Region: Bulgaria
Environment

СПРЕТЕ НЕЗАКОННИ ЗЛАТНИ МИНИ В ЗАЩИТЕНИТЕ ПРИРОДНИ ЗОНИ!

Върховния административен съд на Българската република
139 Supporters
28% achieved 500 for collection target
  1. Launched 02/02/2021
  2. Time remaining 9 weeks
I agree to the storage and processing of my personal data. The petitioner can see name and place and forward this information to the recipient. I can withdraw my consent at any time.

Тази петиция засяга нелегалното решение/Номер,467 от 28-03-2017, публикувано в държавен вестник номер 26 от 28.03.2017/ за разрешаване на търсене и сондиране за експлоатация на златни находища в зоната ТИНТЯВА която се намира между Ивайловград Хасковска област и Крумовград Кърджалийска област както и в зоната на Костилково Ивайловградско, Цялата тази зона е защитена от НАТУРА 2000 но ТИНТЯВА се намира отчасти и в защитената зона на "Бела Река" с официален код BG 0002019 и на защитената територия на "Източни Родопи" BG 0001032...Това решение нарушава Българските закони по три различни точки минимум: Параграф 1 Алинея 1 и 2 по закона за подземните богатства Параграф 3 Алинея 1 от същия закон и Параграф 18/1/ от българската конституция.

Reason

Каня ви,сърдечно, да подкрепите тази петиция защото запазените от човешка разрушителна дейност места намаляват застрашително. Става дума за общото ни благо-- Природата. Тя плаща много висока цена/а по-късно и ние/ за тези златни находища които се намират в защитени зони от закона. В тези зони има Флора и Фауна с изключително богатство и разнообразие. Източните Родопи са наистина късче Рай което трябва да се предпази от меркантилните интереси. БЛАГОДАРЯ!!

Translate this petition now

new language version

Why people sign

• Яна Таскова с. Синеморец

4 days ago

Не смятам, че е редно да се добива злато в защитени природни зони! Абсолютно недопустимо!

• 9 days ago

За да остане природа в България

• Соня Кръстева Костинброд

on 17 Feb 2021

Трябва да се мисли за Природата!

• on 17 Feb 2021

За да запазим и обновим България след бандитските набези.

• Генчо Танев Иванов с.Ракитница,Общ.Стара Загора п.к.

on 17 Feb 2021

За защита на нашите подземни богатства,които не трябва изобщо да се отдават на концесии.

Tools for the spreading of the petition.

You have your own website, a blog or an entire web portal? Become an advocate and multiplier for this petition. We have the banners, widgets and API (interface) to integrate on your pages.

Signing widget for your own website

API (interface)

/petition/online/sprete-nezakonni-zlatni-mini-v-zasitenite-prirodni-zoni/votes
Description
Number of signatures on openPetition and, if applicable, external pages.
HTTP method
GET