Regio: Limburg
Administratie

#RedLimburg

Indiener niet openbaar
Petitie is gericht aan
Vlaamse regering, Vlaamse parlementsleden, Limburgse gouverneur, Limburgse bestendige deputatie, Provincieraad Limburg en Limburgse burgemeesters
4.116 Ondersteunend

Petent heeft de petitie niet ingediend of overgedragen.

4.116 Ondersteunend

Petent heeft de petitie niet ingediend of overgedragen.

  1. Begonnen 2021
  2. Handtekeningeninzameling voltooid
  3. Ingediend
  4. Dialoog
  5. Mislukt

04-04-2021 12:05

document tonen

Dringend bericht aan iedereen die het ernstig meent met en het
opneemt voor de geestelijke gezondheidszorg in Limburg !

De coronapandemie verhoogt de vraag naar mentale zorg en ondersteuning. Veel burgers gaan gebukt onder de gevolgen van de maatregelen en het gebrek aan perspectief. De zorg- en hulpverleners in geestelijke gezondheidszorg en welzijn kraken onder de zware opdracht. Vanuit de overheden worden een aantal inspanningen geleverd om het zorgaanbod te vergroten.

Op het moment dat de Limburgse netwerken geestelijke gezondheidszorg RELING en NOOLIM (respectievelijk West- en Oost Limburg) besprekingen voeren om de krachten te bundelen en hun samenwerking aan hetzelfde doel te versterken vernemen ze dat er gesproken wordt over de herindeling van Limburg in verschillende regio’s, gaande van drie tot vijf.

De laatste jaren hebben de netwerkpartners van de beide netwerken niet alleen de kloof tussen welzijn en geestelijke gezondheidszorg dichter gemaakt, ze hebben de organisatie van hun zorg ook volledig gericht op de indeling van Limburg in eerstelijnszones. Dit werd door de Vlaamse Overheid opgelegd als hét model voor de gezondheidszorg en welzijn.

De netwerken RELING en NOOLIM zijn geen vragende partij voor opdelingen die de zorg voor de patiënten moeilijker te organiseren maakt. Wij zijn voor intersectorale samenwerking, korte verbindingen tussen hulpverleners en diensten en het wegwerken van dubbele inspanningen.

En als er dan toch opnieuw moet opgedeeld worden vragen de netwerken dat de eerstelijnszones als basiselement behouden blijven en dat ze ruimte en steun krijgen om als geestelijke gezondheidsnetwerken op Limburgs niveau te gaan organiseren om zo onze zorg aan alle Limburgse burgers te verbeteren.

Contactgegevens:
John Vanacker, voorzitter NOOLIM, John.Vanacker@opzcrekem.be 0495/587 721
Ann Hendrickx, voorzitter RELING, ann.hendrickx@asster.be 0473/456 214


Help mee om burgerparticipatie te vergroten. We willen je kwesties kenbaar maken en daarbij onafhankelijk blijven.

Nu ondersteunen