Success
Family

Petitie Haricot Magique: een ondersteuning aan noodbehoefde ouders die moet blijven !

Petitioner not public
Petition is directed to
Parlement de la Région de Bruxelles-Capitale; Pouvoirs Publics Belges
1,042
Petition has contributed to the success
 1. Launched 2020
 2. Collection finished
 3. Submitted
 4. Dialogue
 5. Success

The petition was successful!

Beste,

Baby Café Haricot Magique is het eerste Baby Café in België. Het is ook de enige Baby Café georganiseerd als vzw in Brussel. Het is een unieke plek in Brussel: inderdaad een café, maar eerst en vooral een ontmoetingsplek voor ouders en kinderen. Kinderen kunnen bij ons spelen, lezen, bouwen en dit zowel binnen als buiten, in een veilige en aangepaste omgeving. Bij ons kan je ook deelnemen aan workshops en andere activiteiten voor groot en klein, zoals babymassage, muziek- en voorleessessies, psychomotoriek, etc. Bij ons kun je praten, leren, observeren, spelen, proberen en dit allemaal omringd door een toffe gemeenschap. Alles samengevat is Baby Café Haricot Magique veel meer dan gewoon een café.

Het project is uitgebouwd met het oog op de noden van de ouders: Ouders ondersteuning geven is ons eerste doel en iedereen komt bij ons voor zijn of haar persoonlijke redenen. Ons plekje is zeer belangrijk voor vele families.

Wat vragen wij?

We willen een actieve inzet van de overheidsinstanties om:

 • een permanente locatie tot onze beschikking te stellen, waar we ondersteuning aan noodbehoefde ouders kunnen garanderen.

 • structurele subsidies om de vrijwilligers een vergoeding toe te kennen.

Onze vzw draait alleen maar dankzij vrijwilligers en donaties. Solidariteit uitbouwen is ons doel. Ons café is dan ook wel duidelijk een plaats van openbaar nut.

Door de huidige sanitaire crisis sukkelen meer en meer mensen in grote eenzaamheid, wij proberen deze mensen tegemoet te komen. Deze extreme context toont eens te meer de essentiële rol die wij hier spelen.

Ondanks dit alles, gaan we in de loop van 2021 naar een andere locatie moeten uitkijken. Momenteel werken we in de SeeU (voormalig rijkswachtkazerne in Elsene). Als jij ook wil deelnemen aan dit groot avontuur, aarzel dan niet deze petitie te ondertekenen.

De Baby Café vrijwilligers

Reason

Ben je in verwachting en zoek je een plekje waar je andere ouders kunt ontmoeten, samen babbelen, deelnemen aan workshops omtrent ouderschap?

Ben je alleenstaande papa of mama en heb je behoefte om te praten, aan goede raad, aan informatie ?

Ben je op zwangerschapsverlof en heb je behoefte aan een warm plekje buitenshuis?

Of ben je gewoon op zoek naar een plek om leuk bezig te zijn met je spruitje ?

Het project is uitgebouwd met het oog op de noden van de ouders: Ouders ondersteuning geven is ons eerste doel en iedereen komt bij ons voor zijn of haar persoonlijke redenen. Ons plekje is zeer belangrijk voor vele families.

Onze vzw draait alleen maar dankzij vrijwilligers en donaties. Solidariteit uitbouwen is ons doel. Ons café is dan ook wel duidelijk een plaats van openbaar nut.

Thank you for your support

This petition has been translated into the following languages

News

 • Merci de répondre sur l’adresse info@haricotmagique.be

  Chers amis du Café Poussette Haricot Magique,

  Tout d’abord, du fond du cœur, nous tenions à vous remercier pour votre précieux soutien.
  La pétition a été un réel succès grâce à vous, plus de 1 000 familles sont avec nous !!!

  Avec vos signatures, nous avons été toquer à plusieurs portes. Beaucoup d’appels aux politiques sont restés sans réponse, ainsi que nos demandes de subsides.
  Mais nous ne lâcherons rien !

  Et si nous n’avons pas encore été retenus pour des subsides, quelques bonnes pistes sont en cours pour un local et des réflexions internes ont été porteuses de projets et de partenariats.

  Nous attendons impatiemment une confirmation importante d’ici la fin mai... further

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now