Animal rights

Да спасим ЧЕТИРИ ЛАПИ от чиновническото бездушие и некомпетентност!

Petition is directed to
Управителния съвет на международната организация за защита на животни ЧЕТИРИ ЛАПИ
62 Supporters
Collection finished
  1. Launched December 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

ДО: Управителния съвет на международната организация за защита на животни ЧЕТИРИ ЛАПИ, Виена, Австрия.

Уважаеми членове на управителния съвет, Всички ние знаем и вярваме, че визията Ви е за свят, в който животните са третирани от хората с уважение, емпатия и разбиране. Цитираме:

"Our vision is a world in which humans treat animals with respect, empathy and understanding!" За съжаление, не точно това говорят действията Ви към служители борили се неуморно в продължение на повече от десет години за правата на животните в България.

За нас Явор Гечев е лицето и гласът на ЧЕТИРИ ЛАПИ в България. Не съществува човек в публичното пространство на страната ни, който да е толкова добре запознат с обществените нагласи, процеси и политики в областта на защитата на животните. Той е еталон за това как любовта към четириногите ни приятели може да се превърне в лична кауза. Явор е отдал цялото си същество в тази работа и заедно с голяма част от колегите си съмишленици са постигнали невероятни успехи през годините, именно следвайки визията за свят, в който животните не са подложени на страдание.

Поради това, намираме за недопустимо да си тръгват хора с огромен принос за развитието на организацията, а същевременно да се назначават бюрократи, чиято мотивация е свързана само и единствено с получаване на месечна заплата.

Резултатът е пагубен. Големи проекти, извоювани с неимоверни усилия, са на ръба да спрат да работят. Все по-често се отказва помощ на пострадали животни и все по-често редовни дарители, разочаровани от отношението, спират да даряват за организацията.

ЧЕТИРИ ЛАПИ се превръща в една корпорация, която неусетно избледнява и е на път да изчезне съвсем.

Също така, намираме за скандално решението Ви организацията в България да бъде управлявава от бивш изпълнителен директор на Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) - агенция, която през годините е абдикирала или изпълнявала задълженията си свързани с бездомните животни само и единствено под медиен натиск.

Не искаме да допуснем една организация с общественополезна дейност да се превъплъти в политическа патерица на властта. Сигурни сме, че и Вие не го искате!

Ето защо, настояваме Явор Гечев и всички негови отдадени на това добро дело колеги да бъдат върнати в организацията. Недопустимо е мястото на такива хора да се заема от нехайни изпълнители и чиновници.

България, организации за защита на животните, дарители и частни лица настояват Явор Гечев да представлява правата на животните от позицията на лидер на ЧЕТИРИ ЛАПИ за България, а до него да вървят само хора, които са съпричастни с каузата и я приемат като своя собствена мисия!

Reason

В името на един по-добър свят за животните! За техните права трябва да се борят хора изцяло отдадени на каузата. Нужни са ни експерти и визионери- не бюрократи!

Thank you for your support, Борислава Димитрова from гр.Пазарджик
Question to the initiator

This petition has been translated into the following languages

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now

openPetition international