σχετικά με την αναθεώρηση του έργου υποδομής για τη σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας Τορίνο - Λυών

Petitioner
1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Ο αναφέρων επιθυμεί να ευαισθητοποιήσει τα θεσμικά όργανα της ΕΕ όσον αφορά τη σημασία της σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας Τορίνο-Λυών, η οποία αποτελεί σημαντική επένδυση για το μέλλον, όχι μόνο για την Ιταλία αλλά και τη Γαλλία και ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αναφέρεται στα οφέλη που θα προκύψουν από την ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας Τορίνο-Λυών όσον αφορά την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και τη μείωση των αποστάσεων. Σύμφωνα με τον αναφέροντα, ένα κατάλληλο δίκτυο υποδομής θα συνέβαλε στην επίτευξη της οικονομικής άνθησης και ανάπτυξης που είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση της ενιαίας αγοράς, με διασφάλιση της ελεύθερης μετακίνησης ατόμων και αγαθών. Ο αναφέρων μας υπενθυμίζει ότι η νέα σιδηροδρομική γραμμή Τορίνο-Λυών αποτελεί σημαντικό μέρος του διαδρόμου Ανατολής-Δύσης και έχει στρατηγική αξία για την ΕΕ. Εκφράζει τον προβληματισμό του όσον αφορά τις πρόσφατες δηλώσεις της ιταλικής κυβέρνησης ότι δεν επιθυμεί να προχωρήσει με την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας Τορίνο-Λυών. Μια τέτοια απόφαση θα είχε ως αποτέλεσμα σημαντικό κόστος από κοινωνική και οικονομική άποψη. Τέλος, ο αναφέρων ζητεί διαφάνεια και σαφήνεια όσον αφορά την εφαρμογή οποιωνδήποτε προστίμων που η Ιταλία θα έπρεπε να πληρώσει σε περίπτωση μη υλοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας Τορίνο-Λυών.

Link to the petition

Image with QR code