Region: Warszawa

1. Launched 22/01/2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Okoliczni mieszkańcy, w tym mieszkańcy Osiedla Nowy Targówek, Osiedla Amsterdam zwracają sie z prośbą o wydanie zgody na zatrzymywanie się autobusu linii 500 na przystanku Niwa. Przystanek Niwa mógłby funkcjonować jako przystanek „na żądanie”. Autobusem linii 500 wielu z Nas podróżuje przede wszystkim do pracy i szkoły, korzystając ze stacji Metra Dworzec Gdański, jak również Ronda Starzyńskiego i przystanku PKP Warszawa ZOO. Obecnie żaden z autobusów nie zapewnia Nam transportu w tych kierunkach. Linia 500 jest dla nas kluczowym środkiem transportu publicznego. Znaczna większość pasażerów wysiadających na przystanku Cmentarz Bródnowski, czy Gilarska to mieszkańcy okolic przystanku Niwa. Bliskosc przystanku to takze zwiekszenie naszego bezpieczenstwa, a takze naszych dzieci i bliskich. Zwracamy sie z prosba o rozpatrzenie Naszej petycji z nadzieja na pozytywne dla Mieszkańcow rozwiazanie.

Reason

Wygoda, bliskość przystanku, bezpieczeństwo pasażerów, bezpieczeństwo dzieci.

Thank you for your support, Piotr Trojanowski from Waszawa
Question to the initiator