Culture

0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 20/07/2020
  2. Time remaining 5 weeks
I agree to the storage and processing of my personal data. The petitioner can see name and place and forward this information to the recipient. I can withdraw my consent at any time.

У оквиру закона и дужне ревности, бројна грчка тела у Немачкој удружују снаге и траже ваш потпис: 1. Непосредна обнова статуса музеја Аја Софије у споменику Светске баштине. 2. Недељно отварање храма за хришћанско богослужење. Читав свет гледао је парализовано од срамотног чина Турске претварања Аје Софије у џамију. Ово је очигледно чин варварства против човечанства. Она показује да је равнодушна према међународној заједници и носталгично се сећа Османског царства с циљем неоотоманизма.

Reason

Аја Софија, која је постала музеј 1934. године као део европеизације тада новоосноване Турске и коју су поздравиле све европске земље, подигнута је у статус светске баштине 1985. под покровитељством УНЕСЦО-а и на основу Конвенције из 1972. године. То је поздравио цео свет, јер је овај чин на крају прешао у историју човечанства, која припада свима. Аја Софија је симбол целог хришћанства. Искрено очекујем вашу подршку,

Грчка заједница Ваиблинген и околина нпр. • Хеленска заједница у Берлину, е.В. • Грчка заједница Гутерслох е.В. • Грчка заједница Гиенген / Бренз и околина е.В. • Грчка заједница Русселсхеим • Грчка заједница Филдерстадт е.В. • Грчка заједница Хеилбронн и околина е.В. • Грчка заједница Гоппинген • Грчка заједница Гаилдорф и околина нпр. • Грчка заједница Герлинген е.В. • Грчка заједница Фуртх и околина е.В. • Грчка заједница Бухлертал е.В. • Грчка заједница Ехинген е.В. • Грчка заједница Дармстадт и околина е.В. • Грчка заједница у Аугсбургу и околини, нпр. • Удружење Македонаца у Берлину, е.В. • М.Алекандрос - Грчка асоцијација Македоније у Нирнбергу а. Околина нпр. • Удружење Кретана у Берлину и Бранденбургу, „И Мегалониссос“, е.В. • Удружење удружења родитеља Грчке и законских старатеља у Баден-Вурттембергу, нпр. • Удружење удружења родитеља и старатеља у Немачкој (представља 61 удружење широм Немачке) Хвала вам на подршци, грчка заједница Ваиблинген, нпр. Из Ваиблингена

Tools for the spreading of the petition.

You have your own website, a blog or an entire web portal? Become an advocate and multiplier for this petition. We have the banners, widgets and API (interface) to integrate on your pages.

Signing widget for your own website

API (interface)

/petition/online/rjesene-preuzimana-konverzije-hagijske-sopije-iz-muzeja-u-mosku/votes
Description
Number of signatures on openPetition and, if applicable, external pages.
HTTP method
GET