulrike Rodust (S &D; Germania), Britta Reimers (ALDE, Germania) și Karin Kadenbach (S & D; Austria) a luat cuvântul și a criticat consolidarea de concentrare de pe piața semințelor și numărul mare de acte delegate. Ei au cerut dereglementarea micilor producători, și transparența metodelor de reproducere.

John Stuart AGNEW (EFD, UK) a subliniat necesitatea de excludere a persoanelor fizice din domeniul de aplicare al regulamentului. Marc Tarabella (S&D; Belgia) a solicitat schimbul gratuit de semințe între fermieri. Georg Lyon (ALDE, UK) a întrebat dacă noul regulament ar fi cu adevărat o simplificare.

Foarte în favoarea propunerii de regulament au fost raportorul Sergio SIlVESTRIES (PPE, Italia) și Herbert Dorfmann (PPE, Italia). În mod surprinzător, ambii au părut incapabili sau nu au dorit să diferențieze între înregistrarea soiurilor și certificarea loturilor-PRM.. Chiar și raportorul alternativ Luis Manuel Capoulas Santos (S &D; Portugalia), a promis sprijinul său pentru propunere, şi a ales să se concentreze asupra identității de soiuri și aspectelor sanitare, ambele probleme menționate de către Silvestris, în răspunsul său la declarațiile altor deputați.

Oficialul POUDELET de la DG SANCO din Comisia Europeană a clarificat punctul privitor la semințele fermierilor: "Dacă un fermier vinde semințe altui fermier, cu alte cuvinte, există o vânzare implicând un motiv de profit, atunci în mod clar el a parcurs trepte de certificare". Acest intensificare a controlului asupra semințelor fermierilor a fost o problemă abordată de Campania pentru suveranitatea semințelor, chiar înainte de întâlnirea AGRI.
Urmăriţi videoclipul întâlnirii tradus în limba engleză aici: bifurcatedcarrots.eu/euparl/agri30sept_en.wmv sau solicitaţi un link de descărcare pentru versiunea în limba română la: www.europarl.europa.eu/ep-live/ro/committees/video?event=20130930-1500-COMMITTEE-AGRI (A=16:06:25; B=17:02:00)

La 24 noiembrie, regulamentul de semințe va fi din nou pe ordinea de zi a COM_AGRI. Este important să se transmită mesaje puternice membrilor Comitetului cu cererile noastre; domeniul de aplicare a regulamentului trebuie să fie comercializarea de semințe care depășesc anumite limite, semințele tradiționale și semințele din soiuri de diverse varietăţi trebuie să fie excluse din domeniul de aplicare a regulamentului , soiurile organice au nevoie de proceduri speciale de înregistrare și cerem transparență în ceea ce privește metodele de reproducere moderne!


Profunda îngrijorare asupra propunerii

Pentru prima dată, nu doar comercializarea de semințe se regăseşte în domeniul de aplicare a dreptului european al seminţelor, dar şi, potențial, producția semințelor (însele). Efectul ar fi ca fermele și pepinierele, care produc semințe pentru uzul propriu sau la schimb cu vecinii lor, sunt reglementate și (fermierii) vor fi obligați să păstreze informațiile asupra multora dintre activitățile lor (paragrafele 6-8 din Propunere). Aceasta ar fi o povară grea, mai ales pentru agricultura de subzistență în estul și sudul Europei. Este foarte important pentru toți agricultorii să aibă capacitatea de a a-și reînsămânţa propriile semințele, fără bariere legale sau sarcini administrative.

Înafară de toate acestea, reglementarea ar avea un mult mai mare impact decât directivele curente. O reglementare europeană nu lasă loc de interpretări locale sau pentru punere în aplicare, aşa că nu este posibil să fie adaptată la cerinţele specific ale structurii agriculturii din statele membre.

În plus, problema de bază a reformării legii semințelor a UE este tratamentul preferențial pentru soiurile DUS foarte omogene si extrem de stabile. Aceste soiuri adaptate pentru produsele agrochimice și pentru condițiile de procesare din industria alimentară, care necesită culturi uniforme, tr


Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now