Rreth openPetition

Filloni peticionin dhe merrni mbështetjen për kërkesën tuaj

openPetition mbështetur kërkuesit do të krijojë kërkesën e tyre për nënshkrime të mbledhë dhe të dorëzojë peticionin për marrësit e duhur. Për më tepër openPetition quan pavarësisht nga komentet formale të procesit peticion nga parlamentarët. Nëse kjo është ruajtja e klubit të rinjve, demolimi i centraleve bërthamore, ndryshimet në legjislacion apo ndërtimin e turbinave të erës: Çdo ditë Fillimi përdoruesit dhe Peticione përdorues në platformën tonë dhe të sjellë ndryshime përpara: lokale, rajonale, në mbarë vendin dhe pak nga pak në europe. Më shumë se 10 milionë njerëz përdorin openPetition dhe të jetë pjesë e demokracisë dixhitale.

Ekipi i OpenPetition

Portret i Jörg Mitzlaff
Jörg Mitzlaff - studioi shkenca kompjuterike në Berlin dhe punoi si një zhvillues i softuerit dhe menaxher i IT në Infoseek, eBay dhe idealo, ndër të tjera. Gjatë një pushimi në 2009, ai ngriti platformën openPetition. Që nga viti 2012 ai ka qenë drejtori menaxhues dhe bashkë-partneri, dhe që nga viti 2020 partneri i vetëm i OpenPetition jofitimprurëse GmbH.
Portret i Jessica Seip
Jessica Seip - Drejton departamentin editorial dhe është ekspert në strategjitë e fushatës. Si shkencëtare e kulturës, ajo ishte aktive në peisazhin e radios për disa vjet para se të punësohej në openPetition. Përveç përdoruesve tanë, ajo gjithashtu kujdeset për OJQ-të dhe mbron të drejtat e barabarta në të gjitha nivelet.
Portret i Conner Defosse
Conner Defosse - ishte fillimisht një vullnetar federal në openPetition dhe tani punon në redaksinë. Ai është i interesuar për mjetet me të cilat qytetarët mund të bëhen të dëgjuar dhe të bëhen më aktivë. Prandaj, ai i bën mundësitë e pjesëmarrjes sa më të thjeshta, tërheqëse dhe efektive.
Portret i Anna Frey
Anna Frey - është një redaktor i specializuar në marrëdhëniet me publikun. Ai mbështet përdoruesit dhe përdoruesit në fitimin nëpërmjet marrëdhënieve publike dhe shoqërore fushatat mediale vëmendje shqetësimet e tyre.
Portret i Cai Schultz
Cai Schultz - ka studiuar shkenca politike në Würzburg, Potsdam dhe Lisbonë dhe punon si redaktor në openPetition. Ai do të përdorë potencialin e fitimit të digjitalizimit në kuptimin e demokracisë.
Portret i Tra My Lisa Nguyen
Tra My Lisa Nguyen - Studimet amerikane dhe studime kulturore ka studiuar dhe ishte pas diplomimit ana e redaktorëve openPetition. Ajo është e angazhuar për të që nga fëmijëria për shkëmbim kulturor dhe gjen Demokracia duhet të jetë kryesisht përfshihen - projektuar nga të gjithë, për të gjithë.
Portret i Dóra Simon
Dóra Simon - është një editor në openPetition. Si një shkencëtar politik, ajo dëshiron të punojë për qytetarët dhe për të kontribuar në forcimin e elementeve të drejtpërdrejta demokratike dhe promovimin e angazhimit qytetar.
Portret i Jacqueline Neuwerth
Jacqueline Neuwerth -studioi kulturë-gjuhë-media dhe punoi në marrëdhënie me publikun për institucionet kulturore brenda dhe jashtë vendit. Si redaktore në openPetition, ajo dëshiron të motivojë njerëzit që të përfshihen në mënyrë aktive në ngjarjet politike dhe kështu të formojnë të ardhmen e përbashkët të Evropës.
Portret i Hangzhi Yu
Hangzhi Yu - ka qenë një punonjës federal i shërbimit vullnetar në openPetition që nga shtatori 2021. Ai ka qenë i angazhuar për pjesëmarrje në prag të ulët (të rinj) për disa vjet dhe është veçanërisht entuziast për larminë e madhe të opinioneve dhe temave që has openPetition
Portret i Leon Meyer
Leon Meyer - po studion " Political and Social Studies " në Würzburg dhe ka mbështetur stafin editorial të openPetition si praktikant që nga maji 2022. Demokracia është problem i zemrës Leons . Duhet të jetë e drejtë dhe për të gjithë. Në openPetition ai i duket veçanërisht interesant kontakti me shumë opinione dhe botëkuptime të ndryshme.
Portret i Jonas Hantelmann
Jonas Hantelmann - është një zhvillues i programeve kompjuterike në openPetition. Para kësaj, ai trainoi si specialist të IT për zhvillimin e aplikacioneve dhe mësoi TIK në një shkollë në Ganë.
Portret i Steven von Roden
Steven von Roden - Pas studimit të informatikës së biznesit në Dresden, zhvilluesi i softverit u zhvendos në Berlin. Këtu ai preferon të punojë me softuer me burim të hapur dhe është i impresionuar nga diversiteti (muzikor) i qytetit.
Portret i Hannah Schwarz
Hannah Schwarz - është trajnuar si specialist i IT-së për zhvillimin e aplikacioneve dhe ka punuar si zhvillues ueb në openPetition që nga gushti 2020. Ajo është vullnetare për një shoqatë jopartiake pro-evropiane dhe dëshiron ta bëjë Evropën më të lehtë për t'u kuptuar. Hannah aktualisht është në pushim prindëror.
Portret i Jochen Taeschner
Jochen Taeschner - studioi shkenca kompjuterike në Universitetin Humboldt në Berlin. Ai është i bindur se pjesëmarrja shoqërore nuk duhet të dështojë për shkak të pengesave dixhitale. Kjo është arsyeja pse ai punon me openPetition për t'i përmirësuar këto në mënyrë të qëndrueshme.
Portret i Karina Taubert
Karina Taubert - studiuar anglisht dhe shkenca kompjuterike në Universitetin Humboldt të Berlinit. Ju ngacmuar për operacion intuitive dhe kodit të rregullt në software që me të vërtetë të ndihmojë të sjellë njerëzit. Që nga nëntori i 2020 ajo ka qenë një pjesë e web developer e ekipit të openPetition.
Ralf Engelmann - është një administrator vullnetar i sistemit për OpenPetition. Ai është veçanërisht i përkushtuar në mbrojtjen e të dhënave dhe ekonominë e të dhënave. Puna e tij kryesore është në një portal krahasimi të çmimeve të internetit.

