Culture

1. Launched July 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

В рамките на закона и след надлежна проверка, долуизброените гръцки общности в Германия декларират твърдо своята позиция и молят за вашата писмена подкрепа 1 . Незабавно възстановявяне на статута на Света София като музей и част от световното културно наследство 2 . Ежеседмично отваряне на храма за християнско богослужение

Целият свят наблюдава мълчеливо срамния акт на Турция , превръщащ Света София в джамия. Това е безусловно един акт на варварство срещу човечеството. С това Турция демострира своето безразличие спрямо международната общност и носталгията си по Османската импирия с цел неоислямизация.

Reason

Света София става музей през 1934 година, като част от европеизацията на новосъздадената тогава Турция и това е приветствано от всички европейски държави. През 1985 година , под патронажа на Юнеско и в рамкити на конвенциятя от 1972 година ,е обявеа за част от световното културно наследство. Това е приветствано от целия свят, защото този акт в крайна сметка беше записан в световната история. Света София е символ за цялото християнството.

Очакваме вашата приятелска подкрепа :

-Грекската общност Waiblingen и околната среда e.V. -Елинска общност на Берлин e.V. -Грекската общност Gütersloh e.V. -Грекската общност на Гьенген / Бренц и околностите -Гърка общност Rüsselsheim -Greek общност Filderstadt e.V. -Грекската общност Heilbronn и околната среда e.V. -Гопингенска гръцка общност -Грекската общност Gaildorf и околността e.V. -Грекската общност Gerlingen e.V. -Грекската общност Fürth и околната среда e.V. -Грекската общност Bühlertal e.V. -Грекската общност Ehingen e.V. -Грекската общност Дармщат и околността, e.V. -Грекската общност в Аугсбург и околността e.V. - Македонска асоциация в Берлин e.V. -M.Alexandros- Гръцка асоциация на Македония в Нюрнберг a. Околна среда, напр. - Асоциация на критяните в Берлин и Бранденбург, „I Megalonissos“, e.V. Асоциация на асоциациите на гръцки родители и законни настойници в Баден-Вюртемберг, e.V. - Сдружение на родители и законни настойници в Германия (представляващи 61 асоциации в цяла Германия)

openPetition international