Civil rights

A kötelező COVID-19 oltás emberi jogokat sért

Petition is directed to
Európai Unió
105 supporters

Petitioner did not submit the petition.

105 supporters

Petitioner did not submit the petition.

 1. Launched 2022
 2. Collection finished
 3. Submitted
 4. Dialogue
 5. Failed

A COVID-19 világjárvány helyzetből adódóan az Európai Unió egyes tagállamai a kötelező COVID-19 oltás bevezetésére készülnek.

Reason

Rendkívül etikátlan, egyes országokban törvénytelen, hogy az állam saját polgárait akaratuk ellenére rákényszeríti egy orvosi eljárásra.

Az európai állampolgárok eddig szabadon dönthettek az oltás kérdésében és ez így helyes. Aki az oltás mellett döntött, szabad akaratából tette, ami teljes mértékben elfogadható, senkit nem kívánunk megakadályozni ebben. Rendkívül igazságtalan azonban, hogy ezt a szabadságot, amiből egyesek részesülhettek, most másoktól meg akarják vonni.

Ez nincs összhangban azokkal a demokratikus elvekkel, amelyekre az Európai Unió épül. Senki nem kényszeríthető oltásra erőszakkal, törvényhozással, bírságolással vagy bármely más módon, ideértve minden olyan korlátozást ami foglalkoztatásra, egészségügyi ellátásra, oktatásban való részvételre, szabad mozgásra, saját vagyonhoz való hozzáférésre, annak használatára vonatkozik.

A páciens autonómiája egy alapvető szempont az orvosi etikában. A saját testi épség feletti rendelkezés alapvető emberi jog. Minden ember képes, saját tájékozottsága alapján, felelős döntést hozni arról, hogy megválasszon vagy visszautasítson egy orvosi kezelést.

Az ehhez kapcsolódó etikai és erkölcsi szempontoknak a világjárvány alatt is érvényesek kell maradniuk. Az önrendelkezéshez való jogot fenntartjuk.

A petíciónk céljai a következőek:

 1. Az orvosi etika útmutatását a világjárvány idején sem lehet figyelmen kívül hagyni. Meg kell óvni az autonómia jogát, miszerint az egyén megválaszthat vagy visszautasíthat egy orvosi eljárást. Az európai törvénynek engedni kell, hogy az egyén saját tájékozottsága alapján szabadon dönthessen személyes ügyekben.
 2. Egy európai polgár sem kényszeríthető oltásra erőszakkal, törvényhozással, bírságolással vagy bármely más módon, ideértve minden olyan korlátozást ami foglalkoztatásra, egészségügyi ellátásra, oktatásban való részvételre, szabad mozgásra, saját vagyonhoz való hozzáférésre, annak használatára vonatkozik.
 3. Meg kell akadályozni az oltással kapcsolatos foglalkoztatási, egészségügyi és oktatási diszkriminációt.
 4. Szülői döntéshozatal tiszteletben tartása a gyermekkori védőoltással kapcsolatban.

További részleteket az honlapunkon olvashat:

https://kozt.hu/medical-ethics-n-covid-19-vaccination/hu.html

Thank you for your support, Tamás Szárnyasi from Sopron
Question to the initiator

Link to the petition

Image with QR code

Tear-off slip with QR code

download (PDF)

This petition has been translated into the following languages

News

 • Liebe Unterstützende,
  der Petent oder die Petentin hat innerhalb der letzten 12 Monate nach Ende der Unterschriftensammlung keine Neuigkeiten erstellt und den Status nicht geändert. openPetition geht davon aus, dass die Petition nicht eingereicht oder übergeben wurde.

  Wir bedanken uns herzlich für Ihr Engagement und die Unterstützung,
  Ihr openPetition-Team

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

This petition has been translated into the following languages

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now