Sme pohostinná Európa a chceme pomáhať!

Petitioner not public
Európska komisia
0 supporters 0 in European Union

Petition process is finished

0 supporters 0 in European Union

Petition process is finished

1. Launched 2018
  2. Collection finished
  3. Submitted
  4. Dialogue
  5. Finished

This is an European Citizens' Initiative.

Štáty sa snažia vysporiadať s migráciou. Väčšina z nás chce ľuďom v núdzi pomôcť, pretože nám nie sú ľahostajní. Na pomoc nás už prišli milióny. Teraz chceme, aby o nás bolo počuť. Nech sa Európa stane znovu pohostinná. Vyzývame Európsku komisiu, aby konala: 1. Občania v celej Európe chcú finančne prispieť aby tu utečenci mohli nájsť bezpečný domov a nový život. Chceme, aby Komisia poskytla priamu podporu miestnym skupinám pomáhajúcim utečencom, ktorým boli udelené vnútroštátne víza. 2. Nikto by nemal byť stíhaný alebo sankcionovaný za to, že ponúka humanitárnu pomoc alebo prístrešok. Chceme, aby Komisia zastavila vlády, ktoré trestajú dobrovoľníkov. 3. Každý má právo na spravodlivosť. Chceme, aby Komisia garantovala účinnejšie spôsoby a pravidlá na ochranu všetkých obetí pracovného vykorisťovania a trestnej činnosti v celej Európe a všetkých obetí porušovania ľudských práv na našich hraniciach.

Link to the petition

Image with QR code