Gesundheit

относно гръдните протези и въздействието им върху здравето на жените

Dans l'enfer des prothèses mammaires.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Вносителката на петицията се оплаква, че европейските институции не са проучили рисковете за здравето, свързани с гръдните импланти, извън скандала по случая с имплантите на PIP. Тя се оплаква от липсата на налична информация, свързана с тези рискове за здравето. Според вносителката на петицията лицата, които обмислят да се подложат на хирургична намеса за поставяне на гръдни импланти, трябва да имат възможността да направят информиран избор въз основа на достатъчна и достъпна специализирана информация. Вносителката на петицията също така изразява съжаление относно липсата на подкрепа от страна на застрахователните компании за жени, чието здраве е било засегнато неблагоприятно от поставянето на гръдни импланти. Поради това вносителката на петицията призовава Европейския парламент да състави анкетна комисия относно рисковете за здравето, свързани с гръдните импланти. Освен това вносителката на петицията моли за официално признаване на „заболяването, причинено от гръдни импланти“, като се позовава на редица здравни симптоми, причинени от гръдни импланти. Вносителката на петицията призовава също за по-строги изисквания за предоставяне на информация от страна на производителите на импланти и хирурзите, поставящи импланти, относно състава на имплантите и тяхното въздействие върху здравето. В допълнение към това вносителката на петицията призовава за по-взискателна оценка на риска от имплантите преди и след пускането им на пазара. Накрая, вносителката на петицията настоява за по-голямо участие на застрахователните компании при покриването на здравните разходи вследствие на неблагоприятното въздействие от поставянето на гръдни импланти.

Thank you for your support, Dans l'enfer des prothèses mammaires.

This petition has been translated into the following languages

pro

contra