Environment

W sprawie wyłączenia nadajników radiowych wykorzystywanych na potrzeby naziemnych sygnałów telewizyjnych

Petitioner
0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Składający petycję jest zdania, że transmisja sygnału telewizyjnego na falach radiowych jest zbędna i szkodliwa dla środowiska i zdrowia. Według składającego petycję wyłączenie w Europie nadajników telewizyjnych (wraz z ich instalacjami), które mogą podłączyć się za pośrednictwem mostów radiowych, byłoby to bardzo korzystne pod względem oszczędności energii, zmniejszenia zanieczyszczenia spowodowanego polami elektromagnetycznymi oraz ochrony środowiska i zdrowia. Składający petycję wzywa zatem do działania w celu lepszego egzekwowania dyrektywy 2014/61/UE w sprawie środków mających na celu zmniejszenie kosztów wdrażania szybkich sieci łączności elektronicznej oraz stosowania dyrektywy 2013/35/UE w sprawie minimalnych wymagań w zakresie ochrony zdrowia i bezpieczeństwa dotyczących narażenia pracowników na ryzyko spowodowane czynnikami fizycznymi (polami elektromagnetycznymi).

Link to the petition

Image with QR code