Shumë falenderime ish kolegëve nga openPetition.

Misioni i OpenPetition dhe si duam të arrijmë qëllimet tona

Bëni politikën më të lehtë - Ne këshillojmë dhe mbështesim kërkuesit në mënyrë që të gjitha peticionet e hapura të kenë ndikimin e tyre maksimal - me fjalë të tjera, që parlamenti përkatës të arrihet dhe të përpunohet atje.

Bëni politikën më të dukshme - Ne sigurohemi që politikanët të dinë se çfarë i shtyn qytetarët në zonën e tyre elektorale. Ne e kemi zhvilluar atë për ju radari i zonës elektorale .

Bëni politikën më të kuptueshme - Nëse një peticion është i hapurPeticion- Nëse arrihet kuorumi , ne i kërkojmë parlamentit përkatës, d.m.th. të gjithë përfaqësuesve të zgjedhur të rajonit, për një Opinion.

Forconi të drejtën e kërkesës - Ne jemi të përkushtuar politikisht për një sistem më efektiv të peticioneve. Për këtë ne flasim me politikanë dhe administratorë në komitetet e peticioneve në Gjermani në nivelin federal dhe shtetëror dhe në Evropë.

Sillni peticione për parlamentet në të gjithë Evropën - Ne dëshirojmë të hapim mundësitë e së drejtës për të bërë peticion në internet në vendet e tjera të Evropës dhe t'i ndihmojmë qytetarët të adresojnë shqetësimet e tyre tek përfaqësuesit e tyre politikë përmes pjesëmarrjes në internet.

Modernizoni demokracinë parlamentare - Ne duam një të drejtë bashkëkohore të iniciativës në internet dhe kërkojmë që një e drejtë të dëgjohet dhe referohet shqetësimeve të reja, urgjente të qytetarëve në parlamentet dhe komitetet e specializuara.

