openPetition wird europäisch. Wenn Sie uns bei der Übersetzung der Plattform von Deutsch nach Deutsch helfen wollen, schreiben Sie uns.
Bild zur Petition mit dem Thema: Követelés az ÖVPhez és FPÖhöz a tandíjak bevezetése ellen! Követelés az ÖVPhez és FPÖhöz a tandíjak bevezetése ellen!
  • Von: Pete Renátó mehr
  • An: osztrák szövetségi kormány
  • Region: Österreich mehr
    Kategorie: Bürgerrechte mehr
  • Status: Petition in Zeichnung
    Sprache: Ungarisch
  • 26 Tage verbleibend
  • 45.456 Unterstützende
    31.139 in Österreich
    91% erreicht von
    50.000  für Quorum  (?)

Követelés az ÖVPhez és FPÖhöz a tandíjak bevezetése ellen!

Deutsche Petition | Türkçe Dilekçe | English petition | Peticion shqiptar

Ahogy 12. hó 14.-én nyilvánosságra hozták, az ÖVP és az FPÖ megegyezett a tandíjak bevezetéséről. Mi, a Osztrák Hallgatói Egyesület (Österreichische Hochschüler_innenschaft), e terv ellen döntöttünk, amely mint szociális, mint hallgatójogi szempontból felelősségtelen lenne.

"Arról, hogy a tandíjakból való profitot még mindig nem tudtuk egyszer és mindenkorra lezárni, nem tanúsít az osztrák hallgatóság jó véleményt." nyilatkozta Johanne Zechmeister, Hannah Lutz és Marita Gasteiger az ÖH (Osztrák Hallgatói Egyesület) szövetségi képviseleti elnöki csapatából értelmüket vesztve.

Az igazgatási költségek, amelyeket a tandíjak bevezetése eredményezne, hatalmasak lennének. Ehhez még az is jön, hogy az osztrák felsőoktatási típusokhoz jelenleg öt különböző szövetségi törvény van alárendelve, melyek alapján egyáltalán nem lenne lehetséges, a költségek emelését, igazgatását és felhasználását egységesen szabályozni.

Begründung:

A felsőoktatás jogi aspektusok mellett fatális következményeket rejtenek a tandíjak azok hallgatók számára, akik szociökonómiailag hátrányos helyzetből származnak. Ha egy pillantást veszünk a 2002-es hallgatói szociális felmérésre, akkor láthatjuk, hogy milyen következményei voltak a tandíjak bevezetésének akkoriban: Körülbelül 45.000 hallgatónak kellett 2001-ben a tanulmányairól lemondania, mert a pénzügyi nyomás túl magas lett számukra. Ha a ezt mára levetítjük, ez a szám drasztikusan növekedhetne. Pont a képzésben spórolni egy fatális jel a jövőbeli generációk részére. Egy olyan országban mint Ausztria, ahol a képzés a legfontosabb erőforrásokhoz tartozik, a tandíjak bevezetése egy kapituláció lenne a felsőoktatási kihívásokkal szemben.

Az ÖH szolid javaslatokat akar szolgáltatni az felsőoktatási szektorok finanszírozásával kapcsolatban. Mi a továbbiakban a tárgyaló asztalra fogjuk vinni ezeket a javaslatokat, azért hogy a hallgatóknak függetlenül a szociális származásuktól lehetősége legyen továbbtanulni. A tandíjak egy lépést jelentenek a rossz irányba!

Im Namen aller Unterzeichner/innen.

Graz, 20.12.2017 (aktiv bis 13.02.2018)

Debatte zur Petition

Noch kein PRO Argument.
>>> Schreiben Sie das erste PRO-Petition Argument

Noch kein CONTRA Argument.
>>> Schreiben Sie das erste CONTRA-Petition Argument

Formular auf der eigenen Webseite einbinden

Banner auf der eigenen Webseite einbinden

Code-Snippet Horizontal:
Code-Snippet Vertikal: