Arbeit

относно срочните договори за учителите в началното образование в Гърция

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ [ΔΟΕ]
1.322 Supporters 1.322 in Europäische Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Вносителят на петицията протестира, че от много години гръцкото правителство не назначава постоянен персонал, така че да отговори на постоянните функционални нужди на началното образование, а вместо това назначава учители по заместване със срочни договори, без да предоставя подходяща социална закрила за такива служители. Също така той твърди, че периодично приеманите разпоредби за назначаването на постоянен персонал не са били приложени. Вносителят на петицията твърди, че ситуацията продължава от няколко години, като последната процедура по назначаване се е състояла през 2008 г. В резултат на това в момента има десетки хиляди учители по заместване, които са били наемани с последователни срочни договори в продължение на над 15 години.Вносителят на петицията смята, че гръцкото правителство нарушава Директива 1999/70/ЕО относно Рамково споразумение за срочната работа, сключено между Европейската конфедерация на профсъюзите (CES), Съюза на индустриалците в Европейската общност (UNICE) и Европейския център на предприятията с държавно участие (CEEP), както и Директива 91/533/ЕИО относно задължението на работодателя да информира работниците или служителите за условията на трудовия договор или на трудовото правоотношение.

Thank you for your support, ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ [ΔΟΕ]

This petition has been translated into the following languages

pro

contra