Për të arritur këto qëllime, OpenPetition është i përfshirë në të ndryshme Rrjetet, aleancat dhe iniciativat

Parimet dhe vlerat

Neutraliteti dhe vlerat demokratike - OpenPetition është politikisht asnjanës: ne nuk kemi ndërmend të ndikojmë në mënyrë të njëanshme në formimin e mendimit politik ose të mbështesin partitë politike. Të gjitha kërkesat e peticionit, si dhe rekomandimet për OJQ-të partnere nuk reflektojnë këndvështrimin tonë, por tregojnë një përzierje shumëngjyrësh mendimesh - pavarësisht se nga vjen ose në çfarë beson. Për shkak se duam të promovojmë debate politike konstruktive, sigurohemi që t'i përmbahemi Kushtet e Përdorimit: Racizmi, misanthropia dhe diskriminimi nuk kanë vend me ne. Ne i ftojmë të gjithë të përfshihen në kushte të drejta. Ne e shohim larminë e mendimit si një pasurim për ligjërimet e zakonshme, demokratike.

Politika e privatësisë - Demokracia dixhitale mund të funksionojë vetëm nëse të dhënat personale janë të sigurta nga interesat ekonomike të pakontrolluara, të qasjes së shtetit dhe të vetë-shërbimit. Nëse algoritmet ndikojnë në formimin e mendimit politik, atëherë ato duhet të shpjegohen në mënyrë transparente dhe lehtësisht të kuptueshme për të gjithë. Qytetarët duhet të kenë kontroll gjatë gjithë kohës të dhënat e tyre dhe algoritmet për përpunimin e të dhënave. E drejta për tu harruar duhet të konsiderohet kur të dhënat grumbullohen. Si një organizatë joqeveritare për shqetësimet e qytetarëve, ne duam të mbështesim idenë e demokracisë dixhitale dhe të mbrojmë gjurmën tuaj politike në platformën tonë. ju lutem lexoni Politika e privatësisë.

Charta der Vielfalt diversitet - Në OpenPetition, menaxhimi i diversitetit tejkalon barazinë e pastër dhe politikat kundër diskriminimit: diversitet për ne gjithashtu do të thotë të shikosh njerëz me rezume të çuditshme. Gjëja më e rëndësishme për ne është nëse punonjësit e ardhshëm ndajnë vlerat dhe misionin tonë për demokracinë. Ky është parakushti që të gjithë të jenë në gjendje të përfshihen në platformën tonë, pavarësisht nga gjinia, niveli i arsimimit, mosha, kombësia dhe mendimi i tyre politik, brenda kornizës së rendit tonë demokratik.

Ne jemi jofitimprurës

openPetition është rezultat i një nisme vullnetare nga Jörg Mitzlaff dhe në internet që prej prillit të vitit 2010. Në korrik të vitit 2012, kompania fitimi openPetition nga aksionerët Jörg Mitzlaff dhe Campact eV u themelua. Që në vitin 2020 është themelues Jörg Mitzlaff vetmi aksioner i openPetition gGmbH. Për vitin 2021, kemi në plan për të kthyer gGmbH në fitim përgjegjësi pronës . Nga zyra e taksave për korporatat Berlin unë openPetition gGmbH po shërben njohur për promovimin e arsimit, nxitjen e qeverisë demokratike dhe promovimin e angazhimit qytetar, sipas vendimit të fundit në dispozicion përjashtimin e 24.01.2019, si bamirës.

Ne punojmë në mënyrë të pavarur

  • openPetition është politikisht neutral. Temat në platformë përfshijnë të gjithë spektrin politik demokratik. OpenPetition nuk i pranon kërkesat dhe deklaratat e peticioneve si të vetat - kjo vlen edhe për rekomandimet e peticionit.
  • për sa i përket përmbajtjes së pranueshme , jashtë platformës , ne jemi të përkushtuar për kushtet tona të përdorimit. Kushtet e përdorimit bazohen në të drejtat dhe vlerat themelore demokratike të shoqërisë sonë dhe zhvillohen vazhdimisht në dialog me përdoruesit tanë.
  • Pavarësia e përmbajtjes së openPetition është përcaktuar nga nenet e asosacionit
  • Pavarësia financiare është e rëndësishme për ne. Prandaj fondet shtetërore ose donacionet e partive janë jashtë diskutimit për ne. Ne falënderojmë kampaktin. eV për mbështetjen financiare në vitet e para të openPetition. OJQ-të e zgjedhura mund të reklamojnë shqetësimet e tyre të peticionit në openPetition duke përdorur një model reklamimi. Modeli i reklamës do të skadojë më së voni në 2024.
  • Më shumë se 100,000 qytetarë të përkushtuar mbështesin punën e openPetition me një herë dhurimi ose një rregullt Grant

peticione e tanishme

tregoni të gjitha peticionet

Ndihmoni në forcimin e pjesëmarrjes së qytetarëve. Ne duam t'i bëjmë shqetësimet tuaja të dëgjohen dhe të mbeten të pavarura.

dhuroni tani