Image of the petition Wij erkennen Omar, nu de Belgische staat nog!
Civil rights

Wij erkennen Omar, nu de Belgische staat nog!

Petition is directed to
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor
1,297
259% achieved 500 for collection target
  1. Launched 12/04/2023
  2. Time remaining 6 weeks
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

I agree to the storage and processing of my personal data. The petitioner can see name and place and forward this information to the recipient. I can withdraw my consent at any time.

Op 11 april verliep de werkvergunning van Omar. Daardoor is hij zijn job bij KOCA vzw verloren. Omar dreigt zo zonder inkomen te komen zitten en dakloos te worden. Dit gaan we niet laten gebeuren. Samen roepen we de Belgische staat op om van Omar een volwaardige medeburger te maken. Zo maken we een einde de onzekerheid. Zo zorgen we ervoor dat Omar verder kan werken, kan bijdragen en een toekomst kan opbouwen. Met je handtekening zet je onze vraag kracht bij. Je maakt zo samen met ons het verschil voor Omar.

Reason

Omar wil net als iedereen een veilige thuis waar hij de vrij is om een toekomst op te bouwen. Daarom kwam Omar naar België. Hier vond hij een job als IT helpdesk ingenieur bij KOCA vzw. Zijn ongelofelijke werkethos en bescheidenheid maakten hem al snel tot een heel gewaardeerde collega. Maar Omar is staatsloos. Dat betekent dat hij geen papieren heeft en door geen enkel land als burger wordt gezien. Dit zorgt voor veel onzekerheid. Een job, studies, op reis gaan, een huis kopen, trouwen. Allemaal mooie mijlpalen in het leven, maar zonder papieren is niets hiervan mogelijk.

Meer over het verhaal van Omar: https://www.mo.be/reportage/het-absurde-levensverhaal-van-destaatloze-salim.

Met je handtekening zet je onze vraag kracht bij. Je maakt zo samen met ons het verschil voor Omar.

Translate this petition now

new language version

News

  • Dit is een opmerking van de openPetition-editors:

    De petitie was in strijd met item 1.9 van de Servicevoorwaarden en is daarom onderbroken. Inmiddels is de petitie herzien, opnieuw gecontroleerd door de redactie van openPetition en vrijgegeven.

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Why people sign

on 19 May 2023

Omdat Omar op elk mogelijke manier deel uitmaakt van onze gemeenschap: als collega, als vriend, als uitmuntend werknemer, als gemotiveerde en plichtsbewuste burger. Maar niet op papier. En dat is onaanvaardbaar.

on 09 May 2023

Omdat het niet meer dan rechtvaardig is mensen, die een meerwaarde betekenen voor onze maatschappij en volledig geintegreerd zijn (qua taal, sociale omgang, werk ...) kansen te geven op een waardevol leven.

Tools for the spreading of the petition.

You have your own website, a blog or an entire web portal? Become an advocate and multiplier for this petition. We have the banners, widgets and API (interface) to integrate on your pages.

Signing widget for your own website

API (interface)

/petition/online/wij-erkennen-omar-nu-de-belgische-staat-nog/votes
Description
Number of signatures on openPetition and, if applicable, external pages.
HTTP method
GET
Return format
JSON

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now