Civil rights

Wij erkennen Omar, nu de Belgische staat nog!

Petition is directed to
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor
1,300 supporters

Collection finished

1,300 supporters

Collection finished

  1. Launched April 2023
  2. Collection finished
  3. Prepare submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Op 11 april verliep de werkvergunning van Omar. Daardoor is hij zijn job bij KOCA vzw verloren. Omar dreigt zo zonder inkomen te komen zitten en dakloos te worden. Dit gaan we niet laten gebeuren. Samen roepen we de Belgische staat op om van Omar een volwaardige medeburger te maken. Zo maken we een einde de onzekerheid. Zo zorgen we ervoor dat Omar verder kan werken, kan bijdragen en een toekomst kan opbouwen. Met je handtekening zet je onze vraag kracht bij. Je maakt zo samen met ons het verschil voor Omar.

Reason

Omar wil net als iedereen een veilige thuis waar hij de vrij is om een toekomst op te bouwen. Daarom kwam Omar naar België. Hier vond hij een job als IT helpdesk ingenieur bij KOCA vzw. Zijn ongelofelijke werkethos en bescheidenheid maakten hem al snel tot een heel gewaardeerde collega. Maar Omar is staatsloos. Dat betekent dat hij geen papieren heeft en door geen enkel land als burger wordt gezien. Dit zorgt voor veel onzekerheid. Een job, studies, op reis gaan, een huis kopen, trouwen. Allemaal mooie mijlpalen in het leven, maar zonder papieren is niets hiervan mogelijk.

Meer over het verhaal van Omar: https://www.mo.be/reportage/het-absurde-levensverhaal-van-destaatloze-salim.

Met je handtekening zet je onze vraag kracht bij. Je maakt zo samen met ons het verschil voor Omar.

Link to the petition

Image with QR code

Tear-off slip with QR code

download (PDF)

News

  • Dit is een opmerking van de openPetition-editors:

    De petitie was in strijd met item 1.9 van de Servicevoorwaarden en is daarom onderbroken. Inmiddels is de petitie herzien, opnieuw gecontroleerd door de redactie van openPetition en vrijgegeven.

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now