Energie

относно предполагаемото нарушение на Регламент № 1698/2005/ЕО и Директива 2009/28/ЕО от страна на Република България

0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Вносителят на петицията твърди, че държавата България не е изпълнила задълженията си съгласно европейското законодателство като произволно е прекратила схемата за подпомагане за 324 малки възобновяеми енергийни източници (ВЕИ). Въвеждането на ново законодателство е довело до изготвянето на ново ценообразуване за закупуването на електрическа енергия, произведена от соларни инсталации. Подобна промяна в ценообразуването представлява явно нарушение на европейското законодателство, което забранява изменението на фиксирани цени при каквито и да е обстоятелства. В този смисъл вносителят на петицията призовава за провеждане на разследване чрез съставянето на анкетна комисия, която да разгледа системните нарушения от страна на българските органи на правилното прилагане на европейското законодателство.

Thank you for your support, Union of European Green Energy Manufacturers / Съюз на европейските производители на на зелена енергия (СЕПЗЕ)

This petition has been translated into the following languages

pro

contra