Construction

Σταματήστε τη Κατεδαφιση 5ου παιδικού σταθμού Αλιμου για την κατασκευή νέου δημαρχείου

Petition is directed to
Δημος Αλίμου
195
65% achieved 300 for collection target
 1. Launched November 2022
 2. Time remaining > 4 weeks
 3. Submission
 4. Dialog with recipient
 5. Decision

I agree that my data will be stored . You decide who can see your support. I can revoke this consent at any time .

https://www.facebook.com/alimosprotesters

Με την πρόσφατη απόφαση του Δήµου Αλίµου κατασκευής του νέου Δηµαρχείου σε ακίνητο επί των οδών Θουκυδίδου και Υψηλάντου, διαµαρτυρόµαστε εντόνως για το έγκληµα που θα συντελεστεί.Ως γνωστό έως σήµερα λειτουργεί στο παραπάνω χώρο επί του οποίου ο Δήµος σκοπεύει να εγκαταστήσει το νέο Δηµαρχείο ο 5ος Παιδικός Σταθµός. Υπόψη ότι ο Παιδικός Σταθµός αυτός από τους παλαιότερους στον Αλιµο αποτελούσε για χρόνια πρότυπο χώρο λειτουργίας Παιδικού Σταθµού µε άνετες αίθουσες και εγκαταστάσεις και σηµαντικό υπαίθριο χώρο αύλησης και απασχόλησης τον νηπίων. 

Είναι ανεξήγητη η εµµονή της Δηµοτικής Αρχής να χωροθετήσει το νέο Δηµαρχείο στον ανωτέρω χώρο, καταστρέφοντας έναν αξιόλογο Παιδικό Σταθµό μεγάλης δυναµικότητας και συγχρόνως να δηµιουργήσει κυκλοφοριακά προβλήµατα και µεγάλη συµφόρεση στην περιοχή, που βασικά αποτελεί περιοχή κατοικίας, λόγω στενότητας των δρόµων γύρωθε.

ΖΗΤΟΥΜΕ 

 1. Να µην κατεδαφιστεί ο 5ος Παιδικός Σταθµός. 
 2. Να βρεθεί τρόπος χρηµατοδότησης προς απαλλοτρίωση του οικοπέδου στο Ο.Τ. 340. 
 3. Να µην επιβαρυνθεί η ποιότητα ζωής των γύρω κατοίκων από την επιβάρυνση της κινητικότητας προς τις υπηρεσίες του δήµου, λόγω της στενότητας των οδών της περιοχής, της πυκνότητας των κατοικιών.  
 4. Να αποφευχθεί η τεράστια δαπάνη πλέον των 12.000.000€ σε ένα µη λειτουργικό δηµαρχείο από άποψη χωροθέτησης. 
 5. Να προωθηθεί εναλλακτικά η χωροθέτηση σε ακίνητο που έχει ήδη παραχωρηθεί από την Ελληνικό Α.Ε. στον χώρο του πρώην Αεροδροµίου. 
 6. Να πραγµατοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Δηµοτικού Συµβουλίου ώστε να συζητηθούν τα παραπάνω θέµατα. 

Reason

https://www.facebook.com/profile.php?id=100087507397244

Με τον χαρακτηρισµό της εκατέρωθεν περιοχής της οδού Θουκυδίδου ως πολεοδοµικό κέντρο (µε το πρόσφατο υπό έγκριση ΓΠΣ χρήση απαραίτητη για τη εγκατάσταση και λειτουργία του Δηµαρχείου) θα επιβαρύνει ως χρήση και θα δυσκολεύσει περαιτέρω εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Επιπλέον απορούµε γιατί δεν κατασκευάζεται το νέο Δηµαρχείο στο Ο.Τ. 340 επί της οδού Καρυάτιδων που αποτελούσε διαχρονική επιλογή όλων των Δηµοτικών Αρχών, διαχρονικά δε έχει ορισθεί και εγκριθεί από όλα τα έως σήµερα εγκεκριµένα Γ.Π.Σ , ακόµη δε προσφέρεται χωροταξικά λόγω της άνετης πρόσβασης (δίπλα σε κεντρικό οδικό άξονα του Δήµου την Λεωφόρο Καλαµακίου) της αραιοκατοικηµένης δόµησης, αλλά και του µεγάλου µεγέθους του οικοπέδου.

