Peticion i suksesshëm në 6 hapa

Argumentoni qartë pse diçka duhet të ndryshohet dhe cilit person/a vendimmarrës po i drejtoni peticionin tuaj. Përdorni historinë tuaj personale për të shpjeguar pse shkaku është i rëndësishëm për ju dhe të tjerët. Fotografitë dhe videot gjithashtu ndihmojnë për të qartësuar shqetësimet tuaja.
Më shumë për këtë…

Fillon faza e nxehtë: Shpërndani iniciativën tuaj përmes kanaleve të mediave sociale si Facebook dhe X, si dhe përmes WhatsApp dhe email. Grupet apo forumet përkatëse në Facebook janë gjithashtu veçanërisht të dobishme. Nënshkrimet gjithashtu mund të mblidhen jashtë linje dhe më pas të ngarkohen në peticionin online.
Më shumë për këtë…

Sa më shumë nënshkrime, aq më e madhe është pesha politike e peticionit tuaj - prandaj qëndroni të sintonizuar! Planifikoni fushata në internet me mbështetësit tuaj, të tilla si fushata video dhe imazhesh, një fushatë në X me një hashtag individual ose fushata jashtë linje si p.sh. një demonstrim. Për ta bërë këtë, kontaktoni vendimmarrësit, mbështetësit tuaj dhe gjithashtu provoni të famshëm dhe influencues - ia vlen!
Më shumë për këtë…

Raportimi i medias sjell shqetësimet tuaja edhe më shumë në sy të publikut: kontaktoni gazetarët përmes X dhe email dhe kërkoni mbulimin e peticionit tuaj. Ne jemi në dispozicion për të ofruar këshilla dhe mbështetje kur bëhet fjalë për njoftimet për shtyp!
Më shumë për këtë…

Kontaktoni personin që merr vendimin dhe kërkoni një takim personal për dorëzimin. Nëse nuk mund të caktohet një takim, kontaktoni personin që merr vendimin së bashku me mbështetësit tuaj nëpërmjet X, emailit, letrës. Nëse keni arritur kuorumin, ne do të kërkojmë deklarata nga parlamenti vendimtar për ju dhe do t'i publikojmë në faqen tuaj të peticionit.
Më shumë për këtë…

Qëllimi i mbledhjes është arritur - tani ju duhet të dorëzoni peticionin tuaj! A keni edhe një takim për një dorëzim personal? Informoni mbështetësit tuaj dhe dërgoni ftesa në shtyp. Me një poster të profilit të lartë dhe nënshkrime në dorë, dorëzoni peticionin tuaj - bëni foto dhe video dhe publikojini ato në rrjetet sociale. Kjo tregon përkushtimin tuaj dhe shqetësimi juaj mbetet në sy të publikut.
Më shumë për këtë…

Me vetëm disa klikime mund të filloni një peticion në internet këtu dhe të sillni ndryshime - tani është radha juaj:

Krijo një peticion tani

Ndihmoni në forcimin e pjesëmarrjes së qytetarëve. Ne duam t'i bëjmë shqetësimet tuaja të dëgjohen dhe të mbeten të pavarura.

dhuroni tani