• De petitie is gereed voor overhandiging - Afsluiting petitie

  at 31 May 2021 17:24

  Goedemiddag,

  Deze petitie voor een gezonde, verkeersveilige en groene Lange Beeldekensstraat haalde vandaag de beoogde 500 handtekeningen! We zijn enorm dankbaar voor de steun en hopen dat district en stad Antwerpen met de bewoners in gesprek willen gaan om de plannen bij te sturen.

  We sluiten de petitie nu af en houden je verder op de hoogte via onze mailinglist. Je kan je inschrijven via eepurl.com/hw7UvX

  We verzamelen alle linkjes en acties op onze (handig om te delen) linktree pagina: linktr.ee/langebeeldekensstraat

  Erg veel dank!
  Buurtcomité Lange Beeldekensstraat

 • Petitie in ondertekeningsfase - Beroepschrift ontvankelijk verklaard

  at 27 May 2021 15:19

  Ondertussen werd het beroepschrift ontvankelijk verklaard. We kijken ernaar uit om gehoord te worden op de hoorzitting van de deputatie van de Provincie Antwerpen.

  Enorm bedankt om deze petitie te ondertekenen. Vanaf we de 500 handtekeningen bereikt hebben sluiten we de petitie af en zullen we verder communiceren via onze mailinglist. Schrijf je hier dus zeker op in als je op de hoogte wil blijven.

  Inschrijven op mailinglist: eepurl.com/hw7UvX
  Link om te delen: linktr.ee/langebeeldekensstraat

 • Petitie in ondertekeningsfase - De laatste loodjes

  at 25 May 2021 21:53

  Een maand geleden startte onze crowdfunding. Op die tijd werd quasi het volledige doelbedrag opgehaald. Ontzettend veel dank voor je steun, we waarderen dit echt enorm!

  Ondertussen werd een stevig beroepschrift ingediend bij de deputatie. We zijn natuurlijk niet tegen een heraanleg van de straat (die is hoognodig), maar we vinden dat de belangrijke problemen van de straat niet op de lange baan geschoven mogen worden.

  We verwachten in de komende weken een uitspraak over de ontvankelijkheid van het beroep. We houden je hier vanzelfsprekend van op de hoogte.

  We hopen voor het einde van de maand de laatste 120 euro nog in te zamelen, hebben nog 21 handtekeningen nodig en hopen om zoveel mogelijk medestanders te verzamelen op onze mailinglist.

  Volgend Lintree linkje bundelt alle info en acties en is makkelijk om te delen: linktr.ee/langebeeldekensstraat. Ken je nog buren die we nog niet bereikten? Deel gerust.

 • Petitie in ondertekeningsfase - Beroepsprocedure heraanleg Lange Beeldekensstraat

  at 28 Apr 2021 16:12

  Beste medestander,

  Iets meer dan twee jaar geleden kondigde district Antwerpen aan dat ze de Lange Beeldekensstraat in Antwerpen-Noord wil heraanleggen. Men beloofde er een ‘leefbare woonstraat’ met ‘een plein met verblijfskarakter’ van te maken. De uiteindelijke plannen waren echter een koude douche: de fundamentele problemen van de street canyon worden compleet genegeerd. In essentie verandert er niets, ook van het beloofde ´plein´ is op de plannen niets te merken.

  Het contact met district en stad Antwerpen over deze petitie van meer dan 400 handtekeningen leverde niets op. Ook met de bezorgdheden die door buurtbewoners geuit werden op de inspraakmomenten werd geen rekening gehouden. Men vergat de bewoners van de straat zelfs uit te nodigen.

  Ondertussen werd een omgevingsvergunning afgeleverd. We hebben daarom geen andere mogelijkheid meer dan tegen de huidige plannen in beroep te gaan. We namen LDR advocaten (gespecialiseerd in omgevingsrecht) onder de arm om ons bij te staan in de beroepsprocedure.

  Op die manier willen we druk zetten op het district en de stad om de leefbaarheid van de straat aan te pakken. Het mag niet zo zijn dat bij een heraanleg van deze grootte-orde (de vorige dateert van meer dan 30 jaar geleden) de uiterst slechte luchtkwaliteit, enorm hoge autodruk en verkeersonveiligheid gewoon genegeerd worden. Dit moet net centraal staan.

  Wil je de beroepsprocedure mee ondersteunen dan kan dat via de crowdfunding die we organiseren.

  Heel veel dank.

  Buurtcomité Lange Beeldekensstraat

  Crowdfunding: www.okpal.com/langebeeldekensstraat/#/
  Schrijf je in op onze mailinglist: eepurl.com/hw7UvX

 • Petitie in ondertekeningsfase - Update

  at 30 Mar 2021 10:43

  Beste bevlogen buurtbewoners,

  Hopelijk gaat het jullie goed in deze vervelende covid-tijd.

