Region: Bulgaria
Environment

СПРЕТЕ НЕЗАКОННИ ЗЛАТНИ МИНИ В ЗАЩИТЕНИТЕ ПРИРОДНИ ЗОНИ!

Върховния административен съд на Българската република
155 Supporters
Collection finished
  1. Launched February 2021
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Тази петиция засяга нелегалното решение/Номер,467 от 28-03-2017, публикувано в държавен вестник номер 26 от 28.03.2017/ за разрешаване на търсене и сондиране за експлоатация на златни находища в зоната ТИНТЯВА която се намира между Ивайловград Хасковска област и Крумовград Кърджалийска област както и в зоната на Костилково Ивайловградско, Цялата тази зона е защитена от НАТУРА 2000 но ТИНТЯВА се намира отчасти и в защитената зона на "Бела Река" с официален код BG 0002019 и на защитената територия на "Източни Родопи" BG 0001032...Това решение нарушава Българските закони по три различни точки минимум: Параграф 1 Алинея 1 и 2 по закона за подземните богатства Параграф 3 Алинея 1 от същия закон и Параграф 18/1/ от българската конституция.

Reason

Каня ви,сърдечно, да подкрепите тази петиция защото запазените от човешка разрушителна дейност места намаляват застрашително. Става дума за общото ни благо-- Природата. Тя плаща много висока цена/а по-късно и ние/ за тези златни находища които се намират в защитени зони от закона. В тези зони има Флора и Фауна с изключително богатство и разнообразие. Източните Родопи са наистина късче Рай което трябва да се предпази от меркантилните интереси. БЛАГОДАРЯ!!

openPetition international