Peticion i suksesshëm në 6 hapa

Paraqitni një argument të qartë pse diçka duhet të ndryshohet dhe cilit person (a) vendimmarrës ia drejtoni peticionin tuaj. Përdorni historinë tuaj personale për të shpjeguar pse shqetësimi është i rëndësishëm për ju dhe të tjerët. Fotografitë dhe videot gjithashtu ndihmojnë për të qartësuar shqetësimet tuaja.
Më shumë për këtë…

Fillon faza e nxehtë: përhapni iniciativën tuaj përmes kanaleve të mediave sociale si Facebook dhe Twitter, si dhe përmes WhatsApp dhe email. Përputhja e grupeve ose forumeve në Facebook janë gjithashtu veçanërisht të dobishme. Nënshkrimet gjithashtu mund të mblidhen jashtë linje dhe më pas të ngarkohen në peticionin online.
Më shumë për këtë…

Sa më shumë nënshkrime, aq më e madhe është pesha politike e peticionit tuaj - prandaj qëndroni të sintonizuar! Planifikoni fushata në internet me mbështetësit tuaj, të tilla si fushata video dhe fotografish, një fushatë në Twitter me një hashtag individual ose fushata jashtë linje si p.sh. një demonstrim. Kontaktoni vendimmarrësit, mbështetësit tuaj dhe provojeni gjithashtu me të famshëm - ia vlen!
Më shumë për këtë…

Mbulimi mediatik do të përcjellë shqetësimet tuaja edhe më shumë te publiku: Kontaktoni gazetarët përmes Twitter dhe e-mail dhe kërkojuni të raportojnë për peticionin tuaj. Ne jemi pranë jush me ndihmë dhe këshilla për njoftimet për shtyp!
Më shumë për këtë…

Kontaktoni personin vendimmarrës dhe kërkoni një takim personal për dorëzimin. Nëse nuk mund të caktohet takim, kontaktoni personin që merr vendimin së bashku me mbështetësit tuaj nëpërmjet Twitter, email ose letre. Pasi të keni arritur kuorumin, ne do të kërkojmë për ju deklarata nga parlamenti përkatës dhe do t'i publikojmë në faqen tuaj të peticionit.
Më shumë për këtë…

Qëllimi i mbledhjes është arritur - tani ju duhet të dorëzoni peticionin tuaj! A keni edhe një takim për një dorëzim personal? Informoni mbështetësit tuaj dhe dërgoni ftesa në shtyp. Dorëzoni peticionin tuaj me një poster të profilit të lartë dhe nënshkrimet tuaja - bëni foto dhe video dhe publikojini ato në mediat sociale. Kjo tregon përkushtimin tuaj dhe shqetësimi juaj mbetet publik.
Më shumë për këtë…

Me vetëm disa klikime mund të filloni një peticion në internet këtu dhe të sillni ndryshime - tani është radha juaj:

Shkruani peticion

peticione e tanishme

tregoni të gjitha peticionet

Ndihmoni në forcimin e pjesëmarrjes së qytetarëve. Ne duam t'i bëjmë shqetësimet tuaja të dëgjohen dhe të mbeten të pavarura.

dhuroni tani