Welfare

Βόρεια Εύβοια: Όλες οι δράσεις πρέπει να έχουν θέση και για τους νέους της τοπικής κοινωνίας!

Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης Β. Εύβοιας
19 Supporters
0% achieved 5,000 for collection target
  1. Launched 22/08/2022
  2. Time remaining > 4 months

I agree to the storage and processing of my personal data. The petitioner can see name and place and forward this information to the recipient. I can withdraw my consent at any time.

Ζητάμε να δημιουργηθούν θέσεις πρακτικής εξάσκησης για όλα τα έργα και τις δράσεις που θα υλοποιηθούν στα πλαίσια της ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας, οι οποίες θα στελεχωθούν από φοιτητές των πυρόπληκτων περιοχών.

Παρατίθεται το κείμενο της πρότασης που κατατέθηκε στο Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης

Reason

Εισαγωγή του θεσμού της πρακτικής εξάσκησης για όλες τις δράσεις και έργα που θα εγκριθούν και υλοποιηθούν από το Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης

Οι δράσεις και τα έργα του Προγράμματος Ανασυγκρότησης Β. Εύβοιας χαρακτηρίζονται από μια ολιστική αντίληψη των προβλημάτων και των απαιτούμενων λύσεων. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει προβλεφθεί ή προγραμματιστεί κάποια δυνατότητα ενεργούς συμμετοχής της καίριας πληθυσμιακής ομάδας των νέων.

Η παρούσα πρόταση σκοπό έχει να καλύψει αυτό το κενό. Εστιάζει στην ομάδα των νέων, οι οποίοι φοιτούν σε ιδρύματα δημόσιας ή ιδιωτικής εκπαίδευσης ή που βρίσκονται ακόμα στη φάση του επαγγελματικού προσανατολισμού. Μέσα από τη συμμετοχή των νέων της τοπικής κοινωνίας δημιουργείται ένα κομβικό σημείο επικοινωνίας μεταξύ των επιμέρους δράσεων και του πληθυσμού.

Η συμμετοχή αυτή μπορεί να γίνει δυνατή μέσα από το θεσμό της πρακτικής εξάσκησης, ο οποίος όμως θα πρέπει να τροποποιηθεί και να διευρυνθεί. Προς το παρόν η πρακτική εξάσκηση είναι δυνατή για τελειόφοιτους σε συγκεκριμένους κλάδους σπουδών. Στα πλαίσια του Προγράμματος Ανασυγκρότησης μπορούν όμως να τεθεί ο ακρογωνιαίος λίθος, ώστε για όλα τα έργα και τις δράσεις που θα υλοποιηθούν να προβλέπονται υποχρεωτικές θέσεις πρακτικής εξάσκησης. Οι θέσεις αυτές θα στελεχωθούν επί πληρωμή από νέους των πυρόπληκτων περιοχών. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να δοθεί μία άμεση οικονομική ενίσχυση σε ένα μέρος του πληθυσμού. Οι νέοι που θα στελεχώσουν τις θέσεις θα έχουν την ευκαιρία να συνδιαμορφώσουν το μέλλον του τόπου τους, ενώ παράλληλα θα αποκτήσουν πολύτιμη επαγγελματική εμπειρία αλλά και επαφές με κοινωνικούς χώρους, κλάδους και επαγγέλματα, στα οποία μέχρι τότε δεν είχαν πρόσβαση.

Οι θέσεις της πρακτικής εξάσκησης μπορούν να καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος καθηκόντων και αρμοδιοτήτων. Δεν είναι απαραίτητο να αφορούν μόνο σε ένα εξειδικευμένο αντικείμενο σπουδών. Μπορούν να δημιουργηθούν θέσεις οργάνωσης και συντονισμού ή γενικής υποστήριξης. Η πρακτική εξάσκηση θα γίνεται στη βάση του εκάστοτε φορέα – αν ο φορέας είναι π.χ. το Διάζωμα στην Αθήνα. Εφόσον το επιτρέπει το αντικείμενο είναι δυνατή και η τηλεργασία.

Συνοπτικά

Ομάδα-στόχος

• Φοιτητές σε ιδρύματα δημόσιας/ιδιωτικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης
  • Νέοι σε φάση επαγγελματικού προσανατολισμού

Διάρκεια πρακτικής εξάσκησης

• 2-6 μήνες

Καθήκοντα

• γενικής υποστήριξης
  • οργάνωσης/συντονισμού
  • σχετικά με την εξειδίκευση/κατεύθυνση σπουδών

Οικονομική διάσταση

• Η εργασία στα πλαίσια της πρακτικής αμοίβεται επαρκώς
  • Σε περίπτωση που ο τόπος της εργασίας δεν είναι στον τόπο διαμονής του φοιτητή να προβλέπεται επιδότηση του ενοικίου.
Thank you for your support, Λασκαρίνα Εμμανουήλ from Στουτγκάρδη
Question to the initiator

Translate this petition now

new language version

Why people sign

Tools for the spreading of the petition.

You have your own website, a blog or an entire web portal? Become an advocate and multiplier for this petition. We have the banners, widgets and API (interface) to integrate on your pages.

Signing widget for your own website

API (interface)

/petition/online/boreia-euboia-oles-oi-draseis-prepei-na-echoun-these-kai-gia-tous-neous-tes-topikes-koinonias/votes
Description
Number of signatures on openPetition and, if applicable, external pages.
HTTP method
GET