Economy

Δώσε την Ελλάδα μία ευκαιρία πριν είναι αργά!

Petitioner not public
Petition is directed to
Dr.Wolfgang Schäuble, Dr. Angela Merkel, Werner M. Bahlsen, Dr. Mathias Döpfner, Herrn Jeroen Dijsselbloem, Herrn Theodoros Daskarolis.
449 supporters 435 in European Union

Petitioner did not submit the petition.

449 supporters 435 in European Union

Petitioner did not submit the petition.

 1. Launched 2017
 2. Collection finished
 3. Submitted
 4. Dialogue
 5. Failed

Όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 τα ηνία της κυβέρνησης, ανέλαβε μια προβληματική χώρα που την ταλάνιζε η διαφθορά και η φοροδιαφυγή. Σε όλα αυτά είχαν συμβάλει καθοριστικά οι προηγούμενες διαδοχικές κυβερνήσεις.

Η συνεχιζόμενη ελληνική τραγωδία ξεκίνησε όταν διασώθηκαν οι γερμανικές και γαλλικές τράπεζες μετά των πλουσίων πελατών τους - εις βάρος του ελληνικού λαού. Κυρίως, η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση επέβαλε μια κοινωνική βαρβαρότητα, αλλά την εκροή πόρων από την Ελλάδα.

Τώρα είναι η στιγμή για ν’ αναγνωρίσει η Γερμανική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας ότι ο Αλέξης Τσίπρας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και άλλοι Υπουργοί έχουν εφαρμόσει τα μέτρα των Ευρωπαίων Υπουργών Οικονομικών, τα οποία θα βελτιώσουν εν μέρει τη δεινή κατάσταση πολλών ανθρώπων, θα οδηγήσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου τους πλούσιους και φοροφυγάδες, ενώ θα συμβάλλουν στο να γίνουν μεταρρυθμίσεις με στόχο την κοινωνική δικαιοσύνη και την αειφόρο ανάπτυξη.

Αντί να υπονομεύουν την αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα, θα έπρεπε να την υποστηρίζουν σε αυτή της την προσπάθεια. Την 25η Μαΐου του 2017 ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker διαβεβαίωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Ρώμη ότι ο Κοινωνικός Χάρτης της ΕΕ ισχύει και για την Ελλάδα. Ωστόσο, από τη συμπεριφορά της Γερμανίας συνάγονται διαφορετικά συμπεράσματα.

Λόγω νέων περικοπών στις συντάξεις οι άνθρωποι ζουν στα όρια της φτώχειας. Εξαιτίας δε των αλλεπάλληλων σκανδάλων, στα οποία εμπλέκονταιγερμανικές εταιρείες (βλ. μεταξύ άλλων Novartis), το ελληνικό σύστημα υγείας κατεδαφίστηκε. Επιπροσθέτως, η κρατική εταιρία Fraport έχει ιδιωτικοποιήσει τα καλύτερα 14 ελληνικά αεροδρόμια, αντί να προβεί στην αναβάθμισή τους. Τέλος τοποθετεί εμπόδια στο δρόμο για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Είναι καιρός η πλουσιότερη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Ελλάδα. Εδώ προστίθεται και η ιστορική υποχρέωση της Γερμανίας (ναζιστικές θηριωδίες στην Ελλάδα 1941-1944, Διάσκεψη του Λονδίνου για το χρέος της Γερμανίας το 1952).

• Απαιτούμε να υπάρξει αμέσως μετά τη συνεδρίαση της 15ης Ιουνίου 2017 - και όχι μετά τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία - δεσμευτική απόφαση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους βάσει ρεαλιστικών εκτιμήσεων για την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη.

• Σας καλούμε να προετοιμάσετε το κυβερνόν κόμμα και τη γερμανική βουλή περί της ελάφρυνση του χρέους.

• Εναντιωνόμαστε σε κάθε πρόταση που θα δρούσε ανασταλτικά στην παραπάνω απόφαση.

• Σας προτρέπουμε να σεβαστείτε την κοινή γνώμη, η οποία γνωρίζει ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις της, όπως και τις απαιτήσεις του ΔΝΤ.

• Σας καλούμε ονομαστικά, κ. Σόιμπλε να μην κάνετε προεκλογική εκστρατεία εις βάρος της Ελλάδα χρησιμοποιώντας αβάσιμους ισχυρισμούς, πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε μεταρρυθμίσεις εις βάρος φτωχών και αδύναμων μελών της ελληνικής κοινωνίας.

• Σας καλούμε να μην δημιουργήσετε κλίμα ενάντια στην εκχώρηση νέας χρηματικής βοήθειας προς την Ελλάδα, με την οποία άλλωστε εξοφλούνται παλαιά χρέη αντί να οικοδομηθεί ένα κράτος πρόνοιας ή να εξοικονομηθούν πόροι για αναγκαίες επενδύσεις. Αναφερόμαστε συγκεκριμένα σε έγγραφο του Υπουργείου σας, σύμφωνα με το οποίο οι δαπάνες για μια ελάφρυνση του χρέους θα ανέλθουν στα 123 δις ευρώ, που ισοδυναμεί με ένα νέο πακέτο βοήθειας.

• Καλούμε ιδαιτέρως εσάς, Δρ. Matthias Döpfner, ως πρόεδρο του εκδοτικού οίκου Axel Springer, να σταματήσετε αμέσως τη δυσφημιστική εκστρατεία του κατά της Ελλάδα, την οποία υποδαυλίζει ξεδιάντροπα η εφημερίδα Bild. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιευμένη έρευνα του Ιδρύματος Hans Böckler το 2016, στο 60 % των περιπτώσεων ο εκδοτικός σας οίκος αναφερόμενος στη δύσκολη κατάσταση της Ελλάδος προβαίνει σε διαμόρφωση γνώμης του κοινού, παρά στην αντικειμενική παράθεση των γεγονότων.

• Τέλος, ζητάμε από εσάς κύριε Θεόδωρε Δασκαρόλη, να υπερασπιστείτε από το Βερολίνο με σθένος τα συμφέροντα της χώρας εντός του παραπάνω πνεύματος και να παρακολουθήσετε με προσοχή τα γεγονότα γύρω από την επερχόμενη συνεδρίαση Eurogroup.

Reason

Η σταση της Γερμανικής κυβέρνησης και ιδιαίτερα του Γερμανού υπουργού οικονομικών αντιβαίνει στις αρχές του ανθρωπισμού. Η κατάσταση στην Ελλάδα έχει καταστεί για τους ανθρώπους ανυπόφορη. Τόσο εγώ όσο και πολλοί έλληνες και Γερμανοί φίλοι μου δεν μπορούμε πλέον να το ανεχτούμε αυτό.

Εδώ πρόκειται για τους ανθρώπους και όχι για τα κέρδη και τις τράπεζες.

Thank you for your support

Link to the petition

Image with QR code

Tear-off slip with QR code

download (PDF)

This petition has been translated into the following languages

News

 • Liebe Unterstützende,
  der Petent oder die Petentin hat innerhalb der letzten 12 Monate nach Ende der Unterschriftensammlung keine Neuigkeiten erstellt und den Status nicht geändert. openPetition geht davon aus, dass die Petition nicht eingereicht oder übergeben wurde.

  Wir bedanken uns herzlich für Ihr Engagement und die Unterstützung,
  Ihr openPetition-Team

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

This petition has been translated into the following languages

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now