Shkencë

Keep the EU and UK collaborating in science #dealforscience

Peticioni drejtohet tek
President of the European Commission; European Commissioner for Research, Science and Innovation; Prime Minister of the United Kingdom; UK Secretary of State for Business, Energy and Industrial Strategy.
6.198 mbështetësit
31% arritur 20.000 për objektivin e mbledhjes
 1. Filluar qershor 2019
 2. Mbledhja akoma 7 muajt
 3. Nënshtrim
 4. Dialog me marrësin
 5. Vendim
Unë bie ndakort me ruajtjen dhe përpunimin e të dhënave personave. Kërkuesi mund të shikojë Emri dhe vendi dhe përcjellë këtë informacion tek marrësi. unë mund të dorëheq miratimin tim në çdo kohë

Researchers need certainty on scientific collaboration between the UK and EU.

Science has been a key success of the EU and must remain a priority to keep Europe competitive. International collaboration makes science stronger and we should not let Brexit disrupt this.

Researchers need a long-term solution to allow them to continue working together on the big challenges our societies face, transforming peoples’ lives for the better. It’s essential that politicians quickly find a way to keep this collaboration as easy as possible.

We call on the EU and the UK to sign a research and innovation agreement as soon as possible. This should include:

 • A commitment by European countries to work together to make the European Research Area a world leader in science;

 • Full researcher mobility between the UK and the rest of Europe for all levels and career stages;

 • A commitment to collaboration, including UK associate membership of Horizon Europe;

 • Co-operation on regulations that support science.

arsye

Sign our petition to show that science is stronger with international collaboration.

#dealforscience

Thank you from the petition organisers: EU-LIFE, EuroScience, Wellcome, Young European Research Universities, Association of Medical Research Charities, Federation of European Academies of Medicine, Universities UK, The Francis Crick Institute and Marie Curie Alumni.

Ju faleminderit shumë për mbështetjen tuaj , Sarah Rappaport nga BE
Pyetje për iniciatorin

Tani përktheni këtë kërkesë

Versioni i ri i gjuhës

lajm

 • Today four leading research organisations joined the #DealForScience petition, expressing their commitment to international collaboration in science.

  These are:
  Young European Research Universities
  Association of Medical Research Charities
  Federation of European Academies of Medicine
  Universities UK

  Please share the news and encourage individuals and organisations to join us.

  By working together, we can protect science.

  Sarah (Wellcome), Marta (EU LIFE), Matthias (EuroScience), Cat (AMRC), Peter (UUK), Laurence (FEAM) and Silvia (YERUN)

My contribution may or may not be considered a proper Pro argument. However, what I mean is that the decision to leave the EU is one of the most stupid decisions the UK has ever taken. Not just when it comes to research in general and science in particular but when it comes to just about everything else.

I think the petition is not well thought through. 1) "We call on the EU and the UK to sign a research and innovation agreement as soon as possible." - Isn't such signing possible only after the UK has left the EU? Is the petition arguing that UK should leave EU ASAP? 2) "Science has been a key success of the EU and must remain a priority to keep Europe competitive. " Is this addressed to the EU that includes the UK, or only to the 27? The petition should be: Stop the Brexit madness! "No-deal" Brexit is insanity! Science in the UK and the rest of EU will suffer!

Pse njerëzit firmosin

 • në 20/04/2020

  It is essential that UK science is supported and in the context of research in Europe.

 • në 01/04/2020

  Research across Europe in to Ataxia is so important

 • në 01/04/2020

  I am classed as a chronic SCA6 patient

 • në 01/04/2020

  i was diagnosed with SPG7 ataxia, and deem utmost important to go on with scientific research

 • në 31/03/2020

  My eldest son has Friedreich’s Ataxia a condition which has benefited from United European medical research

Mjetet për përhapjen e peticionit.

A keni faqen tuaj të internetit, një blog apo një portal të tërë në internet? Bëhuni një avokat dhe shumëfish për këtë kërkesë. Ne kemi banderolat, widget dhe API (ndërfaqen) për tu futur në faqet tuaja.

Shenjë widget për faqen tuaj të internetit

API (ndërfaqe)

/petition/online/keep-the-eu-and-uk-collaborating-in-science-dealforscience/votes
Përshkrim
Numri i nënshkrimeve në openPetition dhe nëse është e aplikueshme faqe e jashtme
Metoda HTTP
GET
Format e kthimit
JSON

Ndihmoni në forcimin e pjesëmarrjes së qytetarëve. Ne duam t'i bëjmë shqetësimet tuaja të dëgjohen dhe të mbeten të pavarura.

dhuroni tani