Construction

Πρεπει με καθε τροπο να αποτραπει η υλοποιηση του εργου της ΕΚΤΕΡ Α.Ε. στις Κολυμπηθρες της Παρου.

Petition is directed to
Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
2,510 supporters

Petitioner did not submit the petition.

2,510 supporters

Petitioner did not submit the petition.

  1. Launched August 2022
  2. Collection finished
  3. Submitted on 10 Dec 2022
  4. Dialogue
  5. Failed

08/30/2022, 16:57

Δεδομένου ότι οι αντιρρήσεις μας, μαζί με τις υπογραφές που συγκεντρώθηκαν μέχρι την Κυριακή 28 Αυγούστου, εστάλησαν στην διαβούλευση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, αφαιρέσαμε την αναφορά στη διαβούλευση. Επίσης, αλλάξαμε "...που θα σταλεί..." σε "...που εστάλη...".
Και αλλάξαμε τον στόχο του ψηφίσματος από 2000 σε 3000 υπογραφές!
Αν δεν έχετε υπογράψει ακόμα, κάντε το τώρα και μοιραστείτε το ψήφισμα με τους φίλους και τις φίλες σας!


Nouveau texte de pétition:

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προσκάλεσε στις 29 Ιουλίου 2022 το ενδιαφερόμενο κοινό να διατυπώσει εγγράφως και επαρκώς τεκμηριωμένα τις απόψεις του επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και του συνοδευτικού υλικού αυτής για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) που έχει συνταχθεί από την εταιρεία ΕΚΤΕΡ Α.Ε. για την περιοχή ιδιοκτησίας της στη θέση Κολυμπήθρες της Δ.Κ. Νάουσας Πάρου.

Με το ΕΠΣ προβλέπεται η ανέγερση τουριστικού συγκροτήματος 440 κλινών και συνολικής δομημένης επιφάνειας 12.046 τ.μ. σε μια συνολική έκταση 327,84 στρεμμάτων ιδιοκτησίας της εταιρείας στις Κολυμπήθρες σε μια από τις ελάχιστες αδόμητες περιοχές της Πάρου. Πρόκειται για μια τυπική τουριστική επένδυση για την κατασκευή ενός μεγάλου συγκροτήματος πολυτελείας.

Η συνταχθείσα με βάση το Νόμο ΣΜΠΕ για την επένδυση επιχειρεί με σαθρά επιχειρήματα να εμφανίσει την επένδυση ως ήπια και στρατηγικού χαρακτήρα, καθώς και σε πλήρη συμβατότητα με το πλαίσιο βιώσιμης ανάπτυξης που ορίζουν οι ευρωπαϊκές, εθνικές και περιφερειακές πολιτικές.

Ωστόσο, η λεπτομερής ανάγνωση της ΣΜΠΕ αποκαλύπτει την πραγματικότητα. Ρητορικές επικλήσεις περί αειφορίας χωρίς κανένα απολύτως συγκεκριμένο μέτρο που να εντάσσεται και να υποστηρίζει την προοπτική της βιωσιμότητας, όπως αυτή ορίζεται με βάση τις προαναφερόμενες πολιτικές.

Μια ομάδα εθελοντών επεξεργάστηκε την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και διατύπωσε όλες τις ενστάσεις της σε ένα έγγραφο αντίκρουσης που θα σταλείεστάλη στην διαβούλευση του ΥΠΕΝ. Δείτε το εδώ: ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΩΝ ΠΑΡΟΥNeue Begründung:

Πρέπει με κάθε τρόπο να αποτραπεί η υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου που δεν θα έχει άλλο αποτέλεσμα από το να επιτείνει δραματικά τα σοβαρά προβλήματα που ταλαιπωρούν την Πάρο και άλλα νησιά ως αποτέλεσμα του υπερτουρισμού.

Υπογράφοντας αυτό το ψήφισμα συναινείτε στο να σας προσθέσουμε, με το όνομά σας και το email σας, στους υπογράφοντες το έγγραφο αντίκρουσης που θα σταλεί στο ΥΠΕΝ στο πλαίσιο της διαβούλευσης.ΠΡΟΣΟΧΗ! Η διαβούλευση λήγει στις 28 Αυγούστου. Υπογράψτε ΤΩΡΑ αν συμφωνείτε!________________________________________

Διαβάστε ΕΔΏ τις λεπτομερείς και τεκμηριωμένες ενστάσεις μας στο πλαίσιο της διαβούλευσης επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο της ΕΚΤΕΡ ΑΕ, στις Κολυμπήθρες της Πάρου.


Signatures au moment de la modification 2 264


Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now