Region: Belgium
Civil rights

Afschaffing van het uitreisverbod en het inreisverbod voor inwoners van België

Petitioner not public
Petition is directed to
Belgische regering; Regering van de Duitstalige gemeenschap
7,680
Petitioner did not submit the petition.
 1. Launched 2020
 2. Collection finished
 3. Submitted
 4. Dialogue
 5. Failed

Vanwege de maatregelen ter bestrijding van de corona-pandemie zijn alle onnodige reizen naar het buitenland verboden voor inwoners van België. Een lijst met noodzakelijke redenen voor vertrek is onder meer te vinden. onder de volgende link: https://www.eupen.be/covid-19-infos-fuer-grenzgaenger/

Anders is het aan de functionarissen die aan de grens werken om te beslissen of de opgegeven reden voor vertrek al dan niet nodig is. Vanwege de opkomende daling van het infectiepercentage, niet alleen in België, maar ook in Duitsland, Nederland, Luxemburg en Frankrijk, associeer ik deze petitie met de zorg om de bestaande beperkingen indien mogelijk vóór het midden van het jaar op te heffen.

Reason

Hoe verstandig het ook is om maatregelen te nemen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, het is twijfelachtig om reizen naar de buurlanden te verbieden, hoewel er zeer vergelijkbare bepalingen bestaan om hetzelfde doel te bereiken.

Door de kansen die de Schengenakkoorden bieden, ontwikkelde de Euregio Maas-Rijn zich tot een model van Europese regio. De grensoverschrijdende uitwisseling heeft aanzienlijk bijgedragen tot het verminderen van wrok en vooroordelen aan alle kanten van de grens. Wat hier in de loop der jaren naar voren is gekomen, kan als voorbeeld voor de hele Europese Unie worden beschouwd. Pandemieën zoals de huidige kunnen alleen samen worden bestreden. Mijn grootste zorg is dat het feitelijke verbod op mensen die België binnenkomen en verlaten de resultaten van de afgelopen jaren zal ondermijnen. Wat we momenteel ervaren, mag niet permanent worden.

Thank you for your support

This petition has been translated into the following languages

News

 • Liebe Unterstützende,
  der Petent oder die Petentin hat innerhalb der letzten 12 Monate nach Ende der Unterschriftensammlung keine Neuigkeiten erstellt und den Status nicht geändert. openPetition geht davon aus, dass die Petition nicht eingereicht oder übergeben wurde.

  Wir bedanken uns herzlich für Ihr Engagement und die Unterstützung,
  Ihr openPetition-Team

Vrienden en familie in Nederland, familie in Duitsland

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now