Success
Economy

Diversitatea semintelor în pericol! NU vrem o lege europeanã în beneficiul industriei de seminte!

Petitioner not public
Petition is directed to
Mitglieder der Kommission, des Parlamentes und des Rates der EU
52,899 supporters

The petition is accepted.

52,899 supporters

The petition is accepted.

  1. Launched 2013
  2. Collection finished
  3. Submitted
  4. Dialogue
  5. Success

The petition was successful!

06/09/2013, 20:20

Draga sustinatorule pentru petitia “Diversitatea semintelor în pericol! NU vrem o lege europeanã în beneficiul industriei de seminte!!”

Multumesc pentru sustinerea petitiei noastre ! Cu sase saptamani in urma ea a fost postata, si in total, in mai mult de 15 limbi, avem acum mai mult de 45.000 de semnaturi din toata Europa si nu numai.

Ce s-a petrecut in ultimele citeva saptamani ?

Luni 6 Mai, Comisia UE a aprobat o propunere de regulament de marketing a “Material Reproducator pentru Plante” (PRM), bazata pe o ciorna din Nov 2012, ciorna criticata de petitia noastra.Propunerea include totusi o pregatire pentru varietatile de “nisa”, si aceasta numai datorita presiunii colective exercitate asupra politicienilor.

Sunt o serie de critici asupra propunerii, vezi de exemplu termenul de presa in engleza pentru “Arche Noah”(arca lui Noe) www.saatgutkampagne.org/130507_press_release_Arche_Noah.PDF -ul si una dintre organizatiile umbrela din Germania pentru biodiversitatea recoltelor si a septelului, “Semintele care pot fi salvate dispar din piata” www.kulturpflanzen-nutztiervielfalt.org/seed-can-be-saved-disappearing-market . Revendicarile din petitia noastra se mentin, si vor fi directionate acum spre membrii Parlamentului UE si a Consiliului de Ministri UE.

Inainte de votul din 6 Mai, sase comisari au fost informati despre petitie cat si despre numarul de semnaturi din fiecare tara (limba). Am cerut ca sa respinga regulamentul,dar au ramas nepasatori.

Acum este important sa accentuam revendicarile pentru ca un nou regulament sa creeze conditiile corecte pentru diversitatea semintelor, varietatea raselor si acestea urmate de culturi organice, in virtutea diversitatii lor genetice. In saptamanile si lunile care urmeaza contam pe ajutorul vostru pentru aceasta.In perioada 15-19 Iulie MEPs au “saptamana de constituire”, conform www.europarl.europa.eu/pdf/general/cal2013.pdf

Activitatea externa a europarlamentarilor va fi in tarile de origine. Poate ve-ti incerca sa organizati discutii cu ei pe problema semintelor ? Aceasta ar fi foarte important, mai ales daca ei sunt membri ai comitetelor AGRI sau ENVI !

Al dumneavoastră
Andreas Riekeberg
Campanie pentru Suveranitatea asupra Semințelor
www.seed-sovereignty.org/RO


Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now