Animal rights

Да спасим ЧЕТИРИ ЛАПИ от чиновническото бездушие и некомпетентност!

48 Supporters
100% achieved 20 for collection target
  1. Launched December 2020
  2. Time remaining 9 Wochen
I agree to the storage and processing of my personal data. The petitioner can see name and place and forward this information to the recipient. I can withdraw my consent at any time.

ДО: Управителния съвет на международната организация за защита на животни ЧЕТИРИ ЛАПИ, Виена, Австрия.

Уважаеми членове на управителния съвет, Всички ние знаем и вярваме, че визията Ви е за свят, в който животните са третирани от хората с уважение, емпатия и разбиране. Цитираме:

"Our vision is a world in which humans treat animals with respect, empathy and understanding!" За съжаление, не точно това говорят действията Ви към служители борили се неуморно в продължение на повече от десет години за правата на животните в България.

За нас Явор Гечев е лицето и гласът на ЧЕТИРИ ЛАПИ в България. Не съществува човек в публичното пространство на страната ни, който да е толкова добре запознат с обществените нагласи, процеси и политики в областта на защитата на животните. Той е еталон за това как любовта към четириногите ни приятели може да се превърне в лична кауза. Явор е отдал цялото си същество в тази работа и заедно с голяма част от колегите си съмишленици са постигнали невероятни успехи през годините, именно следвайки визията за свят, в който животните не са подложени на страдание.

Поради това, намираме за недопустимо да си тръгват хора с огромен принос за развитието на организацията, а същевременно да се назначават бюрократи, чиято мотивация е свързана само и единствено с получаване на месечна заплата.

Резултатът е пагубен. Големи проекти, извоювани с неимоверни усилия, са на ръба да спрат да работят. Все по-често се отказва помощ на пострадали животни и все по-често редовни дарители, разочаровани от отношението, спират да даряват за организацията.

ЧЕТИРИ ЛАПИ се превръща в една корпорация, която неусетно избледнява и е на път да изчезне съвсем.

Също така, намираме за скандално решението Ви организацията в България да бъде управлявава от бивш изпълнителен директор на Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) - агенция, която през годините е абдикирала или изпълнявала задълженията си свързани с бездомните животни само и единствено под медиен натиск.

Не искаме да допуснем една организация с общественополезна дейност да се превъплъти в политическа патерица на властта. Сигурни сме, че и Вие не го искате!

Ето защо, настояваме Явор Гечев и всички негови отдадени на това добро дело колеги да бъдат върнати в организацията. Недопустимо е мястото на такива хора да се заема от нехайни изпълнители и чиновници.

България, организации за защита на животните, дарители и частни лица настояват Явор Гечев да представлява правата на животните от позицията на лидер на ЧЕТИРИ ЛАПИ за България, а до него да вървят само хора, които са съпричастни с каузата и я приемат като своя собствена мисия!

Reason

В името на един по-добър свят за животните! За техните права трябва да се борят хора изцяло отдадени на каузата. Нужни са ни експерти и визионери- не бюрократи!

Thank you for your support, Борислава Димитрова from гр.Пазарджик
Question to the initiator

This petition has been translated into the following languages

new language version

Tools for the spreading of the petition.

You have your own website, a blog or an entire web portal? Become an advocate and multiplier for this petition. We have the banners, widgets and API (interface) to integrate on your pages.

Signing widget for your own website

API (interface)

/petition/online/da-spasim-cetiri-lapi-ot-cinovniceskoto-bezdusie-i-nekompetentnost/votes
Description
Number of signatures on openPetition and, if applicable, external pages.
HTTP method
GET