Civil rights

1% achieved 10,000 for collection target
  1. Launched February 2022
  2. Time remaining > 3 months

I agree to the storage and processing of my personal data. The petitioner can see name and place and forward this information to the recipient. I can withdraw my consent at any time.

A COVID-19 világjárvány helyzetből adódóan az Európai Unió egyes tagállamai a kötelező COVID-19 oltás bevezetésére készülnek.

Reason

Rendkívül etikátlan, egyes országokban törvénytelen, hogy az állam saját polgárait akaratuk ellenére rákényszeríti egy orvosi eljárásra.

Az európai állampolgárok eddig szabadon dönthettek az oltás kérdésében és ez így helyes. Aki az oltás mellett döntött, szabad akaratából tette, ami teljes mértékben elfogadható, senkit nem kívánunk megakadályozni ebben. Rendkívül igazságtalan azonban, hogy ezt a szabadságot, amiből egyesek részesülhettek, most másoktól meg akarják vonni.

Ez nincs összhangban azokkal a demokratikus elvekkel, amelyekre az Európai Unió épül. Senki nem kényszeríthető oltásra erőszakkal, törvényhozással, bírságolással vagy bármely más módon, ideértve minden olyan korlátozást ami foglalkoztatásra, egészségügyi ellátásra, oktatásban való részvételre, szabad mozgásra, saját vagyonhoz való hozzáférésre, annak használatára vonatkozik.

A páciens autonómiája egy alapvető szempont az orvosi etikában. A saját testi épség feletti rendelkezés alapvető emberi jog. Minden ember képes, saját tájékozottsága alapján, felelős döntést hozni arról, hogy megválasszon vagy visszautasítson egy orvosi kezelést.

Az ehhez kapcsolódó etikai és erkölcsi szempontoknak a világjárvány alatt is érvényesek kell maradniuk. Az önrendelkezéshez való jogot fenntartjuk.

A petíciónk céljai a következőek:

1. Az orvosi etika útmutatását a világjárvány idején sem lehet figyelmen kívül hagyni. Meg kell óvni az autonómia jogát, miszerint az egyén megválaszthat vagy visszautasíthat egy orvosi eljárást. Az európai törvénynek engedni kell, hogy az egyén saját tájékozottsága alapján szabadon dönthessen személyes ügyekben.
  2. Egy európai polgár sem kényszeríthető oltásra erőszakkal, törvényhozással, bírságolással vagy bármely más módon, ideértve minden olyan korlátozást ami foglalkoztatásra, egészségügyi ellátásra, oktatásban való részvételre, szabad mozgásra, saját vagyonhoz való hozzáférésre, annak használatára vonatkozik.
  3. Meg kell akadályozni az oltással kapcsolatos foglalkoztatási, egészségügyi és oktatási diszkriminációt.
  4. Szülői döntéshozatal tiszteletben tartása a gyermekkori védőoltással kapcsolatban.

További részleteket az honlapunkon olvashat:

Thank you for your support, Tamás Szárnyasi from Sopron
Question to the initiator

This petition has been translated into the following languages

new language version

Why people sign

Tools for the spreading of the petition.

You have your own website, a blog or an entire web portal? Become an advocate and multiplier for this petition. We have the banners, widgets and API (interface) to integrate on your pages.

Signing widget for your own website

API (interface)

/petition/online/a-koetelezo-covid-19-oltas-emberi-jogokat-sert/votes
Description
Number of signatures on openPetition and, if applicable, external pages.
HTTP method
GET