openPetition wird europäisch. Wenn Sie uns bei der Übersetzung der Plattform von Deutsch nach Deutsch helfen wollen, schreiben Sie uns.
Bild zur Petition mit dem Thema: ÖVP ve FPÖ’ye cagrimizdir: Ögrenim Harclari‘nin yürürlüge konulmasina hayir! ÖVP ve FPÖ’ye cagrimizdir: Ögrenim Harclari‘nin yürürlüge konulmasina hayir!
  • Von: Österreichische Hochschüler_innenschaft mehr
  • An: Avusturya Federal Hükümeti
  • Region: Österreich mehr
    Kategorie: Bürgerrechte mehr
  • Status: Die Petition ist bereit zur Übergabe
    Sprache: Türkisch
  • Sammlung beendet
  • 50.631 Unterstützende
    Sammelziel erreicht

ÖVP ve FPÖ’ye cagrimizdir: Ögrenim Harclari‘nin yürürlüge konulmasina hayir!

-

Deutsche Petition | Magyar petíciót | English petition | Peticion shqiptar | Hrvatska peticiju

14 Aralik 2017 tarihinde aciklandigi üzere ÖVP ve FPÖ genis kapsamli Ögrenim Harclari‘nin yürürlüge konulmasi konusunda anlasti. Biz Avusturya Yüksekögrenim Ögrencileri Birligi (ÖH) olarak, kararli bir sekilde bu tasarinin karsisinda duruyoruz. Söz konusu tasari hem sosyal acidan hem de ögrenim haklari cercevesinde bir sorumsuzluk anlamina gelmektedir. ÖH- Federal Temsilcilik Baskanlik Grubu’ndan Johanna Zechmeister, Hannah Lutz und Marita Gasteiger „Genis kapsamli Ögrenim Harclari konusunu kesinkes kapatmamis olmamiz, Avusturya Yüksekögrenim alanina kötü bir karne sunmaktadir“ diyerek durumun kabul edilemezligini belirtmistir. Söz konusu harclarin yürürlüge konulmasindan dogacak maddi ve manevi yönetim giderleri inanilmaz boyutlarda olacaktir. Üstelik bu harclarin bütünsel olarak toplanmasi, yönetilmesi ve kullanilmasinin düzenlenmesi, Avusturya‘da Yüksekögrenim bes farkli federal kanuna tabi oldugundan hicbir sekilde olanakli degildir.

Begründung:

Ögrenim Harclari, ögrenim haklarina aykiri olmasinin yaninda, sosyo-ekonomik acidan zayif konumda olan ögrenciler icin kötü sonuclari icinde barindirmaktadir. 2002 yilinda yapilmis olan yüksekögrenim görenler hakkindaki sosyal arastirma, o tarihte genis kapsamli Ögrenim Harclari‘nin yürürlüge konulmasinin su sonuclara yol actigini göstermistir: Yaklasik 45.000 yüksekögrenim ögrencisi maddi zorluklarin büyüklügü sebebiyle 2001 yilinda ögrenimlerini yarida birakmak zorunda kalmistir. Bugünün yasam kosullari göz önüne alinarak düsünüldügünde, bu sayi cok daha büyük olma ihtimalindedir. Halihazirda egitim alanindaki tasarruflar gelecek nesiller icin kötüye isarettir. Avusturya gibi egitimin en önemli kaynaklardan biri sayildigi bir ülkede, genis kapsamli Ögrenim Harclari’nin yürürlüge konulmasi yüksekögrenim alanindaki problemlere teslim olmak demektir. ÖH yüksekögrenimin finanse edilmesi konusunda güvenilir ve saglam öneriler sunmak istemektedir. Yüksekögrenim ögrencilerinin sosyal konumlarindan bagimsiz sekilde okuyabilmesine olanakli kilmak icin bu önerileri gelecekte de müzakere masasina tasiyacagiz. Ögrenim Harclari yanlis yöne dogru atilmis bir adimdir!

Im Namen aller Unterzeichner/innen.

Wien, 02.01.2018 (aktiv bis 13.02.2018)

Debatte zur Petition

Noch kein PRO Argument.
>>> Schreiben Sie das erste PRO-Petition Argument

Noch kein CONTRA Argument.
>>> Schreiben Sie das erste CONTRA-Petition Argument

Petitionsverlauf