Регион: София

3. Изпратено
  4. Диалог с получателя
  5. Решение

Петиция към Народното Събрание на Република България, да оттегли приетата от него на 13/10/2023г. декларация в подкрепа на Израел в текущия конфликт на държавата с Палестинския народ, както и за изправянето на Израел пред Международният в Хага, въз основа недопустимите и целенасочени военни действия на държавата срещу цивилни в периода след 7/10/2023г.

Израелско-палестинският конфликт е дългогодишен проблем, който причинява огромно страдание и разселване както за израелци, така и за палестинци. През последните години обаче нараства загрижеността относно отношението на Израел към палестинския народ, особено по отношение на техните военни действия и окупацията на палестински територии. Множество доказателства показват недопустими военни престъпления, извършени от страна на Израел над палестинския народ, включително отнемане на основни човешки права, като право на вода и ток, от цивилните в територията в периода след 07/10/2023г.

Израелската окупация на палестински територии, включително Западния бряг и Източен Йерусалим, се счита за незаконна според международното право.

Причина

Република България е член на ООН, подписала Всеобщата декларация за правата на човека. Към този етап от конфликта, независимо от индивидуалната си външна политика, България не може морално и етически да подкрепя Израел в нападенията ѝ над цивилни в палестинската територия.

Декларация на НС РБ - https://dariknews.bg/novini/bylgariia/narodnoto-sybranie-prie-deklaraciia-osyzhdashta-napadenieto-na-hamas-sreshtu-izrael-2362659

Всеобща декларация за правата на човека - https://www.cpdp.bg/?p=element&aid=32

Благодарим ви за вашата подкрепа, Карина Делчева извън София-град
Въпрос към инициатора

Линк към петицията

Изображение с QR код

Листче за откъсване с QR код

Изтегли (PDF)

• Привет.

Искам да ви информирам, че петицията "За оттегляне на подкрепата на Република България към Израел в текущия конфликт с Палестина" е входирана днес посредством онлайн портала на НС на РБ.

Очакваме да се прегледа от модератор, а след това член на съответния отдел би трябвало да се свърже с мен. Комуникацията с тях и какво предстои ще пращам или по мейл или ще качвам на страницата на петицията. Не съм сигурна дали мога да направя нещо повече на този етап, както и колко смислено е вече това действие, но се чувствам длъжна да го завърша.

Междувременно, ето няколко места, където можете да дарите за хуманитарни екипи в Газа:
    - donate.unrwa.org/-landing-page/en_EN
    - www.savethechildren.org/us/where-we-work/west-bank-gaza
    -... по-нататък

• Привет!

Аз съм Кари и създадох [тази подписка](www.openpetition.eu/bg/verwaltung/petition/za-otteglane-na-podkrepata-na-republika-blgaria-km-izrael-v-tekusia-konflikt-s-palestina), понеже не намирах такава, а смятам за важно държавата да представлява мненията на народа си - нещо, което не смятам, че становището в подкрепа на Израел постига. Не очаквах да достигнем 500 подписа. Вече можем да се радваме на над 650 ☺️. Благодаря ви.

Вдигам целта на 1000, призовавам Ви да споделяте подписката и да водите разговори с приятели и семейство за нуждата от граждански натиск върху всички държави в ЕС.

Успешна седмица.

П.П. - Не съм входирала подписка в парламента и съм отворена към помощ и съвети.

Все още няма PRO аргумент.

Все още няма аргумент ПРОТИВ.

Помогнете за укрепване на гражданското участие. Искаме да чуем вашите опасения, като същевременно останем независими.

Популяризиране сега