Region: Göttingen
Bildung

Göttingeni Ülikooli fennougristika professori ametikoha täitmine

Petent/in nicht öffentlich
Petition richtet sich an
Georg-August-Universität Göttingen
1.561 Unterstützende

Petent hat die Petition nicht eingereicht/übergeben.

1.561 Unterstützende

Petent hat die Petition nicht eingereicht/übergeben.

1. Gestartet 2019
  2. Sammlung beendet
  3. Eingereicht
  4. Dialog
  5. Gescheitert

Me oleme Göttingeni Ülikooli fennougristika tudengite nõukogu ja me oleme vihased. Ei ole saladus, et Göttingeni Ülikool üritab juba pikemat aega väiksemaid õppekavasid – eriti humanitaarteaduste valdkonnas – kinni panna, selleks et raha säästa. On ka juba ammu selge, et fennougristika on selleks säästmiseks arutluse all. Nüüd saime teada, et 2023. aastal professori ametikohta tõenäoliselt enam ei täideta.

Begründung

Göttingeni Ülikoolil on pikk fennougristika traditsioon. Göttingeni 1947. aastal asutatud osakond on saksa keelt kõnelevates riikides kõige vanem soome-ugri osakond. 1984. aastal toimus Göttingenis esimene IFUSCO (International Finno-Ugric Students‘ Conference). Kas siis ontõesti võimalik, et fennougristika tudengite maailma kõige tähtsama ürituse sünnikohas varsti enamei tegeleta fennougristikaga? Ebatõenäoline see kahjuks ei ole. Mis tähendaks seerahvusvahelise fennougristika maailma jaoks? See tähendaks, et üks kultuurivahetuse võimalus kaob akadeemiliselt kaardilt ära. Mis tähendakssee meie jaoks? See tähendaks, et enam me ei saa edasi õppida nii nagu planeerisime, ja et ainus asi, mida veel leida kui „Göttingeni Fennougristika“ guugeldada, oleks „page notfound“. Seda me ei taha!

Liiga palju väikeseid humanitaarteaduste õppekavasid on jubasuletud või on neidkombineeritud omavahel teiste õppekavadega, mis üldse kokku ei sobi. Jaseda mitte ainult Göttingenis. Kas me tahame lubada, et kõikides ülikoolides oleks täpselt sama igav kava? Muidugi on ka suured filoloogiad nagu germanistika, anglistika jne väga olulised ja rikastavad, aga kuidas saab ülikool rõhutada oma mitmekesisust, kui ta keskendub peamiselt suurtele õppekavadele ning väiksemate tähtsusele tähelepanuüldse enam ei pööra, nagu ka teised ülikoolid?

Sellepärast on meil teie abi vaja!

Palun andke petitsioonile oma allkiri, kui ka teie tahate, et Göttingeni Ülikooli fennougristika professori ametikoht uuesti täidetakse. Sest selletafennougristikal tulevikku enam ei ole!

Vielen Dank für Ihre Unterstützung

Link zur Petition

Bild mit QR code

Abrisszettel mit QR Code

herunterladen (PDF)

Neuigkeiten

• Liebe Unterstützende,
    der Petent oder die Petentin hat innerhalb der letzten 12 Monate nach Ende der Unterschriftensammlung keine Neuigkeiten erstellt und den Status nicht geändert. openPetition geht davon aus, dass die Petition nicht eingereicht oder übergeben wurde.

Wir bedanken uns herzlich für Ihr Engagement und die Unterstützung,
    Ihr openPetition-Team

Noch kein PRO Argument.

Noch kein CONTRA Argument.

Helfen Sie mit, Bürgerbeteiligung zu stärken. Wir wollen Ihren Anliegen Gehör verschaffen und dabei weiterhin unabhängig bleiben.

Jetzt fördern