Η θέση της Δηµοτικής Αρχής ότι δεν έχει χρήµατα για την απαλλοτρίωση του οικοπέδου στερείται σοβαρότητας, όταν για την λειτουργία του 5ου Π.Σ. και την στέγαση των παιδιών σε άλλους µισθωµένους χώρους, αλλά και το κόστος αλλαγής χρήσης και µετατροπής του παλαιού Δηµαρχείου σε Παιδικό Σταθµό (σύµφωνα µε τους ισχυρισµούς του Δηµάρχου), θα υπερβεί το κόστος αγοράς του οικοπέδου µε δεδοµένο ότι το παλαιό Δηµαρχείο (τετραώροφη οικοδοµή απαιτεί ριζική αναδιάρθρωση των χώρων µε υψηλό κόστος ανακαίνισης). Συγχρόνως το παλαιό δηµαρχείο έχει ελάχιστο ως µηδενικό αύλειο χώρο µε συνέπεια να µην συνιστάται και να προσφέρεται για την στέγαση Παιδικού Σταθµού.

Είναι απαράδεκτο ότι την µελέτη των Περιβαλλοντικών επιπτώσεων, σιωπηρά χωρίς δηµόσια διαβούλευση, χωρίς να κοινοποιήσει ούτε καν στους δηµοτικούς Συµβούλους, µε υπέρ επείγουσα και έκτακτη δια περιφοράς διαδικασία πέρασε από το Δηµοτικό Συµβούλιο, ώστε ουδείς να αντιληφθεί και να τοποθετηθεί στις αποφάσεις της Δηµοτικής αρχής.

Αλλά και σε επιθυµία της Δηµοτικής αρχής να µην χρησιµοποιήσει το Ο.Τ. 340, θα µπορούσε εναλλακτικά µετά την πρόσφατη παραχώρηση χώρων στο πρώην αεροδρόµιο του Ελληνικού, µελλοντικά να στεγάσει το νέο δηµαρχείο σε κάποιον από τους παραχωρηµένους χώρους, ώστε να λύσει το θέµα της οµαδοποίησης των διοικητικών υπηρεσιών του Δήµου που επικαλείται η Δηµοτική αρχή. 

Με εκτίµηση 

Οι κάτοικοι Αλίµου 

Translate this petition now

new language version

News

με την ηλεκτρονική εποχή δεν χρειάζονται μεγαλεία,ολα γίνονται ψηφιακά.Προτεραιοτητα τα παιδιά σε μεγάλο ελεύθερο χώρο και μετά τα τεράστια δημαρχεία και σιέστες πολιτικές

No CONTRA argument yet.

Why people sign

εν ετη 2023 να χρειαζομαστε νεα σχολεια,μοναδες απασχολησης,περιθαλψης και οχι δημαρχεια.. .Πρεπει να ξοδευονται τοσα χρηματα (1,200,000) για το συλλογικο καλο και οχι για να εποφεληθουν 5-10 υπαλληλοι δημου

Είναι σημαντικό γιατι ξέρω πολυ καλα οτι η κατασταση έχει ξεφύφει πλήρως καλα τα έργα τόν πρώτο καιρο, όμως πλέον είναι εξόφθαλμο ότι τό διοικητικά στελέχη τού δήμου μας τρώνε πολλα και θέλουν να δημιουργήσουν ένα τοσο μέγαλο κτήριο μόνο και μόνο για να έχουν υπογειο parking επειδή δυσκολεύονται στο παλιό δημαρχείο!!Και για αυτό τον λόγο θα μεταφέρουν τα παιδακια σαν τα ποντίκια στο παλιο δημαρχείο!!Οι γονείς δηλαδη που θα πηγαίνουν το πρωι τα παιδια τους εκει δεν θα αντιμετωπιζουν προβλήματα!!!!Η μν πώ για το αθλιο νηπιαγωγειο που εκαναν στο παλιο κεπ μέσα στην ιωνιας μέσα στο καυσαεριο στον θόρυβο πάλι για να ευχαριστήσουν τους εαυτούς τους!!!!Ντροπή αλήθεια

Με όσα διαβάζω καλό θα ήταν να υπάρξει περαιτέρω έλεγχος και ενημέρωση για την όλη διαδικασία με σκοπό την καλύτερη επιλογή, εν τέλει, οικονομικά αλλά και λειτουργικά

Tools for the spreading of the petition.

You have your own website, a blog or an entire web portal? Become an advocate and multiplier for this petition. We have the banners, widgets and API (interface) to integrate on your pages.

Signing widget for your own website

Sample view of a widget

API (interface)

/petition/online/stamateste-te-katedaphise-5ou-paidikou-stathmou-alimou-gia-ten-kataskeue-neou-demarcheiou/votes
Description
Number of signatures on openPetition and, if applicable, external pages.
HTTP method
GET
Return format
JSON

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now