Peticion i suksesshëm në 6 hapa

Argumentoni qartë pse diçka duhet të ndryshohet dhe cilit person(a) vendimmarrës i drejtoni peticionin tuaj. Përdorni historinë tuaj personale për të ilustruar pse shkaku është i rëndësishëm për ju dhe të tjerët. Fotot dhe videot gjithashtu ndihmojnë për ta bërë të qartë kërkesën tuaj.
Më shumë për këtë…

Fillon faza e nxehtë: përhapni iniciativën tuaj përmes kanaleve të mediave sociale si Facebook dhe Twitter, si dhe përmes WhatsApp dhe e-mail. Grupet ose forumet e Facebook-ut tematikisht të përshtatshme janë gjithashtu veçanërisht të dobishme. Nënshkrimet gjithashtu mund të mblidhen jashtë linje dhe më pas të ngarkohen në peticionin online.
Më shumë për këtë…

Sa më shumë nënshkrime, aq më e madhe është pesha politike e peticionit tuaj - prandaj qëndroni të sintonizuar! Planifikoni fushata në internet me mbështetësit tuaj, të tilla si fushata me video dhe imazhe, një fushatë në Twitter me një hashtag individual ose fushata jashtë linje si p.sh. një demonstrim. Kontaktoni vendimmarrësit, mbështetësit tuaj dhe provojeni me të famshëm - ia vlen!
Më shumë për këtë…

Raportimi i medias i përcjell shqetësimet tuaja edhe më shumë te publiku: Prandaj, kontaktoni gazetarët përmes Twitter dhe e-mail dhe kërkojuni të raportojnë për peticionin tuaj. Për njoftimet për shtyp ne jemi pranë jush me këshilla dhe veprime!
Më shumë për këtë…

Kontaktoni vendimmarrësin dhe kërkoni një takim ballë për ballë për dorëzimin. Nëse nuk bëhet takim, kontaktoni personin që ka marrë vendimin së bashku me mbështetësit tuaj përmes Twitter, email ose letre. Pasi të keni arritur kuorumin, ne do të kërkojmë deklarata nga parlamenti vendimtar për ju dhe do t'i publikojmë në faqen tuaj të peticionit.
Më shumë për këtë…

Qëllimi i mbledhjes është arritur - tani ju duhet të dorëzoni peticionin tuaj! A keni edhe një takim për një dorëzim personal? Informoni mbështetësit tuaj dhe dërgoni ftesa në shtyp. Dorëzoni peticionin tuaj me një poster të profilit të lartë dhe nënshkrimet në bagazhin tuaj - bëni foto dhe video dhe publikojini ato në mediat sociale. Në këtë mënyrë ju tregoni përkushtimin tuaj dhe shqetësimi juaj mbetet në sy të publikut.
Më shumë për këtë…

Me vetëm disa klikime mund të filloni një peticion në internet këtu dhe të sillni ndryshime - tani është radha juaj:

Krijo një peticion tani

Ndihmoni në forcimin e pjesëmarrjes së qytetarëve. Ne duam t'i bëjmë shqetësimet tuaja të dëgjohen dhe të mbeten të pavarura.

dhuroni tani