Region: Austria
Health

Psikolojik hastalıkları olan insanların Avusturya’da daha iyi bakım görmeleri için!

Österreichische Bundesregierung, Österreichisches Parlament
18.111 Supporters 17.850 in Austria
99% from 18.000 for quorum
  1. Launched 14/11/2019
I agree that my data saved become. The petitioner can mean Namen, Alter und Ort view and forward to the Petitionsempfänger. I can give this consent at any time withdraw.

Avusturya’nın, dünyanın en iyi sağlık sistemlerinden birine sahip olduğu söylenir. Fakat: Psikolojik rahatsızlığı olan insanların bakımı konusunda Avusturya’nın yapması gereken çok şey var!

Hastalık çeken insanların sayısı senelerdir artarken, bakımları konusunda Avusturya’da ağır noksanlar vardır. Daha ziyade çocuklar ve gençlerde aylarca süren bekleme süreleri az rastlanan bir durum değildir. Tedaviye geç başlanması daha fazla sıkıntıya sebep olmakta, ayrıca sağlık ve sosyal sistemde yüzlerce Milyon Avroluk ek harcamalara yol açmaktadır.

Gelecek yasama döneminde amaç bu gelişmeye karşı koymak amacıyla, birlikte doğru adımların atılmasıdır. Avusturya Psikologlar Meslek Birliği (BÖP), işbirliği ortakları olan GkPP (Eleştirel Psikologlar Kurumu, Meslek Birliği) ve PKP (Klinik Psikologlar Öncüleri) bu dilekçe ile şu taleplerde bulunmaktadır:

1. Psikolojik hastalığı olan insanlar için yeterli tedavi yerleri. Tam bakım için, bekleme süresi olmayan yüksek kalitede ayakta tedavi yerleri talep ediyoruz. Talebin merkezinde: Sosyal sigorta tarafından karşılanan kadronun klinik psikologlar, psikiyatrlar ve psikoterapistler için geliştirilmesi ve genişletilmesi yer almaktadır.

2. Kısa vadede: Klinik psikolojik tedavinin sigorta tarafından karşılanması. Klinik psikolojik tedavi verimlidir. Bilimsel araştırmalar bunu kanıtlamaktadır. Klinik psikolojik tedaviler hastanelerde uzun zamandır yerleşik ve 1993‘ten bu yana kanunî olduğu halde, muayenehanelerde klinik psikolojik tedavi hizmeti sigorta tarafından karşılanmamaktadır. Her ne kadar bununla, kırsal bölgelerde de büyük bir bakım boşluğu hızlı ve yüksek kalitede doldurulabilecek olsa da. Klinik psikolojik tedavinin sağlık sigortası kapsamına alınması (ASVG) ile birlikte psikolojik rahatsızlıkları olan insanların bakım ihtiyaçları giderilebilecektir.

3. Uzun vadede: Tüm PSY (Psikologlar, psikiyatrlar, psikoterapistler) mesleklerinin „Ana planı" Psikolojik olarak sağlıklı bir Avusturya“. Gerek psikiyatrlar ve psikoterapistler, gerekse klinik psikologlar Avusturya’da psikolojik bakımın düzeltimesi adına önemli katkıda bulunmaktadırlar. Bu sebeple açık bir şekilde: Bu iyileştirme uzun vadede, tüm PSY mesleklerinin sürece dahil edilmesi ve siyasetle birlikte mümkündür. Bunun için birlikte “Psikolojik olarak sağlıklı bir Avusturya“ ana planının hazırlanmasını öneriyoruz.

Reason

GEREKÇE

Psikolojik bakımın kalıcı olarak düzeltilmesi, hastalık çeken insanların Avusturya’da profesyonel bir şekilde ve vaktinde bakım görmelerine ve kendilerinin ve yakınlarının sıkıntılarının azaltılmasına olanak sağlayacaktır. Ayrıca sosyal, sağlık ve ekonomi sistemi orta ve uzun vadede rahatlayacaktır. Bu konuda büyük tasarruf imkanları da mevcuttur.

Şimdi harekete geçme zamanıdır!

Desteğiniz için teşekkür ederiz. Avusturya Psikologlar Meslek Birliği (BÖP), Viyana

This petition has been translated into the following languages

new language version

Why people sign

• Nicht öffentlich Völkermarkt

on 19 Nov 2019

Weil ich selbst Psychologin bin

• on 17 Nov 2019

Weil ich ebenfalls bereits psychische Probleme hatte.

• on 15 Nov 2019

Gerade in akuten Situationen müssen Menschen in Österreich die Möglichkeit bekommen, Hilfe in Anspruch nehmen zu können!

• Nicht öffentlich , Stachegasse

on 15 Nov 2019

Weil jeder Mensch psychologische Unterstützung braucht und jedem das zusteht. Bessere Bedingungen für Therapie, Kosten und Unterstützungen müssen dringend erschaffen werden!

Tools for the spreading of the petition.

You have your own website, a blog or an entire web portal? Become an advocate and multiplier for this petition. We have the banners, widgets and API (interface) to integrate on your pages.

Signing widget for your own website

API (interface)

/at/petition/online/psikolojik-hastaliklari-olan-insanlarin-avusturyada-daha-iyi-bakim-goermeleri-icin/votes
Description
Number of signatures on openPetition and, if applicable, external pages.
HTTP method
GET