Culture

0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 20/07/2020
  2. Time remaining 5 weeks
I agree to the storage and processing of my personal data. The petitioner can see name and place and forward this information to the recipient. I can withdraw my consent at any time.

В рамките на закона и след надлежна проверка, долуизброените гръцки общности в Германия декларират твърдо своята позиция и молят за вашата писмена подкрепа 1 . Незабавно възстановявяне на статута на Света София като музей и част от световното културно наследство 2 . Ежеседмично отваряне на храма за християнско богослужение

Целият свят наблюдава мълчеливо срамния акт на Турция , превръщащ Света София в джамия. Това е безусловно един акт на варварство срещу човечеството. С това Турция демострира своето безразличие спрямо международната общност и носталгията си по Османската импирия с цел неоислямизация.

Reason

Света София става музей през 1934 година, като част от европеизацията на новосъздадената тогава Турция и това е приветствано от всички европейски държави. През 1985 година , под патронажа на Юнеско и в рамкити на конвенциятя от 1972 година ,е обявеа за част от световното културно наследство. Това е приветствано от целия свят, защото този акт в крайна сметка беше записан в световната история. Света София е символ за цялото християнството.

Очакваме вашата приятелска подкрепа :

-Грекската общност Waiblingen и околната среда e.V. -Елинска общност на Берлин e.V. -Грекската общност Gütersloh e.V. -Грекската общност на Гьенген / Бренц и околностите -Гърка общност Rüsselsheim -Greek общност Filderstadt e.V. -Грекската общност Heilbronn и околната среда e.V. -Гопингенска гръцка общност -Грекската общност Gaildorf и околността e.V. -Грекската общност Gerlingen e.V. -Грекската общност Fürth и околната среда e.V. -Грекската общност Bühlertal e.V. -Грекската общност Ehingen e.V. -Грекската общност Дармщат и околността, e.V. -Грекската общност в Аугсбург и околността e.V. - Македонска асоциация в Берлин e.V. -M.Alexandros- Гръцка асоциация на Македония в Нюрнберг a. Околна среда, напр. - Асоциация на критяните в Берлин и Бранденбург, „I Megalonissos“, e.V. Асоциация на асоциациите на гръцки родители и законни настойници в Баден-Вюртемберг, e.V. - Сдружение на родители и законни настойници в Германия (представляващи 61 асоциации в цяла Германия)

Tools for the spreading of the petition.

You have your own website, a blog or an entire web portal? Become an advocate and multiplier for this petition. We have the banners, widgets and API (interface) to integrate on your pages.

Signing widget for your own website

API (interface)

/petition/online/protiv-prevrsaneto-na-sveta-sofia-ot-muzej-v-dzamia/votes
Description
Number of signatures on openPetition and, if applicable, external pages.
HTTP method
GET