  Zoals jullie weten is het buurtcomité Lange Beeldekensstraat al enige tijd bezig met het verbeteren van de leefbaarheid van de straat. Het is best moeilijk om gehoor te krijgen.

  1 april grap - op 31 maart

  Daarom gaan we morgen, woensdag 31 maart, van 13.30 tot 14.00 uur ter hoogte van Lange Beeldekensstraat 63 zelf de luchtkwaliteit verbeteren. We gaan met stofzuigers en poetsdoeken aan de slag om de stikstof zelf te verwijderen ;-)

  Kom vooral even af met een stofdoek, morgen om 13.30 uur. Wandel langs maar blijf niet te lang staan i.v.m. de huidige Covid maatregelen. Wij verwachten dat de lokale pers en ATV ons ook zullen bezoeken. Met jullie bezoekje ondersteunen jullie het belang van een leefbare woonstraat!

  Wil je meer weten? Bekijk dan het toegevoegd persbericht, hierin staan alle acties die we al ondernamen. We hopen dat je er even bij bent!

  Hartelijke groet,

  Namens het buurtcomité Lange Beeldekensstraat,

  Gabrielle
  (Bart, Hermann, Stien, Mies, Raf, Sim, Dustin...)

 • Changes to the petition

  at 14 Feb 2020 10:59

  We hebben de titel verkort tot een korte samenvatting


  New petition description: In 2021 plant het District Antwerpen een heraanleg van de Lange Beeldekensstraat. Naar aanleiding van deze heraanleg is dit een burgerinitiatief gestart. Wij We moedigen de heraanleg van de straat aan, maar we vinden dat samen met de heraanleg deze ingrijpende werken ook meteen de belangrijke problemen van de straat moeten worden opgelost.
  Dit mag niet op de lange baan geschoven worden.
  Wij vragen: een betere luchtkwaliteit, een verkeersveilige verkeers- en fietsveilige straat met (straat)parking (buurt)parking voor lokale bewoner bewoners en meer groen groen- en speelruimte.
  Op deze manier kan kunnen het District en de Stad haar hun ambities van een leefbare woonstraat waarmaken.
  We roepen alle buurtbewoners die dit ook belangrijk vinden op om zich aan te sluiten bij dit initiatief.


  Neue Begründung: - Het onderzoek van Curieuze Neuzen zoals gepubliceerd in De Standaard in 2018 toonde aan dat de Lange Beeldekensstraat een één van de meest vervuilde streetcanyons street canyons van Antwerpen is.
  is. De luchtkwaliteit is er 'uiterst slecht' (gemeten NO2-concentratie van
  50-55 µg/m³).
  - Uit Straatvinken blijkt dat de modal split in het grootste deel van de straat verre van bereikt is. Door de erg smalle enkelrichtingstraat rijden tot meer dan 600 auto's per uur.
  - De filevorming in combinatie met de slechte aansluiting van parkeerbehoefte en parkeeraanbod zorgt voor onveilige verkeerssituaties omdat de automobilisten structureel de stoep gebruiken om inparkerende auto’s te passeren. Onveilig met name voor gezinnen met jonge kinderen die vanuit de voordeur ongewild voor de auto stappen.
  - Tot slot heeft de straat bijzonder weinig groen.

  Signatures at the time of the change: 144

 • Changes to the petition

  at 12 Feb 2020 23:57

  We hebben de titel verkort tot een korte samenvatting


  New title: Aandacht voor leefbaarheid bij de heraanleg van de Lange Beeldekensstraat

  Signatures at the time of the change: 144

 • Wijzigingen in de petitie

  at 12 Feb 2020 23:49

  Opsomming backspace toegevoegd bij de omschrijving


  Nieuwe petitietekst: In 2021 plant het District Antwerpen een heraanleg van de Lange Beeldekensstraat. Naar aanleiding van deze heraanleg is dit burgerinitiatief gestart. Wij vinden dat met de heraanleg ook meteen de belangrijke problemen van de straat moeten worden opgelost.
  Wij vragen:
  vragen: een betere luchtkwaliteit
  luchtkwaliteit, een veilige verkeersveilige straat met (straat)parking voor lokale bewoners
  -
  bewoner en meer groen en speelruimte
  speelruimte.
  Op deze manier kan het District en de Stad haar ambities van een leefbare woonstraat waarmaken.
  We roepen alle buurtbewoners die dit ook belangrijk vinden op om zich aan te sluiten bij dit initiatief.

  Handtekeningen op het moment van de wijziging: 144

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now

openPetition international