Education

Vonja vissza a Magyar Állam az oltási kötelezettséget a köznevelésben dolgozó pedagógusokról!

Magyarország Kormánya és az Európa Unió Petíciós Bizottsága
777 Supporters
0% achieved 1.000.000 for collection target
  1. Launched 16/11/2021
  2. Time remaining 11 days

I agree to the storage and processing of my personal data. The petitioner can see name and place and forward this information to the recipient. I can withdraw my consent at any time.

Magyarország Kormánya vonja vissza a Kormány 599/2021. (X. 28.) Korm. rendelete a koronavírus elleni védőoltásnak az állami és önkormányzati intézményeknél foglalkoztatottak által történő kötelező igénybevételéről elnevezésű kormányrendeletét!

Reason

Mivel a Magyar Állam kötelezővé tette a pedagógusok számára a SARS-CoV-2 (COVID 19)-es elleni védőoltást és azt, aki nem veszi fel egy évre fizetetlen szabadságra kötelezi, ezzel súlyosan diszkriminálja és alapvető emberi jogaiban sérti a nem oltott pedagógusokat. A vakcina beadatása nem lehet egy mindenkire előírt kötelezettség, hiszen lehetnek olyan dolgozók is, akik személyes helyzetükből fakadóan nem kaphatják meg az oltást, így például a várandós nők, vagy akik allergiásak a védőoltás bizonyos összetevőire, illetve akik korábban már átestek a víruson, de még nem telt el a meghatározott idő ahhoz, hogy megkaphassák a vakcinát.

Ahogy arra az Európai Unió Bizottsága is felhívta a figyelmet a témában 2021 január végén tartott EU csúcson, a megfelelő jogalkotást tovább nehezíti, hogy még mindig némi bizonytalanság tapasztalható egyes vakcinák alkalmazását és hatását illetően. Jelenleg még nem minden esetben egyértelmű például, hogy mennyi ideig nyújt védettséget az oltás, valamint fertőzhetnek-e a továbbiakban azok, akik már megkapták a vakcinát, illetve, hogy az újabb mutációk megjelenése mennyiben befolyásolja az oltás nyújtotta védettséget. Ezeknek a kérdéseknek a tisztázása elengedhetetlen feltétele lett volna a szükséges szabályok meghozatalának, aminek előfeltétele a komoly orvos szakmai vizsgálat és elegendő tapasztalat.

Pedagógusok ezrei hiányoznak az oktatásból! Az elmúlt 2 év online oktatása pótolhatatlan hézagokat teremtett így is a gyerekek tudásában. Számos helyen hiányoznak a szakos tanárok és már most is helyettesítéssel oldják meg az órák megtartását. Magyarország Kormánya mégis létbizonytalanságba taszítja pedagógusainkat akik már így is jóval a diplomás átlag bér alatt keresnek. Szeretnénk ha november végéig minél többen aláírnák ezt a petíciót és a jogalkotó érzékelné, hogy a magyar emberek elhatárolódnak a pedagógusok oltási kötelezettségétől.

Thank you for your support, Vighné Nyikos Tünde from Csengele
Question to the initiator

Translate this petition now

new language version

Why people sign

10 hours ago

Mert kényszerítés!Nem szeretnék kísérleti vakcinát!

2 days ago

Pedagógus vagyok, oltatlan, így januártól munkanélküli.

3 days ago

Mert felháborító és alkotmányellenes az oltásra való kötelezés.

Tools for the spreading of the petition.

You have your own website, a blog or an entire web portal? Become an advocate and multiplier for this petition. We have the banners, widgets and API (interface) to integrate on your pages.

Signing widget for your own website

API (interface)

/petition/online/vonja-vissza-a-magyar-allam-az-oltasi-koetelezettseget-a-koeznevelesben-dolgozo-pedagogusokrol/votes
Description
Number of signatures on openPetition and, if applicable, external pages.
HTTP method
GET