Milieu

Voor een leefbare omgeving rond de Vlamoven en tegen de verharding van 8ha landbouwgrond

Petitie is gericht aan
Burgemeester Danny Vangoidtsenhoven
1.177 Ondersteunend
98% bereikt 1.200 voor collectiedoel
1.177 Ondersteunend
98% bereikt 1.200 voor collectiedoel
  1. Begonnen november 2022
  2. Handtekeningenactie nog steeds > 1 jaar
  3. Overdracht
  4. Gesprek met ontvanger
  5. Beslissing

Ik ga ermee akkoord dat mijn gegevens worden opgeslagen. Ik bepaal wie mijn steun kan zien. Ik kan deze toestemming op elk moment intrekken .

 

23-05-2023 16:06

Beste leden en sympathisanten van het Actiecomité De Vlamoven

De zomer is er bijna en onze acties zullen dan ook minder zichtbaar zijn maar gaan gewoon door. We wensen jullie dan ook eerst te bedanken voor jullie ondersteuning geduurde het eerste semester van 2023. We hebben heel wat op touw gebracht:

1. In het kader van de Ruimtelijke Uitvoeringsplan (RUP) heeft de gemeente op 7 november 2022 een startnota ingediend waartegen meer dan 170 bezwarenschriften ingediend werden
2. Nadien werden door vele onder jullie veel handtekeningen bekomen op onze petitie tegen de beslissing van de gemeenteraad van 29 september 2022. Meer dan 1100 handtekeningen werden ingezameld.
3. Op 27 april 2023 hebben we onze petitie overhandigd aan de gemeenteraadsleden. Samen met een honderdtal actieleden en sympathisanten zijn we zingend naar het gemeenteplein getrokken. Die dag zullen onze gemeenteraadsleden niet snel vergeten.

We mogen echter niet stilvallen en zullen nieuwe acties inplannen. Onze zwarte vlaggen en banners moeten zeer aanwezig en zichtbaar blijven en mogen gerust nog verder uitgebreid worden in een aantal straten. Het helpt om ons verzet actueel en permanent zichtbaar te houden. Het laat vele voorbijgangers niet onberoerd.

Mogen we jullie dan ook vragen om nog talrijk aanwezig te zijn op de gemeenteraadsvergaderingen. Deze vinden steeds plaats op laatste donderdag van de maand vanaf 19 uur. De volgende is op donderdag 25 mei om 19 uur.
We plannen de komende maanden geen vaste maandelijkse vergaderingen in bij Dirk Stas. Wel blijft de kern van het Actiecomité het project actief opvolgen.

We zijn in fase 2 van het besluitvormingsproces. Op basis van de reactie van de burgemeester in de pers op 27/4, begrijpen we dat gemeente aan de opmaak van een “scopingnota” werkt. Bij de opmaak moeten zij rekening houden met de raadplegingen van het publiek, de adviesvragen van adviesinstanties en andere bestuursorganen. Geen eenvoudige klus gezien al onze bezwaren. We zijn dus in een cruciaal moment van ons verzet tegen de beslissing van de gemeenteraad. Deze scopingnota zal gebruikt worden bij de opmaak van het voorontwerp RUP en ontwerp effectrapport.

We volgen het van kortbij op en houden jullie op de hoogte zodra er meer nieuws is.

Met vriendelijke groeten

Actiecomité De Vlamoven


Meer over het onderwerp Milieu

672 handtekeningen
66 dagen overblijvend
33 handtekeningen
39 dagen overblijvend

Help mee om burgerparticipatie te vergroten. We willen je kwesties kenbaar maken en daarbij onafhankelijk blijven.

Nu ondersteunen