Region: Belgium
Image of the petition Verzoekschrift tegen versoepeling van de Belgische abortuswet
Family

Verzoekschrift tegen versoepeling van de Belgische abortuswet

Petitioner not public
Petition is directed to
de partijen betrokken bij de vorming van een federale regering, de toekomstige Belgische federale regering
111 84 in Belgium
Petitioner did not submit the petition.
 1. Launched 2020
 2. Collection finished
 3. Submitted
 4. Dialogue
 5. Failed

Volgens een wetsontwerp zouden abortussen in België in de toekomst mogelijk moeten zijn tot 18 weken na de conceptie, d.w.z. bijna tot de helft van de zwangerschapsduur. Tegelijkertijd is het de bedoeling dat de geplande wetswijzigingen de bedenktijd verkorten van 6 dagen tot 48 uur.

Zelfs als er geen consensus is over het begin van het menselijk leven, staat het buiten kijf dat niet alleen het zenuwstelsel en alle belangrijke organen zich tegen de 18e week van de zwangerschap ontwikkelden, maar dat de foetus ook in staat is om geluiden te maken differentiëren.

Hoewel ik abortussen fundamenteel verwerp op basis van ideologische overwegingen, beschouw ik ze op zo'n laat moment van de zwangerschap als bijzonder zorgwekkend. Het ethische probleem komt voort uit het feit dat de foetus na meer dan vier maanden al tekenen vertoont van een functionerend zenuwstelsel. Naar mijn mening is het onredelijk voor medisch specialisten om dergelijke procedures uit te voeren tot de 18e week van de zwangerschap.

Ik doe ook een beroep op de partijen die proberen een federale regering te vormen en op de toekomstige federale regering om gezinnen en alleenstaande ouders beter te ondersteunen. Meer dan ooit hebben we zowel een gezinsvriendelijk beleid nodig als een beleid dat meer gericht is op alleenstaande ouders en helpt hen te voorzien van alle nodige financiële en andere hulp wanneer dat nodig is.

Reason

Met deze petitie richt ik mij als burger van het Koninkrijk België tot de partijen die betrokken zijn bij de vorming van de regering en de toekomstige federale regering om mijn bezorgdheid te uiten over de voorgestelde wijzigingen.

Als deze petitie helpt om slechts één mensenleven te redden, heeft het zijn doel niet gemist. Laten we staan ​​voor de onvoorwaardelijke bescherming van het menselijk leven, vooral in fasen waarin het waarschijnlijk ter discussie wordt gesteld. Ik vraag iedereen in binnen- en buitenland die kritiek heeft op de ontwikkelingen in België in deze context om deze online petitie te ondertekenen en te delen op sociale netwerken en elders. Het is natuurlijk mogelijk om de naam van een ondertekenaar niet te publiceren.

Achtergronden:

[1] https://www.grenzecho.net/23877/artikel/2019-10-23/abtreibungsgesetz-wird-weiter- relaxed

[2] https://brf.be/national/1396330/

Thank you for your support

This petition has been translated into the following languages

News

 • Liebe Unterstützende,
  der Petent oder die Petentin hat innerhalb der letzten 12 Monate nach Ende der Unterschriftensammlung keine Neuigkeiten erstellt und den Status nicht geändert. openPetition geht davon aus, dass die Petition nicht eingereicht oder übergeben wurde.

  Wir bedanken uns herzlich für Ihr Engagement und die Unterstützung,
  Ihr openPetition-Team

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now