Animal rights

Свобода за царя на животните

Petitioner not public
Petition is directed to
Община Кюстендил
601 supporters

The petition is denied.

601 supporters

The petition is denied.

 1. Launched 2020
 2. Collection finished
 3. Submitted
 4. Dialogue
 5. Finished

Така нареченият зоопарк в местността Хисарлъка не отговаря на никакви европейски, човешки и нормални стандарти за отглеждане на диви животни. Искам зоопарка да не съществува в този си вид и клетките, в които са затворени големите животни, като лъва например да бъдат премахнати, а животните да бъдат преместени в друг зоопарк, най-добре в някоя друга европейска страна, където няма клетки,а достатъчно пространство за движение на животните, грижи, правилно отглеждане и добър живот.

Reason

Предлагам преместването на дивите животни след обгрижване и медицински преглед, и осигурен транспорт на друго подходящо и благоприятно място, защото до момента от години са затворени в един затвор-клетка, няма никакъв простор и свобода, и място за движение, и разходка, а само едно издевателство на животните, държейки ги с катинар в клетка, което е недопустимо.

Thank you for your support

Link to the petition

Image with QR code

Tear-off slip with QR code

download (PDF)

This petition has been translated into the following languages

News

 • Уважаема госпожо Шулте,

  Във връзка с петицията,и моето становище изпратено до общинска администрация,вчера на 06.10.2020 г.,комисия в която участваха главния еколог на Община Кюстендил,отговорника за зоопарка и ветиринарният лекар обслужващ животните,в мое присъствие извърши проверка на условията в които се отглежда африканският лъв в гр.Кюстендил.Бяха извършени замервания на клетките-външно и вътрешно пространство което се обитава,както и бяха представени медицинските документи за извършени манипулации ,касаещи здравето на лъва.

  Ще бъде съставен протокол за резултатите от проверката,като с данните от същия,на специална пресконференция ще запозная обществеността в общината,за резултатите от проверката.Цялостната документация от проверката... further

 • Изминаха 3 седмици, откакто Петицията беше предадена на Обществен посредник към Община Кюстендил. Засега отговорът е - Мълчание. Нямам все още никаква информация за развитието на процедурата. Чакам и се надявам! Ако вие имате опит, идеи, коментари, препоръки какво може да сe направи, свържете се, моля, с мен на посочения E-mail или на messenger.

 • Днес 14.09.2020 Петицията беше връчена на Обществен посредник към Община Кюстендил. Да се надяваме за по-бързото ѝ разглеждане и бързи, и адекватни мерки от Общината.

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

This petition has been translated into the following languages

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now