Civil rights

Допоможіть відновити права депортованих до РФ громадян України!

Petition is directed to
Управління Верховного Комісара ООН з прав людини, Агентство ООН у справах біженців, Офіс УВКБ ООН у Швейцарії та Ліхтенштейні, Комісар Ради Європи з прав людини, Організація «Міжнародний захист дітей»
1,008 supporters

Petitioner did not submit the petition.

1,008 supporters

Petitioner did not submit the petition.

  1. Launched May 2022
  2. Collection finished
  3. Submitted
  4. Dialogue
  5. Failed

05/09/2022, 22:21

Изменила название. Новое - более понятное и призывает к действию. И количество подписей.
Уточнила заклик. Виправила непрацюючий лінк.


Neue Begründung:

За даними Human Rights Watch www.hrw.org/news/2022/04/26/urgently-help-ukraine-civilians-flee-mariupol "є достатньо доказів того, що тисячі українців було вивезено до Росії примусово".

Розслідування видання inews.co.uk/news/putin-mariupol-survivors-remote-corners-russia-investigation-network-camps-1615516 проведене на основі аналізу повідомлень російських місцевих новин, виявило 66 таборів у мережі колишніх радянських санаторіїв та інших місць у регіонах, включаючи Сибір, Кавказ, Полярний круг і Далекий Схід.

Ще 13.04.2022 Президент України Володимир Зеленський під час звернення до парламенту Естонії заявив, що російські окупаційні війська вже вивезли з України понад 500 тис. українських громадян.

www.unian.ua/war/okupanti-vzhe-vivezli-z-ukrajini-ponad-500-tis-lyudey-novini-vtorgnennya-rosiji-v-ukrajinu-11784867.html. Але з того часу кількість депортованих щоденно зростає!

22.04.2022 р. Людмила Денісова - Уповноважена Верховної Ради України з прав людини, заявила, "що у Росію вивезено 878 тисяч жителів, з них 164 тисячі дітей" - на основі даних, оприлюднених РФ. . https://www.currenttime.tv/a/denisova/31816162.html?fbclid=IwAR3m2GJb-EOr5wdniz3aTjD4eeNDOGYtQIAxPDTRMegwLvFoKdIiXVg2GpY.

www.currenttime.tv/a/denisova/31816162.html?fbclid=IwAR3m2GJb-EOr5wdniz3aTjD4eeNDOGYtQIAxPDTRMegwLvFoKdIiXVg2GpY

Також вона неодноразово виступала із заявами про те, що «країна-окупант рф грубо порушує норми статті 49 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, яка забороняє здійснювати примусове переселення або депортацію осіб з окупованої території» ombudsman.gov.ua/news_details/upovnovazhenij-okupanti-primusovo-deportuvali-meshkanciv-mariupolya-na-dalekij-shid , а 23.04.2022 зазначила, що " російські окупанти піддають громадян України виснажливим і принизливим процедурам під час примусової депортації", частину «евакуйованих» українців доправляють до депресивних північних регіонів рф": https://ombudsman.gov.ua/news_details/upovnovazhenij-rashisti-piddayut-gromadyan-ukrayini-visnazhlivim-i-prinizlivim-proceduram-pid-chas-primusovoyi-deportaciyi

Дар’я Герасимчук, радниця - уповноважена президента України з прав дитини та дитячої реабілітації, на брифінгу 02.05.22 повідомила, що "Росія незаконно депортувала або перевезла на окуповані території 181 тисячу українських дітей" www.unian.ua/society/deportaciya-ukrajinciv-ponad-180-tisyach-ditey-primusovo-vivezli-do-rf-ta-ordlo-novini-ukrajini-11809794.html

Ми закликаємо допомогти відновити та захистити правосуб'єктність депортованих на територію РФ громадян України. Зокрема забезпечити їм законне право на переміщення між державами. Це допоможе постраждалим від війни залишити територію країни-агресора та повернутися з часом до України!


Подписи во время изменения: 14


Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now