Umwelt

0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Předkladatel vyjadřuje hluboké znepokojení a nesouhlas s rozhodnutím bulharské vlády ze dne 19. října 2017 o výstavbě koridoru 4 tvořícího součást dálnice Struma, který propojí německý Hamburk a řecké Thessaloniki. Dálnice bude financována z prostředků Evropské unie v rámci operačního programu pro dopravu na období 2007–2013 a 2014–2020. Plánovaný koridor má nahradit místní silnici E79, což je jediná silnice spojující město Kresna s okolními vesnicemi a s městem Blagoevgrad. Předkladatel namítá, že pokud se tento plán uskuteční, bude mít dlouhodobý dopad na cestovní ruch v oblasti, náklady na dopravu pro místní obyvatele i životní prostředí. Předkladatel vyzývá evropské orgány, aby zasáhly a vyvinuly tlak na bulharskou vládu, aby dálnici vedla alternativní trasou objíždějící Kresenskou soutěsku, jak bylo v roce 2008 původně rozhodnuto.

Thank you for your support, Димитър Василев
pro