Tiere

W sprawie zwiększenia wsparcia finansowego przeznaczonego na badania naukowe prowadzone metodami niewymagającymi wykorzystania zwierząt

Bianca Mantel
  1. Launched February 2020
  2. Time remaining 5 weeks

Składająca petycję twierdzi, że zbyt duża część unijnego finansowania badań naukowych przyznawana jest na badania naukowe prowadzone z wykorzystaniem zwierząt. Uważa ona, że laboratoria zmienią postępowanie w tym zakresie dopiero wtedy, gdy większe środki będą przeznaczane na badania naukowe metodami niewymagającymi wykorzystania zwierząt, i zwraca się właśnie z takim postulatem.

Thank you for your support, Bianca Mantel

openPetition ist eine freie und gemeinnützige Plattform, auf der Bürger ein gemeinsames Anliegen öffentlich machen, sich organisieren und in den Dialog mit der Politik treten.

openPetition international