Civil rights

End Putins War - it's the crime of the century

Petition is directed to
De Russische Doema
40 supporters

The petition was withdrawn by the petitioner

40 supporters

The petition was withdrawn by the petitioner

  1. Launched February 2023
  2. Collection finished
  3. Submitted
  4. Dialogue
  5. Failed

Aan de leden van de Doema, vertegenwoordigers van het Russische volk

Afschrift aan alle Russische diplomatieke vertegenwoordigers in Europa

 

Leden van de Russische Doema,

 

Wij, Europeanen, roepen u op:

STOP DE OORLOG, VERLAAT OEKRAÏNE

 

De ‘Speciale Militaire Operatie’ die de president van de Russische Federatie, Vladimir Poetin, op 24 februari 2022 begon tegen het buurland Oekraïne, blijkt een agressieve aanvalsoorlog waarin Rusland zijn Oekraïense ‘broedervolk’ bombardeert, martelt en uitmoordt.

Dit is een schending van het Volkenrecht, de universele rechten van de mens en de soevereiniteit van Oekraïne.

We zijn inmiddels een jaar verder. Nog nooit heeft Rusland de wereldgemeenschap zo van zich vervreemd en zich zo machteloos getoond als nu in Oekraïne. Ruslands barbaarse optreden heeft een humanitaire ramp aangericht waarvan de hele wereld elke dag getuige is.

Niemand bedreigt Rusland, Rusland is de agressor. De Oekraïners laten dit niet lijdzaam over zich heen komen. Ze vechten als leeuwen voor hun land en zullen niet stoppen voordat de bezetter is verdreven.

 

Om nog meer onnodige Oekraïense - én Russische - slachtoffers te voorkomen roepen wij u, vertegenwoordigers van het Russische volk, op om uw steun aan deze onzinnige oorlog onmiddellijk te staken.

Stop Poetin! Stop deze misdaad tegen de menselijkheid! Vertrek uit Oekraïne.

Neem uw verantwoordelijkheid voor de toekomst van Rusland onder de beschaafde naties. Overreed Poetin om Oekraïne te accepteren als onafhankelijke buurstaat om in vrede mee samen te leven.

 

De geschiedenis leert dat gebieden annexeren om inwoners je wil op te leggen geen duurzame nationale veiligheid en geen blijvende invloedssfeer brengt. Vrees leidt nooit tot vriendschap, onderdrukking brengt geen broederschap.

 

Wij, Europese burgers, hebben geleerd van ons eigen verleden, van twee barbaarse wereldoorlogen met miljoenen slachtoffers. Het huidige Europa staat pal voor vreedzame co-existentie. Daarom roepen wij u op de vrede in Europa te herstellen en elkaars grenzen met onmiddellijke ingang te respecteren.

 

 

Reason

e kunt op je krent achter de buis blijven zitten en in ontzetting staren naar wat het Russische leger onder leiding van Wladimir Poetin aanricht in Oekraine, of je kunt wat doen. Wij, een stelletje oude mediarotten, rond www.thesoulofeurope.com, wij die de stencilmachine nog hebben meegemaakt, wij hebben besloten dat we de publieke opinie gaan mobiliseren om te voorkomen dat de steun voor Oekraine afbrokkelt. Er mag geen gewenning, geen 'oorlogsmoeheid' optreden. Hun oorlog is onze oorlog want Poetin heeft het gemunt op de Europese beschaving, de vrijheid en de cultuur die hij decadent, wuft en verachtelijk vindt. Poetin heeft het uiteindelijk gemunt op ons allemaal. Hij mag deze oorlog niet winnen. Via www.endputinswar.eu houden we je op de hoogte van de activiteiten in de campagne endputinswar.eu. Binnen enkele dagen is de petitie online actief. Hou verder de datum 24 februari vrij. Dan komen we 's middags samen op de Dam samen met andere organisaties. #endputinswar.eu

Thank you for your support, Stichting The Soul of Europe from LW Beverwijk
Question to the initiator

Link to the petition

Image with QR code

Tear-off slip with QR code

download (PDF)

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now