Region: Merelbeke
Environment

IJsenbroek: een nieuw en groot natuur-en familiepark voor Merelbeke

Petition is directed to
Gemeentebestuur Merelbeke
171
34% achieved 500 for collection target
  1. Launched December 2022
  2. Time remaining > 4 weeks
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

I agree to the storage and processing of my personal data. The petitioner can see name and place and forward this information to the recipient. I can withdraw my consent at any time.

Wij vragen dat de gemeente uitvoering geeft aan een structurele groenvoorziening van formaat in het verstedelijkt centrum van Merelbeke. Het gebied IJsenbroek, grenzend aan de Roskamstraat, beslaat een oppervlakte van 15 ha en dient als een robuuste en ecologische groene parkruimte uitgebouwd te worden.

Reason

De sterke verstedelijking in het centrum van Merelbeke is een feit. De verdichting en het toenemend verkeer brengen een gezonde woonomgeving in het gedrang. Om de leefkwaliteit duurzaam te verbeteren is een groot natuur- en familiepark noodzakelijk als tegengewicht.

Nood aan een natuur-en familiepark in het overbevolkte centrum

Het aantal inwoners van Merelbeke groeit sterk en de woonentiteiten in de appartementen worden steeds kleiner.

De behoefte aan kwalitatieve buitenruimte in de onmiddellijke woonomgeving is levensnoodzakelijk.

IJsenbroek, als natuur- en familiepark voor jong en oud, is hier de oplossing, net zoals het Liedemeerspark in Flora. IJsenbroek wordt dan een trekpleister voor de omwonenden én bij uitbreiding alle Merelbekenaren, met niet enkel wandel- en speelruimte, maar met een rijke natuurervaring met hooiland, een ecologische pluktuin, een boomgaard, een waterlandschap en een dierenweide of vogelasiel.

Thank you for your support, N-VA Merelbeke from Merelbeke
Question to the initiator

Translate this petition now

new language version

News

Er is al veel te weinig groen, we denken aan kinderen, kleinkinderen... We zien niets anders meer dan, PLASTIEK GRAS en BETON.Een stukje grond en direct een appartement daarop. Mooi hè. Ze moesten beschaamd zijn. 😡

Dit is allemaal privé eigendom. De mensen onteigenen kan niet het doel zijn, zeker omdat dit reeds groenzone is. Het kan niet de bedoeling zijn om de rust die er nu is, te verstoren door dit gebied openbaar te maken. We zien al genoeg hoe zorgzaam de mens omgaat met de natuur. Ga eens langs via alle trage wegen met een vuilniszak, je zal zien hoe snel hij vol zit. Dit is het geval aan de trage weg achter action, de ingang van jullie park.

Why people sign

5 days ago

Meer groen en vaste waarden voor ruimte te behouden. De Groene ruimte rondom de Roskam is waar ik ben opgegroeid. Het zou jammer zijn als dit één blok beton wordt. Was er zo iets niet als een betonstop?

6 days ago

Meer groene ruimte dringt zich meer op dan (nog) meer woon- en sportgelegenheid. Ook commercie is geen optie op die locatie, en zeker ook geen recreatie.

on 15 Mar 2023

Het weinige natuur dat nog overblijft zou moeten bewaard blijven.

Tools for the spreading of the petition.

You have your own website, a blog or an entire web portal? Become an advocate and multiplier for this petition. We have the banners, widgets and API (interface) to integrate on your pages.

Signing widget for your own website

API (interface)

/be/petition/online/ijsenbroek-een-nieuw-en-groot-natuur-en-familiepark-voor-merelbeke/votes
Description
Number of signatures on openPetition and, if applicable, external pages.
HTTP method
GET
Return format
JSON

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now