Image of the petition Vonja vissza a Magyar Állam az oltási kötelezettséget a köznevelésben dolgozó pedagógusokról!
Education

Vonja vissza a Magyar Állam az oltási kötelezettséget a köznevelésben dolgozó pedagógusokról!

Petition is directed to
Magyarország Kormánya és az Európa Unió Petíciós Bizottsága
780
Petitioner did not submit the petition.
  1. Launched November 2021
  2. Collection finished
  3. Submitted
  4. Dialogue
  5. Failed

Változtatások a petíción

11/16/21, 3:59 PM

helyesírási hibát javítottunk igy már korrekt a szöveg


Az új petíció leírása:

Magyarország Kormánya vonja vissza a Kormány 599/2021. (X. 28.) Korm. rendelete a koronavírus elleni védőoltásnak az állami és önkormányzati intézményeknél foglalkoztatottak által történő kötelező igénybevételéről elnevezésü elnevezésű kormányrendeletét!



Neue Begründung:

Mivel a Magyar Állam kötelezővé tette a pedagógusok számára a SARS-CoV-2 (COVID 19)-es elleni védőoltást és azt, aki nem veszi fel egy évre fizetetlen szabadságra kötelezi, ezzel súlyosan diszkriminálja és alapvető emberi jogaiban sérti a nem oltott pedagógusokat. A vakcina beadatása nem lehet egy mindenkire előírt kötelezettség, hiszen lehetnek olyan dolgozók is, akik személyes helyzetükből fakadóan nem kaphatják meg az oltást, így például a várandós nők, vagy akik allergiásak a védőoltás bizonyos összetevőire, illetve akik korábban már átestek a víruson, de még nem telt el a meghatározott idő ahhoz, hogy megkaphassák a vakcinát. 

Ahogy arra az Európai Unió Bizottsága is felhívta a figyelmet a témában 2021 január végén tartott EU csúcson, a megfelelő jogalkotást tovább nehezíti, hogy még mindig némi bizonytalanság tapasztalható egyes vakcinák alkalmazását és hatását illetően. Jelenleg még nem minden esetben egyértelmű például, hogy mennyi ideig nyújt védettséget az oltás, valamint fertőzhetnek-e a továbbiakban azok, akik már megkapták a vakcinát, illetve, hogy az újabb mutációk megjelenése mennyiben befolyásolja az oltás nyújtotta védettséget. Ezeknek a kérdéseknek a tisztázása elengedhetetlen feltétele lett volna a szükséges szabályok meghozatalának, aminek előfeltétele a komoly orvos szakmai vizsgálat és elegendő tapasztalat.

Pedagógusok ezrei hiányoznak az oktatásból! Az elmúlt 2 év online oktatása pótolhatatlan hézagokat teremtett így is a gyerekek tudásában. Számos helyen hiányoznak a szakos tanárok és már most is helyettesítéssel oldják meg az órátórák megtartását. MagyaroszágMagyarország Kormánya mégis létbizonytalanságba taszítja pedagógusainkat akik már így is jóval a diplomás átlag bér alatt keresnek. Szeretnénk ha Novembernovember végéig minél többen aláírnák ezt a petíciót és a jogalkotó érzékelné, hogy a magyar emberek elhatárolódnak a pedagógusok oltási kötelezettségétől.


Aláírások a változás időpontjában: 14


Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now