Region: Huldenberg
Environment

Voor een leefbare omgeving rond de Vlamoven en tegen de verharding van 8ha landbouwgrond

Petition is directed to
Burgemeester Danny Vangoidtsenhoven
1,170
98% achieved 1,200 for collection target
 1. Launched November 2022
 2. Time remaining 7 months
 3. Submission
 4. Dialog with recipient
 5. Decision

I agree that my data will be stored . You decide who can see your support. I can revoke this consent at any time .

De laatste updates kan u op onze website vinden : www.devlamoven.be

Ja, ik teken de petitie! Voor een leefbare omgeving rond de Vlamoven en tegen de verharding van 8ha landbouwgebied.

Onze Groene Omgeving Wordt Bedreigd ! 

Op 29/09/2022 besliste de gemeenteraad van Huldenberg unaniem om in de nabije toekomst een gloednieuw buiten sportcomplex te bouwen op de locatie tussen de Nijvelsebaan, de Stroobantsstraat en de Zavelstraat in Huldenberg!

Het gebied staat gekend als "De Vlamoven".

 Deze beslissing om temidden van een woonwijk en groene omgeving een buitencomplex neer te zetten zorgt voor grote bezorgdheid en ongenoegen bij vele omwonenden zeker gezien de gemeente op een NIET-transparante wijze tewerk zijn gegaan en nog steeds ! 

Waar gaat het hier over ?

 Er komen vooralsnog 2 kunstgras voetbalvelden en minstens 1 trapveld, een tribune voor 400 personen, een parking voor 200 wagens, een kantinekleedkamers en 3x3 basketvelden alsook andere infrastructuur voor sporten die nog bevestigd moeten worden waaronder padel, basket, bmx en skate park afhankelijk van de subsidies die de gemeente zou ontvangen hiervoor.

Hou de omgeving rond de Vlamoven leefbaar en veilig !

Wie wordt hierdoor direct en indirect getroffen ?

 •   34 gezinnen binnen 100 meter
 • 120 gezinnen binnen 300 meter
 • Inwoners in de ruime omgeving (centrum Huldenberg,Koxberg, Breembosstraat, Neesveld, Smeysberg, ...) zullen dagelijks overlast ondervinden van voortdurend lawaai, druk verkeer, onveiligheid, lichtvervuiling, ... (7 dagen op 7 en op alle tijdstippen van de dag !)

Voor dit project is de gemeente van plan om 8,3 ha aan te kopen terwijl er maar 3 ha nodig zijn! Wat er met de overige grond gaat gebeuren is nog niet toegelicht.

 

Reason

Het gewestplan moet nog gewijzigd worden, en er komt nog een ruimtelijk uitvoeringsplan m.a.w. er moet NU ACTIE ondernomen worden om dit megalomane project een halt toe te roepen.

Waar zetten wij ons voor in :

 • Bescherming van bewoners en natuur tegen LICHT-, LAWAAIHINDER en OMGEVINGSVERVUILING.
 • Behoud van VERKEERSLUWE, RUSTIGE, VEILIGE EN GROENE WOONWIJK waar bewoners zich thuisvoelen en kunnen heropladen.
 • Behoud van NATUURWETENSCHAPPELIJKE ESTETISCHE EN HISTORISCHE WAARDE van de sites ( GEEN wijzigingen van het gewestplan en ruimtelijk uitvoeringsplan)
 • Behoud van de SYMBIOSE tussen LANDBOUW, RECREATIE, EN BEWONERS
Thank you for your support, Actiecomité De Vlamoven from Huldenberg
Question to the initiator

Translate this petition now

new language version

News

 • Beste leden

  Beste sympathisanten & buren  Aangezien de gemeenteraad gisterenavond is uitgelopen waren we genoodzaakt om onze vergadering uit te stellen.

  De volgende vergadering staat ingepland op donderdag 5 oktober om 20u in de tent bij Dirk Stas ( Nijvelsebaan 8a ).  Hopelijk tot donderdag en prettig weekend!  Met vriendelijke groeten

  Actiecomite De Vlamoven

 • Goedemorgen leden

  Goedemorgen sympathisanten & buren  Na een tijdje van stilte hebben we meer informatie.  De scopingnota werd ondertussen door het schepencollege goedgekeurd.

  Op de website van de gemeente vinden jullie de scopingnota via deze link: www.huldenberg.be/nl/rupbuitensport  In bijlage kunnen jullie ook meer informatie vinden over het nieuwe locatie-onderzoek.  De volgende gemeenteraad staat gepland op donderdag 28 september om 19u.

  Na de gemeenteraad volgt er een vergadering in de tent van Dirk Stas ( Nijvelsebaan 8a ) vanaf 20u.  Wie nog graag zwarte vlaggen / affiches wil, gelieve ons dit te laten weten.  Hopelijk tot donderdag op de gemeenteraad en vergadering. We moeten ons terug voldoende laten... further

 • Beste leden en sympathisanten van het Actiecomité De Vlamoven

  De zomer is er bijna en onze acties zullen dan ook minder zichtbaar zijn maar gaan gewoon door. We wensen jullie dan ook eerst te bedanken voor jullie ondersteuning geduurde het eerste semester van 2023. We hebben heel wat op touw gebracht:

  1. In het kader van de Ruimtelijke Uitvoeringsplan (RUP) heeft de gemeente op 7 november 2022 een startnota ingediend waartegen meer dan 170 bezwarenschriften ingediend werden
  2. Nadien werden door vele onder jullie veel handtekeningen bekomen op onze petitie tegen de beslissing van de gemeenteraad van 29 september 2022. Meer dan 1100 handtekeningen werden ingezameld.
  3. Op 27 april 2023 hebben we onze petitie overhandigd aan de gemeenteraadsleden.... further

Als jij weet dat bestaande kunstgras-terrein niet mag gebruikt worden buiten de trainingsuren van de lokale sportclub, en ook niet als jij daar niet lid van, vraag ik mij af als dit complex open zal zijn voor de lokale bevolking...zou mij wel verwonderen. Zal dus een complex zijn uitsluitend voor clubs en niet voor lokale bevolking. Tenzij betalend....dus twee keer te betalen door de bevolking (na reservatie + via gemeentelijke belastingen).

Sporten is een leuke activiteit!

Why people sign

De natuur heeft ook rechten waar mens en dier tot adem komen en het kan niet de bedoeling zijn dat het landelijke Huldenberg vandaag door onze generatie verkocht wordt om er voor de volgende generatie een omgeving zeg maar stad van te maken met lawaai, afval, massa s mensen, druk verkeer op alle toegangswegen gevolgd door polutie die daaruit voortvloeit!

Tools for the spreading of the petition.

You have your own website, a blog or an entire web portal? Become an advocate and multiplier for this petition. We have the banners, widgets and API (interface) to integrate on your pages.

Signing widget for your own website

Sample view of a widget

API (interface)

/be/petition/online/voor-een-leefbare-omgeving-rond-de-vlamoven-en-tegen-de-verharding-van-8ha-landbouwgrond/votes
Description
Number of signatures on openPetition and, if applicable, external pages.
HTTP method
GET
Return format
JSON

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now