Civil rights

Zachovejme soukromí na Internetu a práva dětí - Zastavme #ChatControl!

Petitioner not public
Petition is directed to
Poslanci Evropského Parlamentu
1,693 supporters

Petitioner did not submit the petition.

1,693 supporters

Petitioner did not submit the petition.

  1. Launched 2021
  2. Collection finished
  3. Submitted
  4. Dialogue
  5. Failed

07/18/2021, 18:02

(Původní článek přeložen z angličtiny: www.openpetition.eu/petition/blog/preserve-eprivacy-protect-childrens-rights-stop-chatcontrol/1)

Jak se dalo očekávat, návrh byl tento týden v Evropském Parlamentu přijat osmdesátiprocentní většinou.

Naše námitky ale dostaly prostor. Patrick Breyer během svého projevu ukázal kameře náš otevřený dopis a podotknul, že soukromí komunikace na Internetu je stejné jako poštovní tajemství. Členové Zelených a Levice se také proti návrhu silně postavili, zatímco Sociální Demokraté se na jednotném názoru neshodli.

Z dobrého důvodu vás tedy žádáme, abyste tuto petici dále sdíleli - na podzim tohoto roku bude představen další návrh, který bude automatickou kontrolu zpráv poskytovatelům (Google, Microsoft, Facebook, ap.) nejen umožňovat, ale dělat ji povinnou. Momentálně ještě existují služby pro skutečně soukromou komunikaci, ale v budoucnu by se mohly stát protizákonnými. Následné žaloby by tedy šlo očekávat pouze až po přijetí tohoto návrhu - až v tu chvíli by soukromá eletkronická komunikace byla skutečně nemožná.

Není jasné, jestli by v dalších návrzích byl řešen zákaz šifrování. Existují o tom úvahy, ale jejich neslučitelnost s ústavou je zjevně patrný i pro zastánce plošného sledování.

Příležitostně budeme přidávat další stručné informace. Do té doby se opatrujte.

Peder Iblher, Giordano Bruno Foundation


Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now