Region: Huldenberg
Environment

Voor een leefbare omgeving rond de Vlamoven en tegen de verharding van 8ha landbouwgrond

Petition is directed to
Burgemeester Danny Vangoidtsenhoven
1,177 supporters
98% achieved 1,200 for collection target
1,177 supporters
98% achieved 1,200 for collection target
 1. Launched November 2022
 2. Time remaining > 1 year
 3. Submission
 4. Dialog with recipient
 5. Decision

I agree that my data will be stored . I decide who can see my support. I can revoke this consent at any time .

 

De laatste updates kan u op onze website vinden : www.devlamoven.be

Ja, ik teken de petitie! Voor een leefbare omgeving rond de Vlamoven en tegen de verharding van 8ha landbouwgebied.

Onze Groene Omgeving Wordt Bedreigd ! 

Op 29/09/2022 besliste de gemeenteraad van Huldenberg unaniem om in de nabije toekomst een gloednieuw buiten sportcomplex te bouwen op de locatie tussen de Nijvelsebaan, de Stroobantsstraat en de Zavelstraat in Huldenberg!

Het gebied staat gekend als "De Vlamoven".

 Deze beslissing om temidden van een woonwijk en groene omgeving een buitencomplex neer te zetten zorgt voor grote bezorgdheid en ongenoegen bij vele omwonenden zeker gezien de gemeente op een NIET-transparante wijze tewerk zijn gegaan en nog steeds ! 

Waar gaat het hier over ?

 Er komen vooralsnog 2 kunstgras voetbalvelden en minstens 1 trapveld, een tribune voor 400 personen, een parking voor 200 wagens, een kantinekleedkamers en 3x3 basketvelden alsook andere infrastructuur voor sporten die nog bevestigd moeten worden waaronder padel, basket, bmx en skate park afhankelijk van de subsidies die de gemeente zou ontvangen hiervoor.

Hou de omgeving rond de Vlamoven leefbaar en veilig !

Wie wordt hierdoor direct en indirect getroffen ?

 •   34 gezinnen binnen 100 meter
 • 120 gezinnen binnen 300 meter
 • Inwoners in de ruime omgeving (centrum Huldenberg,Koxberg, Breembosstraat, Neesveld, Smeysberg, ...) zullen dagelijks overlast ondervinden van voortdurend lawaai, druk verkeer, onveiligheid, lichtvervuiling, ... (7 dagen op 7 en op alle tijdstippen van de dag !)

Voor dit project is de gemeente van plan om 8,3 ha aan te kopen terwijl er maar 3 ha nodig zijn! Wat er met de overige grond gaat gebeuren is nog niet toegelicht.

 

Reason

Het gewestplan moet nog gewijzigd worden, en er komt nog een ruimtelijk uitvoeringsplan m.a.w. er moet NU ACTIE ondernomen worden om dit megalomane project een halt toe te roepen.

Waar zetten wij ons voor in :

 • Bescherming van bewoners en natuur tegen LICHT-, LAWAAIHINDER en OMGEVINGSVERVUILING.
 • Behoud van VERKEERSLUWE, RUSTIGE, VEILIGE EN GROENE WOONWIJK waar bewoners zich thuisvoelen en kunnen heropladen.
 • Behoud van NATUURWETENSCHAPPELIJKE ESTETISCHE EN HISTORISCHE WAARDE van de sites ( GEEN wijzigingen van het gewestplan en ruimtelijk uitvoeringsplan)
 • Behoud van de SYMBIOSE tussen LANDBOUW, RECREATIE, EN BEWONERS
Thank you for your support, Actiecomité De Vlamoven from Huldenberg
Question to the initiator

Link to the petition

Image with QR code

Tear-off slip with QR code

download (PDF)

Translate this petition now

new language version

News

 • Beste buren, leden en sympathisanten  Hierbij een update.

  Aangezien het buitensportcomplex niet op de agenda stond tijdens de voorbije gemeenteraad zal de vergadering bij Dirk Stas op 7 maart niet doorgaan.

  We vernamen wel dat het adviesbureau de ontvangen adviezen aan het verwerken is en dit mogelijks besproken zal worden op de volgende gemeenteraad op donderdag 28 maart om 19u.  We houden jullie verder op de hoogte.  Met vriendelijke groeten  Actiecomité De Vlamoven

 • Beste leden, buren en sympathisanten

  Zoals beloofd hierbij een update.
  Het onderwerp buitensportcomplex is niet aan bod gekomen tijdens de gemeenteraad vorige donderdag.
  Waarschijnlijk zal het besproken worden op de volgende gemeenteraad gepland op 29 februari om 19u.
  De voorziene vergadering op 1 februari gaat dus niet door. De volgende vergadering van het actiecomité zal waarschijnlijk ingepland worden op donderdag 7 maart om 20u in de tent bij Dirk Stas.

  Met vriendelijke groeten
  Actiecomité De Vlamoven

Als jij weet dat bestaande kunstgras-terrein niet mag gebruikt worden buiten de trainingsuren van de lokale sportclub, en ook niet als jij daar niet lid van, vraag ik mij af als dit complex open zal zijn voor de lokale bevolking...zou mij wel verwonderen. Zal dus een complex zijn uitsluitend voor clubs en niet voor lokale bevolking. Tenzij betalend....dus twee keer te betalen door de bevolking (na reservatie + via gemeentelijke belastingen).

Sporten is een leuke activiteit!

Why people sign

Ik fiets wekelijks via Terlanenveld voorbij de Vlamovensite om in Leuven te gaan werken. Op die manier ontwijk ik de drukke dreef en kan ik veilige fietsen. Ik kan er niet bij dat de gemeente die landelijke groene ruimte wilt benutten aan een volgens mij onnodig groots sportcomplex terwijl er al verschillende voorzieningen zijn in Huldenberg maar ook in andere gemeenten van de druivenstreek.

Tools for the spreading of the petition.

You have your own website, a blog or an entire web portal? Become an advocate and multiplier for this petition. We have the banners, widgets and API (interface) to integrate on your pages. To the tools

Translate this petition now

new language version

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now