Region: Huldenberg
Environment

Voor een leefbare omgeving rond de Vlamoven en tegen de verharding van 8ha landbouwgrond

Petition is directed to
Burgemeester Danny Vangoidtsenhoven
1,148
96% achieved 1,200 for collection target
 1. Launched November 2022
 2. Time remaining > 4 weeks
 3. Submission
 4. Dialog with recipient
 5. Decision

I agree to the storage and processing of my personal data. The petitioner can see name and place and forward this information to the recipient. I can withdraw my consent at any time.

De laatste updates kan u op onze website vinden : www.devlamoven.be

Ja, ik teken de petitie! Voor een leefbare omgeving rond de Vlamoven en tegen de verharding van 8ha landbouwgebied.

Onze Groene Omgeving Wordt Bedreigd ! 

Op 29/09/2022 besliste de gemeenteraad van Huldenberg unaniem om in de nabije toekomst een gloednieuw buiten sportcomplex te bouwen op de locatie tussen de Nijvelsebaan, de Stroobantsstraat en de Zavelstraat in Huldenberg!

Het gebied staat gekend als "De Vlamoven".

 Deze beslissing om temidden van een woonwijk en groene omgeving een buitencomplex neer te zetten zorgt voor grote bezorgdheid en ongenoegen bij vele omwonenden zeker gezien de gemeente op een NIET-transparante wijze tewerk zijn gegaan en nog steeds ! 

Waar gaat het hier over ?

 Er komen vooralsnog 2 kunstgras voetbalvelden en minstens 1 trapveld, een tribune voor 400 personen, een parking voor 200 wagens, een kantinekleedkamers en 3x3 basketvelden alsook andere infrastructuur voor sporten die nog bevestigd moeten worden waaronder padel, basket, bmx en skate park afhankelijk van de subsidies die de gemeente zou ontvangen hiervoor.

Hou de omgeving rond de Vlamoven leefbaar en veilig !

Wie wordt hierdoor direct en indirect getroffen ?

 •   34 gezinnen binnen 100 meter
 • 120 gezinnen binnen 300 meter
 • Inwoners in de ruime omgeving (centrum Huldenberg,Koxberg, Breembosstraat, Neesveld, Smeysberg, ...) zullen dagelijks overlast ondervinden van voortdurend lawaai, druk verkeer, onveiligheid, lichtvervuiling, ... (7 dagen op 7 en op alle tijdstippen van de dag !)

Voor dit project is de gemeente van plan om 8,3 ha aan te kopen terwijl er maar 3 ha nodig zijn! Wat er met de overige grond gaat gebeuren is nog niet toegelicht.

 

Reason

Het gewestplan moet nog gewijzigd worden, en er komt nog een ruimtelijk uitvoeringsplan m.a.w. er moet NU ACTIE ondernomen worden om dit megalomane project een halt toe te roepen.

Waar zetten wij ons voor in :

 • Bescherming van bewoners en natuur tegen LICHT-, LAWAAIHINDER en OMGEVINGSVERVUILING.
 • Behoud van VERKEERSLUWE, RUSTIGE, VEILIGE EN GROENE WOONWIJK waar bewoners zich thuisvoelen en kunnen heropladen.
 • Behoud van NATUURWETENSCHAPPELIJKE ESTETISCHE EN HISTORISCHE WAARDE van de sites ( GEEN wijzigingen van het gewestplan en ruimtelijk uitvoeringsplan)
 • Behoud van de SYMBIOSE tussen LANDBOUW, RECREATIE, EN BEWONERS
Thank you for your support, Actiecomité De Vlamoven from Huldenberg
Question to the initiator

Translate this petition now

new language version

News

 • Beste sympathisanten
  Besten leden

  Hierbij een korte update.

  Aangezien het aantal petities nog steeds stijgt wordt deze actie verlengd tot 15 april 2023. De petitie kan nog steeds online ( openpetition.eu/!devlamoven ) of via de papieren versie ondertekend worden. Vergeet hierbij zeker niet jullie familie, vrienden & kennissen, buren, verenigingen …
  Het aantal handtekeningen is belangrijk, extra inzet wordt zeker geapprecieerd.

  Momenteel bevinden we ons in fase 3 ( van de 7 fases die moeten doorlopen worden ), namelijk in de fase van de opmaak van de scopingsnota op basis van raadpleging en adviezen. De duur van de opmaak van de scopingsnota is onbepaald.

  Op zondag 23 april 2023 organiseren we een gezellige wandeling met... further

 • Beste leden

  Beste sympathisanten  Een kleine herinnering, nu donderdag 2 maart om 19u is het gemeenteraad en aansluitend om 20u vergadering in de tent bij Dirk Stas ( Nijvelsebaan 8a ).

  Aangezien het aantal petities nog steeds stijgt, worden deze verlengd. Ondertekenen kan nog steeds via de papieren versie en online openpetition.eu/!devlamoven  Met vriendelijke groeten en prettige avond  Actiecomite De Vlamoven

 • Beste leden
  Beste buren

  Gezien de huidige stand van zaken en het koude weer wordt de vergadering van het actiecomite die ingepland stond op 26/1 om 20u bij Dirk Stas geannuleerd.
  Graag zouden we jullie wel uitnodigen op de gemeenteraad nu donderdag 26/1 om 19u in het gemeentehuis. De agenda vermeldt de renovatie van het kunstgrasveld van de site gelegen op de E. Gillisstraat en de locatiekeuze voor de nieuwe loods en ruimte voor buitenopslag van de dienst Werken in eigen Beheer.

  Onze volgende vergadering is voorzien op donderdag 2/3 om 20u in de tent bij Dirk Stas, dit na de gemeenteraad die start om 19u.

  Aangezien het aantal handtekeningen van de petities nog stijgt hebben we beslist deze nog niet af te sluiten, m.a.w. deze kan nog altijd... further

Als jij weet dat bestaande kunstgras-terrein niet mag gebruikt worden buiten de trainingsuren van de lokale sportclub, en ook niet als jij daar niet lid van, vraag ik mij af als dit complex open zal zijn voor de lokale bevolking...zou mij wel verwonderen. Zal dus een complex zijn uitsluitend voor clubs en niet voor lokale bevolking. Tenzij betalend....dus twee keer te betalen door de bevolking (na reservatie + via gemeentelijke belastingen).

Sporten is een leuke activiteit!

Why people sign

1 day ago

Laat het groen! Neen ik ben geen groene maar wat er is, laat het. Voor doorstroom en afvloeien van water. Het leven dat de natuur ons geeft.

3 days ago

Bescherming landschap en milieu voor alle inwoners en daarbuiten, en de bescherming van de leefomgeving voor de omwonenden

on 12 Mar 2023

Ik hou van de rust in deze woonwijk. Alsook bijkomende verharding is slecht voor het milieu, het gemeentepein wordt onthard, dat lijkt moeilijk te rijmen met elkaar.

on 06 Mar 2023

We hebben reeds een voetbalveld in Huldenberg. Met het voorziene budget kunnen andere zaken bekostigd worden. vb speeltuin,

Tools for the spreading of the petition.

You have your own website, a blog or an entire web portal? Become an advocate and multiplier for this petition. We have the banners, widgets and API (interface) to integrate on your pages.

Signing widget for your own website

API (interface)

/be/petition/online/voor-een-leefbare-omgeving-rond-de-vlamoven-en-tegen-de-verharding-van-8ha-landbouwgrond/votes
Description
Number of signatures on openPetition and, if applicable, external pages.
HTTP method
GET
Return format
JSON

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now