openPetition wird europäisch. Wenn Sie uns bei der Übersetzung der Plattform von Deutsch nach Deutsch helfen wollen, schreiben Sie uns.
Bild zur Petition mit dem Thema: stop kauteryzacji i okrucieństwu wobec zwierząt hodowlanych stop kauteryzacji i okrucieństwu wobec zwierząt hodowlanych
  • Von: Alicja Iwaniak mehr
  • An: Minister Gospodarki
  • Region: Polska
    Kategorie: Tierschutz mehr
  • Status: Die Petition ist bereit zur Übergabe
    Sprache: Polnisch
  • Sammlung beendet
  • 31 Unterstützende
    Sammlung abgeschlossen

stop kauteryzacji i okrucieństwu wobec zwierząt hodowlanych

-

Bardzo wiele zwierząt hodowlanych mieszka w skandalicznych warunkach, w brudzie, ciasnych boksach, gdzie nie mogą się obrócić, a łańcuchy wrzynają im się w ciało. Młode byczki poddawane są straszliwemu cierpieniu jakim jest wypalenie rogów - kauteryzacja. Kauteryzacja powinna być prawnie zabroniona. Przyżeganie rogów lutownicą czy też rozpalonym żelazem to niewyobrażalna głupota ludzka i okrucieństwo wobec naszych braci mniejszych. Zwierzę czuje i cierpi tak samo jak i człowiek. Przeraża nas wojna i przerażają nas obozy koncentracyjne a jednak my dla zwierząt jesteśmy tak samo okrutni jak ludobójcy. Zabroniona powinna być też kastracja bydła bez znieczulenia i obcinanie dziobów pisklakom.Powinny być też przeprowadzane kontrole gospodarstw wiejskich i sposobu ich właścicieli obchodzenia się ze zwierzętami, a od tych którzy rażąco krzywdzą zwierzęta powinni być pobierane wysokie kary wraz z ograniczeniem wolności.

Begründung:

Życie każdego stworzenia jest bezcenne. Powinniśmy pomóc tym, których życie od samego początku to niewola, strach,okaleczanie, ciasnota boksu a na końcu śmierć w rzezni.

Im Namen aller Unterzeichner/innen.

456, Polen, 10.02.2016 (aktiv bis 09.08.2016)

Neuigkeiten

Zostało dodane zdjęcie dręczonego byczka. Tekst został uzupełniony o protest przeciwko okaleczaniu zwierząt hodowlanych. Nowy tytuł: stop kauteryzacji i zaniedbywaniu okrucieństwu wobec zwierząt hodowanych hodowlanych Nowy tekst petycji: Bardzo wiele ...

>>> Zu den Neuigkeiten

Debatte zur Petition

Noch kein PRO Argument.
>>> Schreiben Sie das erste PRO-Petition Argument

Noch kein CONTRA Argument.
>>> Schreiben Sie das erste CONTRA-Petition Argument

Petitionsverlauf