Education

Άδικη η έναρξη της διαδικασία κύρωσης κατάταξης των υποψηφίων αναπληρωτών πριν από το τέλος Ιουνίου.

Petition is directed to
Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων
524
52% achieved 1,000 for collection target
 1. Launched 08/02/2023
 2. Time remaining > 3 months
 3. Submission
 4. Dialog with recipient
 5. Decision

I agree to the storage and processing of my personal data. The petitioner can see name and place and forward this information to the recipient. I can withdraw my consent at any time.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν στο διαδίκτυο, το Υπουργείο Παιδείας στις επόμενες μέρες του μηνός Φεβρουαρίου θα εκκινήσει τη διαδικασία ανοίγματος των πινάκων κατάταξης των υποψηφίων εκπαιδευτικών για τα επόμενα 2 χρόνια (σχολικά έτη 2023-2024 και 2024-2025) (Αναπληρωτές - νέοι πίνακες κατάταξης: Αιτήσεις εντός του Φεβρουαρίου | Alfavita) και (Προσλήψεις αναπληρωτών 2023: Ανοίγουν οι πίνακες σε λίγες ημέρες! Τι μοριοδοτεί; | GoLearn). Το διάστημα υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων και δικαιολογητικών τους δεν προβλέπεται να ξεπεράσει τις 20 ημέρες, πράγμα που σημαίνει ότι αποκλείονται από τους πίνακες κατάταξης οι απόφοιτοι του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 της ΑΣΠΑΙΤΕ και οι απόφοιτοι όλων των άλλων πανεπιστημίων, ενώ δικαίωμα υποβολής αιτήσεων θα έχουν το 2025. Κατά συνέπεια, όσοι αποφοιτήσουν τον Μάιο του 2023 θα είναι σε αναμονή για δύο-τρία ολόκληρα χρόνια ενώ όσοι αποφοιτήσουν το 2024 θα είναι σε αναμονή για έναν ολόκληρο χρόνο. Χιλιάδες υποψήφιοι θα είναι σε αναμονή όχι του διορισμού τους, αλλά για την κατάθεση μιας αίτησης η οποία θα τους επιτρέψει να ελπίζουν ότι μετά την αξιολόγησή της από τον ΑΣΕΠ, θα βρίσκεται σε σειρά κατάταξης.

Θεωρούμε ότι η προαναφερόμενη κατάσταση θέτει σε ομηρία τις ελπίδες και τους στόχους ζωής χιλιάδων ανθρώπων για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πιστεύουμε ότι μια ευνομούμενη δημοκρατική Πολιτεία που υπηρετεί τον υπέρτατο Νόμο του συντάγματος και που μέσω των θεσμών και των εκλεγμένων εκπροσώπων της, οφείλει να λαμβάνει υπόψη της, με σεβασμό, τις ανάγκες και τα προβλήματα των πολιτών της.

Μια Πολιτεία που με τις πράξεις πρέπει να διαμορφώνει κατάλληλα το θεσμικό πλαίσιο με γνώμονα την ισονομία, ισοπολιτεία και τη δικαιοσύνη, ώστε η ζωή και η καθημερινότητα των πολιτών να πραγματοποιείται σε ένα κλίμα με συνθήκες ασφάλειας, εμπιστοσύνης, δικαιοσύνης και όχι ομηρίας. 

Αιτούμαστε:

Την παράταση της ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών των υποψηφίων εκπαιδευτικών ως τα τέλη Ιουνίου 2023, ώστε να μην αποκλειστούν από τη διαδικασία οι απόφοιτοι της ΑΣΠΑΙΤΕ και οι απόφοιτοι όλων των άλλων πανεπιστημίων.

Η διαδικασία της ένταξης των υποψηφίων εκπαιδευτικών να διεξάγεται κάθε χρόνο ως τα τέλη Ιουνίου.

Reason

Θεωρούμε άδικη την έναρξη της διαδικασίας κύρωσης κατάταξης των υποψηφίων αναπληρωτών πριν από την ολοκλήρωση των ακαδημαϊκών υποχρεώσεων του τρέχοντος έτους, δηλαδή πριν από το τέλος Ιουνίου, του τρέχοντος έτους.

Translate this petition now

new language version

News

 • Αγαπητοί υποστηρικτές,

  η αναφορά έχει αναθεωρηθεί σύμφωνα με τους όρους χρήσης μας. Ο προσωρινός αποκλεισμός έχει αρθεί και η αναφορά μπορεί πλέον να συνεχίσει να υπογράφεται.

  Σας ευχαριστούμε για τη δέσμευσή σας!

  Η ομάδα της openPetition

 • Αυτή είναι μια σημείωση από τους συντάκτες του openPetition:

  Αυτή η αναφορά έρχεται σε σύγκρουση με το σημείο1.4 των Όρων Χρήσης για επιτρεπτές αναφορές.

  Παρακαλείστε να αναφέρετε έναν παραλήπτη που μπορεί να διεκδικήσει τον ισχυρισμό σαςΠαρακαλείστε να αναφέρετε τις πηγές (σύνδεσμος/URL):

  "Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν στο διαδίκτυο, το Υπουργείο Παιδείας στις επόμενες μέρες του μηνός Φεβρουαρίου θα εκκινήσει τη διαδικασία ανοίγματος των πινάκων κατάταξης των υποψηφίων εκπαιδευτικών για τα επόμενα 2 χρόνια (σχολικά έτη 2023-2024 και 2024-2025). Το διάστημα υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων και δικαιολογητικών τους δεν προβλέπεται να ξεπεράσει τις... further

Not yet a PRO argument.

Μεσολάβησε 3τία από την προηγούμενη προκήρυξη 1Γ/2Γ 2019. Ήδη καθυστέρησαν. Το άνοιγμα των πινάκων γίνεται ανά 2 έτη βάση χρονοδιαγράμματος του ΥΠΑΙΘ. Κάποια μικρή ομάδα υποψηφίων που πιθανολογεί πως δεν έχει αυξημένη πιθανότητα καλής θέσης στην κατάταξη, να καθυστερεί την έκδοση προκηρύξεων που αφορά 90 χιλιάδες τουλάχιστον ανθρώπους.

Why people sign

on 12 Mar 2023

Για να προλάβω να δηλώσω την ΑΣΠΑΙΤΕ στον ΑΣΕΠ

on 11 Mar 2023

Είμαι νηπιαγωγός και με αφορά άμεσα.

on 11 Mar 2023

Είμαι νηπιαγωγός και με επηρεάζει άμεσα

Tools for the spreading of the petition.

You have your own website, a blog or an entire web portal? Become an advocate and multiplier for this petition. We have the banners, widgets and API (interface) to integrate on your pages.

Signing widget for your own website

API (interface)

/petition/online/adike-e-enarxe-tes-diadikasia-kyroses-katataxes-ton-ypopsephion-anapleroton-prin-apo-to-telos-iounio/votes
Description
Number of signatures on openPetition and, if applicable, external pages.
HTTP method
GET
Return format
JSON

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now