Succes
Vervoer

Aandacht voor leefbaarheid bij heraanleg Lange Beeldekensstraat

Indiener niet openbaar
Petitie is gericht aan
Districtsraad Antwerpen en gemeenteraad Antwerpen
500 Ondersteunend

De petitie heeft bijgedragen aan het succes

500 Ondersteunend

De petitie heeft bijgedragen aan het succes

  1. Begonnen 2020
  2. Handtekeningeninzameling voltooid
  3. Ingediend
  4. Dialoog
  5. Succes

De petitie was succesvol!

08-02-2023 13:32

Afgelopen zomer wonnen we de zaak rond de heraanleg van de straat in hoger beroep bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen, nadat de provincie eerder de vergunning verleende. Hoewel er bijna 500 mensen de bezwaarschriften onderschreven besloot de stad voor dezelfde plannen toch meteen een nieuwe vergunning uit te reiken. Niet minder dan 237 buurtbewoners gingen opnieuw in beroep. De deputatie volgde echter (net als bij de eerste vergunning) opnieuw de stad.

We krijgen de laatste tijd hoopgevende signalen dat de stad naar oplossingen zoekt om het sluipverkeer aan te pakken. Ze zouden willen onderzoeken of beperkte aanpassingen in de circulatie van de toegangswegen het probleem van de Lange Beeldekensstraat oplossen. We hopen er dus erg op dat we samen tot een constructieve oplossing kunnen komen. De signalen zijn echter niet eenduidig. In de procedure voor de provincie schreef de stadsadvocaat bijvoorbeeld: “In tegenstelling tot wat de beroepsindieners beweren, is er van een ernstige ongunstige toestand […] geen sprake.” Dat stemt ons niet gerust.

In de plannen die voorliggen zitten deze oplossingen ook niet ‘ingebakken’, integendeel. In het verslag van een inspraakmoment gaf men dat ook toe: maatregelen om doorgaand verkeer te weren werden niet genomen vanwege de ‘ontsluitingsfunctie’ van de straat. Om diezelfde reden gaf men prioriteit aan autodoorstroming ten nadele van fietsveiligheid.

Door die onzekerheid kiezen we ervoor om de juridische procedure (nog) niet stop te zetten. We stappen opnieuw naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen, ook al hopen we echt dat we met de stad snel tot een goede oplossing kunnen komen.

www.langebeeldekensstraat.org


Help mee om burgerparticipatie te vergroten. We willen je kwesties kenbaar maken en daarbij onafhankelijk blijven.

Nu ondersteunen