Privind dimensiunile standard pentru bagajele de cabină, ca parte a drepturilor pasagerilor din UE în transportul aerian

Petitioner
3 supporters 3 in European Union

Collection finished

3 supporters 3 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petiționarul solicită completarea legislației UE privind drepturile pasagerilor aerieni cu norme comune privind dimensiunile bagajului de mână. Numeroase companii aeriene cu sediul în Uniunea Europeană și care efectuează zboruri spre destinații din Europa au norme diferite în ceea ce privește bagajele de cabină și tarifele pentru bagajele înregistrate. Fiecare companie aeriană are propriile reguli privind dimensiunea bagajelor pe care le permit și tarifele pe care le solicită de la pasageri. În cazul schimbării companiilor aeriene în cursul aceleiași călătorii, dimensiunile permise ale bagajelor pot fi diferite. Petiționarul consideră că aceste norme diferite dau naștere unui cost ascuns, dacă este necesar să se schimbe compania aeriană din motive neprevăzute sau practice. Această complexitate extraordinară a standardelor și a normelor companiilor aeriene pare să fie discreționară și disproporționată. Petiționarul solicită reglementarea drepturilor pasagerilor în transportul aerian, astfel încât toate companiile aeriene să aibă obligația de a permite pasagerilor să aibă un standard uniform de bagaj de mână.

Link to the petition

Image with QR code