Economy

Dėl galimybės Airijoje įsigyti ir vairuoti automobilį su vairaračiu kairėje pusėje

Petitioner
0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Peticijos pateikėjas gyvena Airijoje ir pageidauja iš „Peugeot Bulgaria“ įsigyti automobilį, už kurį būtų atsiskaityta per penkerius metus išperkamosios nuomos būdu. Airija yra nustačiusi apribojimų, kuriais suvaržoma piliečių galimybė įsigyti automobilį kitoje šalyje ir jį vairuoti Airijoje, nebent sumokamas transporto priemonių registracijos mokestis (angl. VRT). Peticijos pateikėjas negali pakeisti Bulgarijos valstybinio numerio ir sumokėti VRT, nes sutarties galiojimo laikotarpiu automobilis lieka išperkamosios nuomos bendrovės nuosavybe. Todėl peticijos pateikėjas automobilį „Peugeot“ bandė nusipirkti Airijoje, tačiau, jo teigimu, automobilių platintojai jį informavo, kad automobilio su vairaračiu kairėje pusėje negalima nei parduoti, nei užsakyti. Peticijos pateikėjas mano, kad buvo pažeistos jo, kaip vartotojo, teisės, suteiktos remiantis ES teisės aktais.

Link to the petition

Image with QR code